Cum arată fiica lui Van Damme, aflată pe urmele tatălui în cinematografie, dar şi în sala de sport: „Vreau să duc această moştenirea mai departe“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Bree a jucat de multe ori alături de mai celebrul său tată FOTO Wermiel/New York Post/Splash
Bianca Bree a jucat de multe ori alături de mai celebrul său tată FOTO Wermiel/New York Post/Splash

Bianca Bree, în vârstă de 25 de ani, îi calcă pe urme tatălui său, actorul şi expertul în arte marţiale Jean-Claude Van Damme, clădindu-şi o carieră în cinematografie, dar şi în sala de sport.

Bianca Van Varenberg, cunoscută profesional sub numele de Bianca Bree, are 25 de ani şi este fiica actorului Jean Claude Van Damme (55 de ani) şi fostei campioane la culturism Gladys Protugues (58 de ani). În urmă cu cinci ani, tânăra a apărut alături de tatăl ei la premiera unui film, însă de atunci a rămas departe de luminile reflectoarelor. 

În ultima perioada s-a dedicat sportului, pasiune moştenită de la ambii părinţi, şi publică pe diverse platforma sociale imagini inedite din sala de antrenament. „Vreau să le arăt fetiţelor şi băieţeilor că poţi să faci sport şi să fii feminină în acelaşi timp. Că poţi sta picior peste picior la masă şi apoi poţi aplica nişte lovituri dure într-un mod frumos, feminin. Aşa cum tatăl meu a promovat artele marţiale şi a dat o lecţie generaţiei mele – vreau să duc mai departe această moştenire“, a explicat Bianca Bree pentru „New York Post“. 

image

Totuşi, în copilărie obişnuia să le spună părinţilor deseori că urăşte artele marţiale, având în vedere că tatăl ei era cunoscut drept „Musculosul din Brussels“, iar mama ei era campioană la culturism. Bree, care trăieşte în prezent în West Village din New York, visa să devină patinatoare şi să participe la Jocurile Olimpice, însă o accidentare a obligat-o să renunţe. Chiar şi aşa, Bianca a moştenit aptitudinile care l-au făcut celebru pe tatăl său, bucurându-se de o flexibilitate incredibilă şi având nişte mişcări impresionante. 

  

image

Vorbind despre relaţia cu tatăl său, ea recunoaşte că au avut suişuri şi coborâşuri, dar subliniază că lucrurile merg bine acum: „Vorbim şi petrecem timp împreună, dar nu vă imaginaţi că-l sun să luăm o gustare şi să vorbim despre sensul vieţii. Mergem împreună la sala de sport şi ne antrenăm. “

În 2012, Bianca a mărturisit că vrea să-şi clădească o carieră pe cont propriu, motiv pentru care a şi refuzat să folosească numele actorului: „Nu vreau să fiu umbra tatălui meu. Asta sunt copiii celebrităţilor în realitate – umbre ale părinţilor. Prefer să mă chinui decât să-mi fie uşor. Merg la audiţii.“

image

  

„E complicat. Întotdeauna se găsesc oameni care mă abordează pentru a-mi spune cât de mult îl iubesc pe tatăl meu. Este drăguţ să aud acest lucru, dar mă gândesc ce legătură are asta cu mine“, a mărturisit Bree recent într-un alt interviu, citată de Daily Mail. 

Actorul şi regizorul Jean-Claude este cunoscut pentru abilităţile sale în domeniul artelor marţiale şi pentru rolurile din filme precum „Bloodsport“ şi „Timecop“, iar faptul că fiica lui a fost crescută pe platourile de filmare a transformat-o într-o actriţă aspirantă, care a apărut în câteva dintre filmele lui. 

Nici pentru Jean-Claude nu a fost întotdeauna uşor: în anii '90, actorul a recunoscut că este dependent de droguri, consumând câte zece grame de cocaină pe zi. O perioadă viaţa i-a fost marcată de conflicte repetate cu paparazzi şi datorii uriaşe. Înainte de a renunţa la droguri, a fost internat în repetate rânduri în centre de dezintoxicare şi a fost diagnosticat cu tulburare bipolară. 

În tot acest timp, Bree a stat în umbră, până în 2008, când a apărut alături de Van Damme în „The Shepherd: Border Patrol“, în care juca rolul fiicei personajului interpretat de tatăl său, Jacques Robideaux. De atunci a mai apărut în „Soldiers“ (2012) şi „Assassination Games“ (2011).

În 2011, în cadrul reality show-ului „Jean-Claude Van Damme: Behind Closed Doors“, Bree a vorbit despre impactul pe care l-a avut faptul că a crescut alături de o persoană faimoasă. 

image

„M-am îndepărtat de o mulţime de oameni pentru că nu am vrut ca ei să-mi cunoască viaţa şi problemele. Am doar câţiva prieteni“, a mărturisit tânăra.

Bree a debutat în film dintr-o întâmplare, când, aflându-se pe platourile de filmare alături de tatăl său, a fost nevoie de un copil pentru câteva secvenţe: „Pur şi simplu s-a întâmplat. Stăteam mult timp pe platourile de filmare cu tatăl meu, apoi un regizor m-a văzut în reality show-ul tatălui meu şi m-a distribuit. M-am lăsat purtată de val. Primul meu rol a fost într-un film cu tatăl meu. Aveau nevoie de un copil, eu eram pe platourile de filmare, aşa că mi-au dat mie rolul.“

Din acel moment a jucat în şase filme cu Jean-Claude şi chiar a fost co-producător la câteva dintre ele.

Jean-Claude şi Gladys au divorţat în anul 1992, însă s-au recăsătorit şapte ani mai târziu, iar anul trecut fosta campioană şi-a dorit din nou să se despartă de actor, pentru ca în cele din urmă să abandoneze ideea. 

Într-un interviu din 2015, artistul a dezvăluit că lucrurile s-au îndreptat, invocând dragostea şi obligaţiile familiale drept motivele împăcării cu mama celor doi copii ai săi. „Familia noastră este încă puternică. Copiii sunt puternici, soţia este puternică. Divorţuri se petrec în toată lumea, iar acestea sunt dăunătoare pentru cei mici.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite