Cum a ajuns Nicolas Cage falit, cheltuind 150 de milioane de dolari pe insule, maşini şi case bântuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Cage

Actorul de 56 de ani a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, adunând la un moment dat datorii de 6,3 milioane de dolari numai din taxele proprietăţilor pe care le deţinea.

Starul din filme precum „National Treasure”, „Con Air” sau recentul „Mandy” a acumulat de-a lungul carierei sute de milioane de dolari, ajungând la un moment să fie cel mai bine plătit actor de la Hollywood, cu o valoare de 150 de milioane de dolari.

Averea sa nu a avut însă o carieră la fel de lungă, Cage cheltuind o mulţime de bani pe cumpărături excentrice şi inutile. De altfel, stilul său de viaţă cheltuitor l-a făcut la un moment dat să fie dator 6,3 milioane de dolari Fiscului american, ajungând să îl blameze pe contabilul său pentru că „l-a trimis pe o pantă care l-a ruinat financiar”.

Iată câteva dintre cele mai excentrice şi scumpe cumpărături ale actorului, care au contribuit la situaţia sa financiară critică, pe care abia în ultimii ani a reuşit să o redreseze, conform Mirror.

Insule exotice şi alte proprietăţi

Printre cele mai scumpe lucruri deţintute de Nicolas Cage se numără două insule private din Bahamas, cea mai mare dintre ele costând 7 milioane de dolari şi situându-se la sud de Nassau, oraşul celebru pentru că a servit drept republică a piraţilor.

Cage a avut la un moment dat 15 locuinţe diferite, inclusiv o casă cu vedere la ocean în Newport Beach, California, care costa 25 de milioane de dolari, una la ţară în Newport, Rhode Island (15,7 milioane de dolari) şi una în Las Vegas (8,5 milioane de dolari).

De asemenea, actorul a vrut şi două castele din Europa, cumpărând unul din Germania, construit în secolul 11, şi unul din Anglia, fiecare pentru 8 milioane de dolari. El a plătit şi pentru renovarea clădirilor.

Maşini sport

Cumpărarea unei maşini scumpe nu pare deloc o cheltuială excesivă, atunci când câştigi sute de milioane de dolari anual. Cage a făcut însă un sport din acest lucru la un moment dat, deţinând peste 50 de maşini şi 30 de motociclete.

În colecţia sa se aflau un Lamborghini din 1997, deţinut de Şahul Iranului, pe care a plătit 450.000 de dolari, nouă Rolls Royce-uri şi un Ferrari Enzo, o maşină în ediţie limitată de 1 milion de dolari, din care au fost făcute doar 349 de modele.

Iahturi şi avioane private

Actorul nu s-a mulţumit cu un singur iaht, astfel că a luat patru, cel mai scump dintre acestea valorând 20 de milioane de dolari şi având nu mai puţin de 12 dormitoare la bord. De asemenea, Cage a deţinut şi un avion privat.

O casă bântuită

Foto: Wikipedia

Casa lui Madame Delphine LaLaurie foto Wikipedia

Dacă până acum cumpărăturile sale nu par atât de ieşite din normal pentru o celebritate, achiziţia unei case bântuite cu siguranţă a dus la ridicarea câtorva sprâncene. În 2006, Cage a cumpărat pentru 3,45 de milioane de dolari o casă care i-a aparţinut criminalei în serie Madame Delphine LaLaurie. Între 1787 şi 1849, ea a torturat şi ucis o mulţime de sclavi în casă, de unde a apărut şi zvonul că aceasta ar fi bântuită.

Un craniu de dinozaur

Una dintre cele mai bizare achiziţii a lui Nicolas Cage este cu siguranţă craniul unui Tarbosaurus, vechi de 67 de milioane de ani, pentru care se pare că l-ar fi supralicitat chiar pe Leonardo DiCaprio.

Cage a plătit suma de 300.000 de dolari pentru obiect, însă a fost nevoit să îl returneze mai târziu poliţiei din Mongolia, după ce s-a descoperit că artefactul era furat. Acesta nu a fost primul craniu cumpărat de Cage, care a deţinut anterior craniul unui urs preistoric, pe care l-a distrus accidental, în timp ce juca biliard.

Un mormânt în formă de piramidă

Adevărata cireaşă de pe tortul achiziţiilor bizare ale lui Nicolas Cage este un mormânt în formă de piramidă, înalt de aproape trei metri, din cel mai vechi cimitir din New Orleans. Nu se ştie exact cât a plătit pentru el, însă cu siguranţă preţul nu a fost unul mic, iar actorul spunea atunci când a cumpărat mormântul că îşi doreşte să fie îngropat acolo atunci când va muri.

Foto: Flickr/Nelo Hotsuma

Mormantul in forma de piramida al lui Nic Cage foto via Flickr/Nelo Hotsuma

Atât mormântul în formă de piramidă, cât şi casa bântuită au fost ipotecate în 2009, ca urmare a problemelor financiare ale actorului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite