Ce mesaje au transmis vedetele după alegeri: „E clar, ăştia mici nu au niciun fel de cultură politică. Dacă dăm vină pe ei, nu rezolvăm nimic“

0
0
Adi Despot a avut unul dintre cele mai elocvente mesaje după alegeri FOTO Marian Iliescu
Adi Despot a avut unul dintre cele mai elocvente mesaje după alegeri FOTO Marian Iliescu

Adi Despot, Dragoş Bucur, Tudor Chirilă şi Dan Negru au comentat rezultatele alegerilor şi au dat naştere la discuţii şi teme de reflecţie.

Rezultatele alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor a determinat o serie de vedete să reacţioneze în mediul online. Adrian Despot, solistul Viţa de vie, a avut unul dintre cele mai sincere mesaje, scriind pe Facebook că „aştia micii nu au niciun fel de cultură politică sau interes pentru fenomen“ şi „durerea în p**ă e cel mai de preţ lucru pe care îl au“. 

Despot: „Data viitoare ne pregătim mai bine şi încercăm până ne iese“ 

„Hai să n-o dăm acum în babisme apocaliptice, să ne demoralizăm şi să ne băgăm (iar) picioarele în tot. E clar, ăştia mici nu au niciun fel de cultură politică sau interes pentru fenomen. None. Zero. Nada. Dacă dăm vină pe ei, nu rezolvăm nimic. Sunt la vârstă la care durerea în p**ă e cel mai de preţ lucru pe care îl au! Vina e a noastră, că nu le-am explicat suficient şi pe înţelesul lor cum stă treaba. Nu-i nimic. Data viitoare ne pregătim mai bine şi încercăm până ne iese. Asta e datoria noastră post vot!“, a scris Despot.

De ce „ăştia mici“ trebuie ajutaţi 

Despot a revenit, tot pe Facebook, cu un mesaj lămuritor legat de postarea anterioară pentru a explica ce a vrut să spună prin apelativul „ăştia mici“, de ce adulţii de 40 de ani poartă vina pentru lipsa lor de reacţie şi cum pot fi aceşti tineri ghidaţi, chiar dacă sunt mai bine informaţi şi deschişi la minte.

„Revin pe subiectul «ăştia micii» din postarea anterioară, pentru a mă face mai bine înţeles. Am făcut-o deja într-un reply în postare, însă e mai vizibil aşa. So:

Nu sunt nici analfabeţi, nici inculţi! Sunt mult mai deschişi la minte decât eram noi la vârstă lor. Sunt însă dezorientaţi (la fel cum eram şi noi) şi lipsiţi de repere/modele morale, civice şi sociale. Mass-media şi cultura consumistă au «ajutat» decisiv la capitolul ăsta. Noi am avut de la cine să învăţăm, ei, din păcate, nu au. De aia zic, vina o purtăm noi, sunt responsabilitatea noastră. Pentru că vrem, nu vrem, fiecare din noi ăştia de 40 suntem legaţi de cei care vin din urmă şi îi influenţăm prin propriul exemplu. Vrem, nu vrem“, a lămurit cântăreţul. 

Ţara are conducătorii pe care îi merită 

„Ne vor conduce oameni reprezentaţi de cei 40% care au fost la vot. Era ideal să ne conducă oameni reprezentaţi de 80% din cei care au mers la vot, atunci ştiam şi noi cum stăm cu ţara asta. Dar asta e! Tinerii pleacă din ţară, în loc să schimbe ceva prin vot. Nu pleacă pentru ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, ci pentru ce s-a întâmplat în 27 de ani. Nu cred că scot eu tinerii la vot acum sau pe cei care mai vor să voteze şi sunt scârbiţi. Încercarea mea moarte n-are. Oricum, fiecare popor are conducătorii pe care îi merită“, a încercat Tudor Chirilă să îi încurajeze pe tineri să iasă la vot, cu puţin timp înainte de închiderea urnelor.

Dragoş Bucur, revoltat 

Dragoş Bucur, prezentatorul „Visuri la cheie“, de la Pro TV, a scris simplu tot pe Facebook: „Bună dimineaţa, comuniştilor!“, mesaj la care a strâns aproape trei mii de like-uri. Anterior, acelaşi Dragoş Bucur scrisese: „Rude, prieteni, amici, parteneri de afaceri, colegi actori, dacă nu ati votat fără un motiv întemeiat, va rog mult sa evitaţi să ma priviti in ochi în următorii 4 ani.V-aţi c***t pe viitorul copiilor mei şi ai voştri. Cu prietenie, Dragoş“.

Cătălin Tolontan a spus că „PSD a meritat să câştige, dreapta a meritat să piardă“, scriind şi un text cu acelaşi titlu.

Un citat de acum 200 de ani, valabil şi azi 

Dan Negru a distribuit un citat, scriind „Voltaire despre ziua de azi. În 200 de ani nu s-au schimbat multe“.

Moise Guran a distribuit pe Facebook un text pe care l-a scris în urmă cu un an pentru cei care „au vrut să schimbe această ţară, iar acum sunt dezamăgiţi“.

Doar aşa s-ar putea câştiga alegerile 

Bogdan Naumovici, fondatorul agenţiei 23 Communication Ideas, a povestit o întâmplare petrecută în urmă cu câţiva ani. „Cred că era prin 2008 când spuneam, la o conferinţă, că alegerile se vor câştiga pe net când se va vota pe net. Tinerii din sală zâmbeau superior. Later edit: consultând Google-ul din epocă, văd că mai spusesem una bună: dacă am fi avut internet în anii 80, Ceauşescu murea de bătrâneţe!“, a scris el. 

Între toate părerile, scheciul lui Mircea Bravo arată într-un mod tragic-comic de ce lipsa de reacţie, absenteismul şi nepăsarea pot avea consecinţele nedorite. 

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite