Câţi ani de închisoare riscă Harvey Weinstein dacă acuzaţiile de hărţuire sexuală şi viol vor fi dovedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein este acuzat de zeci de femei de hărţuire sexuală şi viol FOTO Getty Images
Harvey Weinstein este acuzat de zeci de femei de hărţuire sexuală şi viol FOTO Getty Images

Producătorul de film Harvey Weinstein ar putea petrece ani grei în spatele gratiilor dacă femeile care îl acuză de hărţuire sexuală şi viol vor intenta procese împotriva lui.

Producătorul de film Harvey Weinstein (65 de ani) ar putea primi o condamnare de până la 25 de ani de închisoare în urma unor posibile procese pentru agresiune sexuală şi viol.

Mai mulţi avocaţi din Los Angeles şi New York – unde au avut loc cele mai multe presupuse abuzuri sexuale ale mogulului între anii 1990 şi 2015 – susţin că producătorul Harvey Weinstein ar putea trece prin mai multe procese intentate împotriva lui. 

Astfel, producătorului de film în vârstă de 65 de ani i se pot aduce acuzaţii criminale, de la hărţuirea sexuală, expunere indecentă, comiterea unor abuzuri şi chiar acuzaţii de viol, susţin unele voci.

harvey weinstein foto guliver/getty images

Harvey Weinstein FOTO Getty images

Un avocat specializat în drept penal din New York, Stuart Slotnick, a declarat, însă, că aceste acuzaţii ar putea fi dificil de demonstrat, din cauza termenului de prescripţie pentru hărţuire sexuală şi viol - chiar dacă ar exista suficiente dovezi pentru justificarea acuzaţiilor, scrie The Sun.

„Dacă o femeie va ieşi în faţă şi va spune că acest lucru s-a întâmplat la o anumită dată, care se află în intervalul stabilit de termenul de prescripţie din lege, este posibil ca un procuror să preia acel caz“, a explicat Slotnick.

„În urmărirea penală pentru violuri de gradul unu (cel în care violatorul foloseşte forţa asupra unei persoane care nu este capabilă să-şi exprime consimţământul sau este neajutorată din punct de vedere fizic) sau abuz sexual nu există, însă, un termen de prescripţie. Pentru alte fapte, termenul limită în care victima poate depune plângere penală este de cinci ani“, a adăugat avocatul.

Harvey Weinstein ar putea primi o pedeapsă de maximum 25 de ani 

Avocatul Lawrence Pearson, din New York, a declarat, de asemenea, pentru publicaţia „Vulture“: „Dacă există mai multe dovezi coroborate care arată că Harvey Weinstein a avut un comportament anume, atunci un procuror ar putea foarte bine să deschidă cazul, ori dacă se descoperă noi dovezi ADN, un procuror ar fi şi mai dispus să pornească un proces.“ 

Astfel, dacă mogulul ar urma să fie acuzat şi ulterior condamnat în instanţă, în ciuda faptului că neagă acuzaţiile, Weinstein ar putea face între 5 şi 25 de ani de închisoare, spun experţii. 

„Harvey Weinstein a confirmat că nu au existat niciodată acte sexuale nonconsensuale şi nici acte de răzbunare împotriva oricărei femei care i-a refuzat avansurile“, au declarat avocaţii producătorului. 

Metropolitan Police din Londra investighează trei noi acuzaţii de agresiune sexuală care îi sunt aduse producătorului Harvey Weinstein, potrivit site-ului BBC, citat de News.ro. Poliţia din New York investighează, de asemenea, plângeri împotriva lui Weinstein, care includ acuzaţii de agresiune sexuală şi viol. 

Actriţa britanică Lysette Anthony este ultima vedetă care l-a acuzat pe Weinstein până în prezent. Ea a declarat, pentru The Sunday Times, că producătorul a violat-o la sfârşitul anilor 1980, la locuinţa ei din Londra.

image

Lysette Anthony FOTO Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite