Catedrala în care se căsătoresc Wiliam şi Kate poartă ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din ultimele patru căsătorii regale oficiate la catedrala Westminster, unde mâine va avea loc cununia religioasă a prinţului William cu Kate Middleton, s-au încheiat prin divorţ.

Prinţului William cu Kate Middleton se căsătoresc vineri, într-o zi în care în urmă cu 66 de ani Adolf Hitler îi jura credinţă Evei Braun, într-un buncăr din Berlin.

Catedrala Westminster, unde cei doi îşi vor jura credinţă veşnică, a fost construită de călugării benedictini şi sfinţită de regele Eduard Confesorul în 1065, cu o săptămână înainte de a muri. .

Prima nuntă regală celebrată la catedrala Westminster a fost cea dintre Henry I cu Matilda a Scoţiei, pe 11 noiembrie 1100.

Nunta regală sărbătorită la Bucureşti de diplomaţii britanici GALERIE FOTO

Folosirea catedralei Westminster pentru nunţi regale - spre deosebire de ceremoniile de încoronare şi funeralii - este un fenomen relativ recent. William şi Kate formează doar al nouălea cuplu regal care se va căsători la Westminster.

Trei dintre ultimele patru căsătorii regale oficiate la Westminster s-au încheiat însă prin divorţ. Cea mai recentă nuntă oficiată aici a fost cea dintre prinţul Andrew şi Sarah Ferguson, în 1986, ei divorţând după 10 ani.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007.

William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

William de Wales este posesorul unei diplome universitare în geografie, jucător de polo, pilot de elicopter şi al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, iar Catherine Middleton deţine o diplomă universitară în istoria artei, este pasionată de modă şi fiica unor milionari îmbogăţiţi din comerţul cu obiecte pentru petrecere.

Urmăriţi aici imagini LIVE de la eveniment comentate de specialişti şi vipuri din studioul "Adevarul"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite