Cătălin Măruţă, moderator TV: „Weekendul ideal este cu familia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Măruţă mărturiseşte că şi-ar dori să petreacă un weekend stând la poveşti cu Florin Călinescu
Cătălin Măruţă mărturiseşte că şi-ar dori să petreacă un weekend stând la poveşti cu Florin Călinescu

De când a devenit tătic, prezentatorul „Happy Hour“ îşi dedică tot timpul liber celor dragi: fiului său, David, şi soţiei sale, Andra.

Pe cât de „agitat" e în platoul emisiunii pe care o prezintă la Pro TV, pe-atât de liniştit este acasă Cătălin Măruţă, după cum el însuşi mărturiseşte. Deşi munca în televiziune e foarte solicitantă, moderatorul spune că este „destul de organizat" şi îşi face mereu timp pentru cei dragi, nu doar în weekenduri. În puţinele dăţi când este singur acasă, Măruţă ascultă muzică sau se uită la filmele din rezerva „strategică", păstrată special pentru astfel de ocazii. 

„Weekend Adevărul": Ce faci în weekenduri?

Cătălin Măruţă: În general, stau cu familia mea şi cu prietenii mei buni, însă de multe ori am de lucru, chiar dacă nu am emisiune. Sunt chemat să prezint diverse evenimente, de exemplu. Aşa că nu mă plâng că lenevesc prea mult.

Descrie-mi weekendul ideal.

În ciuda aparenţelor şi a agitaţiei mele permanente de la „Happy Hour", eu sunt un tip liniştit şi foarte legat de bucuriile cotidiene, de tabieturi, de comunicarea cu cei apropiaţi. Este şi motivul pentru care weekendul ideal este cel pe care îl petrec cu familia mea. Mai ales de când a apărut şi fiul meu, David.

Plimbare cu măgăruşul, în insula Rhodos

Dar un weekend distrus?

Am avut un weekend groaznic acum câteva săptămâni, fiindcă a răcit David şi avea temperatură şi nu ne-a ars de nimic până nu l-am văzut restabilit.

Care e vedeta cu care ­ţi-ai dori tu să petreci un weekend şi de ce?

Eu îmi petrec toate weekendurile cu o vedetă, deoarece sunt căsătorit cu Andra (râde). Serios vorbind acum, mi-ar plăcea să petrec un weekend stând la poveşti cu Florin Călinescu, e un interlocutor inepuizabil.

Cât timp liber mai ai de când ai devenit tată?

Să ştii că am timp liber, eu consider şi că timpul petrecut cu copilul e tot liber, fiindcă mie asta îmi place să fac. E adevărat, munca în televiziune e foarte solicitantă, dar, cu toate astea, eu sunt destul de organizat şi îmi fac timp pentru ai mei.

Cât din timpul liber îl dedici familiei, în special lui David?

Cred că dintr-o zi obişnuită, în care şi lucrez, îmi rămâne cam un sfert în care sunt în preajma lui David. Iar dacă nu sunt lângă el, viaţa mea are legătură cu el, pentru că Andra şi bona mă ţin la curent cu ce mai face, dacă papă tot, dacă are chef de joacă sau doarme. Deci, aproape tot timpul meu are legătură şi cu bebele nostru. Numai la întâlnirile din oraş cu prietenii nu-l luăm cu noi, pentru că nu vrem să-l ţinem în fum sau gălăgie.

Cum te relaxezi?

Eu cred că o companie plăcută este cea mai bună terapie antistres. Iarăşi ajungem la prieteni şi familie. Aceştia sunt oamenii cu care îmi place să stau de vorbă, să merg la cinema, la un concert ori să iau masa într-un restaurant special. Bucătăriile japoneză şi italienească sunt preferatele mele.

Îţi place să găteşti?

Dacă aş participa la un concurs de gătit, aş lua un premiu pentru design, dar nu şi pentru gust! Mi-a plăcut să experimentez arta culinară, mai ales după ce m-am căsătorit, dar din mâinile mele, din păcate, nu au ieşit preparate nemaipomenite, ci numai... comestibile.

Plimbare cu măgăruşul, în insula Rhodos

Cătălin Măruţă, Andra şi Ana Maria Feher, naşa lui David,  la botezul micuţului

Se întâmplă să petreci weekendurile fără Andra, dacă are concerte sau filmări în ţară? Cu cine rămâne cel mic?

Se mai întâmplă şi asta, sigur, mai ales că multe evenimente au loc la sfârşit de săptămână. Când pleacă ea, David rămâne fie cu mine, fie cu bona sau cu soacra mea, dacă sunt şi eu plecat să prezint vreun eveniment. În orice caz, e pe mâini foarte bune şi, cum el e foarte sociabil şi prietenos, nu plânge deloc dacă lipsim, ci doar se bucură mult când ne revede.

Atunci când eşti singur, ce-ţi place cel mai mult să faci?

Mi se întâmplă atât de rar să fiu singur, nici nu ai idee! Îmi place să ascult muzică ori să mă uit la filme în timp ce ciugulesc ceva bun. Întotdeauna ţin în casă DVD-uri cu filme pe care încă nu le-am văzut şi le păstrez pentru asemenea ocazii. 

David reacţionează când te vede sau când îţi aude vocea la televizor?

Da, iar asta mă bucură şi mă emoţionează foarte tare. A văzut-o şi pe Andra la televizor într-o seară şi a bolborosit el ceva gen „mo-mo-mo", nu chiar un „mama" răspicat, dar oricum, e semn clar că a recunoscut-o! Zâmbea la ea. E un copil foarte atent şi receptiv.

Cătălin Măruţă, Andra şi Ana Maria Feher, naşa lui David,  la botezul micuţului

Ai  accepta o emisiune la sfârşit de săptămână?

Asta depinde de emisiune. În principiu, da, de ce nu? Mie îmi plac provocările! Dar numai dacă e un proiect care chiar merită să fac asta.

"Mi-a plăcut să experimentez arta culinară, mai ales după ce m-am căsătorit, dar din mâinile mele, din păcate, nu au ieşit preparate nemaipomenite, ci numai... comestibile.''

Una din două

- Vara sau iarna? Vara.
- Madonna sau Lady Gaga? Madonna.
- Concert sau film? Film.
- Paste sau pizza? Paste.
- Laptop sau tabletă? Tabletă.
- Bere sau vin? Vin.
- Tom sau Jerry? Jerry.
- „Harry Potter" sau „Stăpânul inelelor"? „Stăpânul inelelor".
- Ziare sau reviste? Ziare.
- Talent show sau ­talk-show? Talent show.

CV

- De la „Tonomat" la „Happy Hour"
- Numele: Cătălin Măruţă
- Data şi locul naşterii:  27 ianuarie 1978, Târgu-Jiu
- Starea civilă: Este căsătorit, are un băieţel, David Alexandru
- Studiile şi cariera:
- Facultatea de Drept, Facultatea de Jurnalism (Bucureşti)
- În timp ce urma cursurile Facultăţii de Drept a lucrat, pentru o scurtă perioadă, la un post de radio, iar ulterior s-a angajat la TV Super Nova
- A participat apoi la un casting şi a fost selectat în echipa emisiunii „Trupa DP 2", la Televiziunea Română
- În 2005, a prezentat, timp de câteva luni, emisiunea „Trezeşte-te la Realitate cu Măruţă", la Realitatea TV. A revenit însă la TVR 2, unde a moderat „Tonomatul DP 2"
- Din 2007 realizează şi prezintă emisiunea „Happy Hour", la Pro TV
- Locuieşte în:Bucureşti

info
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite