Bărbat condamnat la închisoare cu suspendare pentru hărţuirea actriţei Claire Foy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost condamnat vineri la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare după ce a hărţuit-o pe actriţa britanică Claire Foy, care a interpretat-o pe regina Elisabeta a II-a în serialul „The Crown”, informează AFP, citată de Agerpres.

Claire Foy, în serialul „The Crown”. FOTO Facebook Claire Foy
Claire Foy, în serialul „The Crown”. FOTO Facebook Claire Foy

Sentința a fost pronunțată la Londra. Jason Penrose, în vârstă de 49 de ani, i-a trimis actriţei de 38 de ani câteva mii de e-mailuri și a așteptat-o la reşedinţa acesteia.

S-a întâmplat între august 2021 şi februarie 2022

Bărbatul a pledat vinovat la acuzaţia de hărţuire, și a recunoscut, totodată, că a încălcat un ordin de restricţie atunci când i-a trimis o scrisoare şi un pachet actriţei Claire Foy,

Artista, care a jucat rolul principal în primele două sezoane ale serialului „The Crown”, a explicat în fața instanței că vede lumea într-o manieră mult mai temătoare.  

Am impresia că libertatea pe care o aveam înainte ca domnul Penrose să mă contacteze a dispărut”, a afirmat artista britanică într-o declaraţie citită la tribunal.

Urmează extrădarea

Sentința care i-a adus condamnarea la 10 luni de închisoare cu suspendare include și obligaţia prezentării la o serie de şedinţe cu un psihiatru, atât timp cât Jason Penrose, care suferă de schizofrenie paranoidă, va rămâne în Regatul Unit.

Penrose urmează să fie extrădat în Statele Unite. Condamnatul va trebui să colaboreze pe deplin cu autorităţile americane pentru revenirea sa în Statele Unite.

În instanţă, bărbatul a declarat că va merge în Florida, pentru a locui alături de mama lui şi pentru a urma un tratament psihiatric.

El are interdicţia de a o contacta sau de a încerca să o contacteze pe Claire Foy, precum şi interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri de locul în care se află aceasta.

Vineri, judecătorul David Aaronberg s-a arătat „tulburat” de faptul că Jason Penrose „ar putea fi în continuare îndrăgostit nebuneşte de Claire Foy”, deşi autorităţile britanice i-au semnalat de mai multe ori că actriţa nu doreşte să intre în contact cu el.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite