Angelina Jolie vizitează Sarajevo, într-o misiune contra violenţelor sexuale în timp de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană Angelina Jolie şi şeful diplomaţiei britanice, William Hague, au ajuns joi seara la Sarajevo, unde vor participa la o conferinţă despre violenţele sexuale comise în timp de război.

Îmbrăcată în negru, vedeta americană, ascunsă sub o umbrelă albastră care o proteja de ploaia puternică, a urcat la bordul unui automobil care a dus-o la un hotel din centrul oraşului, potrivit presei locale. Angelina Jolie şi William Hague, care pregătesc pentru luna iunie un summit la Londra cu ambiţia de a pune capăt violurilor comise ca „armă de război“, participă vineri dimineaţă la o conferinţă despre prevenirea acestui tip de infracţiune, organizată de Ministerul Apărării din Bosnia.

La rândul său, William Hague se va întâlni vineri cu membrii preşedinţiei tripartite din Bosnia. El va merge apoi la Srebrenica, oraş din Bosnia orientală în care un masacru, catalogat ca genocid de justiţia internaţională, a fost comis în iulie 1995 contra populaţiei musulmane de către forţele sârbe din Bosnia.

Ministrul britanic ar putea merge la Srebrenica însoţit de Angelina Jolie, potrivit presei şi unor surse neoficiale bosniace. Actriţa americană a regizat în 2011 un lungmetraj despre violenţele comise asupra femeilor în timpul Războiului din Bosnia (1992-1995). De atunci, vedeta hollywoodiană a mers de mai multe ori în Bosnia pentru a se întâlni cu refugiaţii războiului bosniac şi pentru a participa, în iulie 2012, la Festivalul de film de la Sarajevo.

Filmul ei, „In the Land of Blood and Honey“, prezintă relaţia amoroasă dintre o tânără femeie musulmană şi un ofiţer sârb care ajung în tabere opuse, într-un lagăr de concentrare, după izbucnirea conflictului armat, având ca temă de fond războiul din Bosnia şi violenţele suferite de femei.

Angelina Jolie, care a turnat acest film doar cu actori din ţările apărute după dezmembrarea Iugoslaviei, a fost numită în aprilie 2012 cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo. Lungmetrajul regizat de vedeta americană a fost nominalizat la Globul de Aur la categoria cel mai bun film străin.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite