Actorul Benedict Cumberbatch va primi titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul britanic Benedict Cumberbatch va fi decorat cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), sâmbătă, pentru servicii deosebite aduse artei dramatice. Alături de alte personalităţi britanice, Cumberbatch va fi recompensat de regina Elisabeta a II-a, scrie Mediafax.

Deşi Benedict Cumberbatch a devenit cunoscut publicului internaţional în urmă cu doar cinci ani, starul britanic, în vârstă de 38 de ani, a fost nominalizat, în acest an, la premiile Oscar, pentru rolul din filmul „The Imitation Game/ Jocul codurilor“ şi este protagonistului serialului de succes „Sherlock Holmes“, produs de BBC. Sâmbătă,13 iunie, el va deveni unul dintre cei mai tineri artişti britanici recompensaţi cu această distincţie.

Titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic este atribuit unor personalităţi care au avut un rol proeminent pe plan naţional în domeniile lor de activitate. În cazul lui Benedict Cumberbatch este vorba despre arta dramatică, scrie Mediafax.

Acest titlu, deşi important, este mai puţin proeminent în comparaţie cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic - şi echivalentul său feminin, Dame -, care sunt atribuite unor personalităţi ale căror contribuţii deosebite în domeniile lor de activitate atestă o activitate mult mai îndelungată.

Pe lângă rolul interpretat în serialul de televiziune „Sherlock Holmes“, care s-a bucurat de mare succes pe plan internaţional, Benedict Cumberbatch s-a remarcat în ultimele luni şi cu rolul din „The Imitation Game/  Jocul codurilor“, unde l-a interpretat pe Alan Turing, matematicianul britanic care a descifrat codul Enigma folosit de sistemele de transmitere de mesaje utilizate de nazişti în Al Doilea Război Mondial şi, de asemenea, pionier al computerelor.

Pentru rolul din „The Imitation Game/  Jocul codurilor“, Benedict Cumberbatch a fost lăudat de criticii de cinema şi a fost nominalizat la numeroase distincţii ce au fost decernate în sezonul premiilor de la Hollywood, printre care Oscar, BAFTA, Critic's Choice Movie Awards şi Globurile de Aur. Actorul britanic nu a câştigat însă niciunul dintre aceste premii, pierzând de fiecare dată trofeul atribuit la categoria Cel mai bun actor în faţa bunului său prieten Eddie Redmayne, interpretul profesorului Stephen Hawking în filmul „Teoria întregului/ The Theory Of Everything“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite