VIDEO Cine sunt câştigătorii finalei Exatlon România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Arsine este marea câştigătoare a finalei feminine din sezonul 3 Exatlon FOTO Kanal D
Andreea Arsine este marea câştigătoare a finalei feminine din sezonul 3 Exatlon FOTO Kanal D

Cei doi câştigători ai sezonului 3 „Exatlon“ au fost desemnaţi în finala din 9 iunie după o serie de probe dificile desfăşurate în Republica Dominicană. În premieră, Kanal D a acordat două premii în valoare de 50.000 de euro, unui băiat şi unei fete, ambii intrând în competiţie în echipa Faimoşilor.

Atleta Andreea Arsine (30 de ani) şi luptătorul MMA Ion Surdu (23 de ani) sunt câştigătorii „Exatlon“ şi ai premiilor de 50.000 de euro.

În premieră, la Exatlon au existat două finale, a fetelor şi a băieţilor, iar câştigătorii Andreea Arsine şi Ion Surdu i-au învins pe instructoarea sportivă şi fosta handbalistă Nicoleta Luncă (23 de ani), respectiv pe dansatorul Gabriel Nedelcu (21 de ani).

Câştigătoarea Exatlon Andreea Arsine este una dintre cele mai de succes atlete din România, practicând acest sport  de la vârsta de opt ani. Născută în Botoşani, Andreea Arsine a câştigat de-a lungul timpului numeroase titluri la atletism – campioană naţională, internaţională şi balcanică. De asemenea, în 2016 a participat şi la Jocurile Olimpice de la Rio. 

„A fost un sentiment foarte plăcut să câştig această competiţie, pentru că am avut un parcurs foarte anevoios. Au fost discuţii şi în echipă şi ajunsesem la un moment dat să cred că nu mai este locul meu în această competiţie“, a declarat Andreea Arsine, care a făcut parte din echipa Faimoşilor.

Ea a surprins pe toată lumea când a anunţat că o parte din bani îi va da adversarei sale din finală. „O felicit pe Nicoleta, a avut o evoluţie extraordinară, mi-a dat foarte multe bătăi de cap. Şi chiar dacă noi două ne-am ciondănit pe parcursul acestui concurs, nu a fost cu răutate, ci din cauza stresului. Este un om extraordinar, cu o ambiţie de fier, a luptat până la ultimul punct şi a crezut în şansa ei. Aş vrea să-i spun că îmi doresc din tot sufletul să-i ofer o parte din suma câştigată“, a declarat atleta, precizând că restul banilor îi va folosi pentru a-şi cumpăra o casă. 

„Am perceput «Exatlon» ca pe o provocare, însă nu ştiam cât de intensă va fi; după toate etapele, situaţiile, toate stările şi trăirile mele acolo, am constatat că a fost foarte greu. Am avut momente când mi-am dorit să renunţ din cauza frustrării, au fost momente când am pierdut şi am fost nevoită să îmi accept înfrângerea. Cu o astfel de experienţă te întâlneşti o dată în viaţă. Şi, oricât de greu mi-a fost, a meritat pe deplin. Am reuşit să îmi văd limitele, să îmi descopăr altele noi, să îmi măresc rezistenţa la stres şi la emoţii. Când am realizat că am câştigat «Exatlon» pur şi simplu m-am blocat. Îmi dădeam seama că, după acel moment, nu voi mai intra pe traseele acelea, brusc realizam că s-a terminat şi că, inevitabil, voi reveni la viaţa mea de acasă, de care îmi era dor. Atunci m-am eliberat de toată presiunea, de durere, de emoţii şi m-am simţit mulţumită că am reuşit să rezist atât de mult, fizic şi psihic. «Exatlon» este o experienţă unică, un basm sportiv pe care încă nu realizez că l-am trăit“, a mai spus Andreea Arsine.

image

Originar din Republica Moldova, dar mutat la Cluj la vârsta de 16 ani, câştigătorul „Exatlon“ Ion Surdu a început aventura în sport cu fotbalul, evoluând în divizia naţională, iar mai apoi în Liga a 3-a.

Pe lângă fotbal, a mai practicat crossfit, volei, baschet şi handbal, dar pasiunea lui în prezent este cuşca de MMA. Deşi s-a apucat abia la 20 de ani de acest sport, iar începutul a fost unul mai dificil, este campion naţional şi european la MMA, campion naţional de Kempo şi a reuşit să obţină şi centura de la Supreme Night Fight, competiţie ce se organizează la Cluj.

„A fost o experienţă foarte frumoasă, unică şi cu siguranţă ce vedeţi de acasă pare mai simplu, dar acolo toate lucrurile sunt mult mai complicate, mult mai dure, mai reci. Chiar dacă am fost într-o echipă, a fost şi o competiţie individuală şi, după cum s-a văzut, cine rezistă psihic, acela are avantajul. Eu am avut acest avantaj pentru că practic un sport individual şi pentru acest lucru vreau să le mulţumesc antrenorilor mei. Sper că v-a plăcut ce am făcut acolo şi sper că am fost spectaculos. Am încercat să fiu eu şi sper că veţi aprecia acest lucru“, a declarat Ion Surdu, care a făcut parte tot din echipa Faimoşilor.  

„Pentru mine, «Exatlon» a însemnat o experienţă unică, unde poţi să te redescoperi pe tine, să îţi conştientizezi limitele psihicului şi fizicului tău. Deşi corpul tău se obişnuieşte şi se adaptează la efort, în acelaşi timp, dacă nu eşti pregătit din punct de vedere psihic pentru acel efort, s-ar putea să nu faci faţă. «Exatlon» a fost o experienţă foarte frumoasă, pe care o recomand oricui. Merită trăită la intensitate maximă. Mi-am dorit să câştig şi m-am văzut câştigător încă de la începutul competiţiei. Sunt genul de sportiv care vizualizează fiecare metru din traseul sportiv, îl analizez în detaliu. Pot spune că am fost hotărât în toată această perioadă a mea din concurs şi că mi-am dorit mult să câştig, ceea ce s-a şi întâmplat“, a mai spus câştigătorul „Exatlon“.

.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite