Val de ironii după episodul întunecat la propriu din Game of Thrones: Am înţeles că se luptă noaptea, dar chiar nu puteaţi să măriţi un pic luminozitatea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
game of thrones 8 foto hbo

Mult aşteptata bătălie de la Winterfell a avut loc în episodul 3 din ultimul sezon „Game of Thrones“ şi a fost aşa cum ne aşteptam cu toţii: plină de suspans şi de momente surprinzătoare. Ceea ce fanii nu au apreciat a fost însă întunericul de pe ecrane, luminozitatea fiind la cote minime, aşa că reţelele sociale au fost inundate cu glumiţe şi ironii.

Aşa cum Melisandre ne-a avertizat mereu, „the night is dark and full of terrors/ noaptea e întunecată şi plină de terori“. Şi chiar aşa a fost în cel mai recent episod din „Game of Thrones“, „The Long Night“, însă şi din motive nu tocmai plăcute. A fost cea mai lungă scenă de luptă din istoria televiziunii, necesitând 55 de zile de filmări şi 750 de persoane, însă rezultatul a fost atât de întunecat, la propriu, încât cu greu am putut vedea toate terorile.

Concret, fanii s-au plâns că luminozitatea a fost atât de slabă încât le-a fost foarte greu să vadă ce se întâmplă pe ecrane. Nu este însă pentru prima dată când telespectatorii se confruntă cu o astfel de problemă. De regulă, scenele de luptă au tendinţa de a fi slab luminate tocmai pentru că desfăşurarea de forţe este uriaşă şi abundă în efecte vizuale, aşa că producătorii folosesc niveluri scăzute de luminozitate pentru a se asigura că eventualele inadvertenţe nu pot fi observate.

Fanii şi-au vărsat frustrarea pe reţelele sociale şi astfel „Game of Thrones“ a stabilit un nou record: pe Twitter a devenit cel mai comentat episod din istoria televiziunii, cu peste 7,8 milioane de menţiuni, potrivit EW. Cele mai pomenite personaje au fost Arya, The Night King, Bran, Jon Snow şi Cersei, aceasta din urmă fiind o adevărată surpriză dacă ţinem cont de faptul că nici măcar nu apare în episodul 3.

Aşadar, dragi fani „Game of Thrones“ care nu aţi vizionat încă episodul 3: aisguraţi-vă că e beznă totală în cameră dacă vreţi să vedeţi ceva sau, şi mai bine, apelaţi la trucurile de aici. Iar partea bună este că întunericul a scos la lumină multe meme-uri şi glume bune. De pildă, editorul „The Verge“ TC Sottek investighează ipoteza conform căreia luminozitatea scăzută a avut un alt scop: „Oare HBO a spus că va fi cea mai mare scenă de luptă din istoria televiziunii ştiind că nu vom putea vedea dacă este adevărat?“.

Mulţi i-au mulţumit Melisandrei pentru că „a aprins lumina“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite