Un membru CNA s-a autosesizat după ieşirea nervoasă a lui Gâdea la adresa purtătorului de cuvânt al PNL: Contribuie la perpetuarea unui climat de ură

0
0
Nu este pentru prima dată când Mihai Gâdea este enervat de Ionel Dancă FOTO Captură Antena 3
Nu este pentru prima dată când Mihai Gâdea este enervat de Ionel Dancă FOTO Captură Antena 3

Unul dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat după ce Mihai Gâdea l-a dat afară din platoul emisiunii „Sinteza Zilei“ pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, şi l-a ameninţat că dacă nu va părăsi televiziunea de bunăvoie v-a chema bodyguarzii.

Membra CNA Dorina Rusu a anunţat că s-a autosesizat după noua ieşire nervoasă a moderatorului Mihai Gâdea şi a subliniat că „o asemenea atitudine contribuie la perpetuarea unui climat de ură şi dezbinare în societatea românească“.

„Ca membru CNA, consider că este foarte grav că un moderator (în acelaşi timp director de televiziune) îşi permite să aibă o asemenea atitudine faţă de un invitat care are o părere diferită de a sa şi de a postului de televiziune pe care îl conduce. O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audienţă cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ură şi dezbinare în societatea românească“, a transmis Dorina Rusu.

Ea a explicat ce articol din Legea Audiovizualului a fost încălcat şi a amintit de un incident similar, cu aceiaşi protagonişti – în februarie 2018, Mihai Gâdea i-a urat lui Ionel Dancă să „o pupe în c*r pe Kovesi“. În acel caz, Antena 3 a fost sancţionată cu o amendă de 40.000 de lei, chiar dacă tardiv şi la pachet cu un alt derapaj.

„Potrivit art 67 din Decizia 220 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, moderatorii nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii“, a explicat Dorina Rusu. 

În ediţia din 28 martie 2019 a emisiunii „Sinteza zilei“, după un schimb de replici în contradictoriu, Mihai Gâdea l-a ironizat pe Ionel Dancă şi i-a spus că „se face de râs“. La rândul lui, liberalul l-a acuzat de „manipulară tipică pentru Antena 3“, moment în care Gâdea l-a poftit afară din platou şi le-a cerut colegilor din regie să-i taie microfonul. Gesticulând nervos şi pe un ton ridicat, vedeta postului a repetat solicitarea şi chiar l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al PNL dacă are nevoie de bodyguarzi pentru a pleca. Momentul video la minutul 04.00. 

În replică, liderul PNL Ludovic Orban afirmă că este vorba despre „o atitudine grobiană, total lipsită de cei 7 ani de acasă“ şi anunţă că partidul va sesiza CNA şi va boicota emisiunea până când realizatotul TV va cere scuze public

Mai multe - TV

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite