TVR a pierdut difuzarea Festivalului Enescu în favoarea Trinitas TV: „Este incalificabil ce se petrece în această instituţie a statului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea, preşedintele director general al SRTv, audiată în Comisia de Cultură FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Doina Gradea, preşedintele director general al SRTv, audiată în Comisia de Cultură FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Televiziunea publică a pierdut dreptul de a transmite ediţia din acest an a Festivalului Enescu, în favoarea unei alte televiziuni.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că TVR a pierdut în favoarea postului Trinitas TV dreptul de a transmite ediţia din acest an a Festivalului Enescu.

„Postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat“, se arată în comunicat, potrivit G4Media. 

Gigel Ştirbu e de părere că ratarea difuzării Festivalului George Enescu „demonstrează încă o dată incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice“.

„Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR“, a mai spus preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.  

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite