Robert Turcescu lansează acţiunea de strângere de fonduri pentru televiziunea online promisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Turcescu (40 de ani) a scris pe Facebook că va începe acţiunea de strângere de de fonduri pentru proiectul unei televiziuni online despre care a menţionat recent. Jurnalistul s-a declarat mulţumit de semnalele pozitive primite cu privire la idee şi a menţionat că va oferi transparenţă faţă de fonduri şi cheltuirea lor.

Jurnalistul Robert Turcescu a anunţat că la sfârşitul săptămânii viitoare va lansa acţiunea de strângere de fonduri pentru proiectul de televiziune online pe care l-a propus recent fanilor săi de pe Facebook. Prezentatorul emisiunii „100%“, de la Naşul TV, a pus, de curând, în dezbatere ideea unei televiziuni online care să fie finanţată în baza unui parteneriat „fără bani megri, fără bani de la inşi care au intereseul de a avea măcar din când în când la dispoziţie o «măciucă TV» sau nişte «prieteni» realizatori de talk-show-uri“. Astfel, jurnalistul a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care întreba dacă cei care îl urmăresc pe reţeaua socială ar fi dispuşi să susţină cu 1 euro pe lună un proiect TV online.

„La sfârşitul săptămânii viitoare vom lansa acţiunea de strângere de fonduri pentru televiziunea online promisă. Semnalele au fost mai mult decât încurajatoare! Vă mulţumesc, cu Dumnezeu, înainte! P.S. Toate detaliile legate de conturi, transparenţa fondurilor strânse şi o propunere surpriză care să elimine din start orice dubiu legat de cheltuirea acestor bani le veţi primi pe această pagină odată cu publicarea conturilor bancare şi a contului Paypal! Stay tuned“, a scris Turcescu pe Facebook.

Anterior, Turcescu a scris pe aceeaşi reţea socială: „Întrebare importantă: câţi dintre cititorii acestui mesaj aţi fi dispuşi să susţineţi cu 1 euro în fiecare lună, adică 12 euro pe an, adică aproximativ 50 de lei/an, un proiect TV on-line? O televiziune de ştiri şi comentarii difuzate exclusiv online, ca să fiu mai explicit? Nu voi lua în calcul like-urile, ci doar comentariile/răspunsurile de genul «subscriu»! Ia să vedem...“.

Ulterior, Robert Turcescu a făcut câteva precizări drept răspuns la un articol publicat de site-ul dcnews.com, care avea ca titlu „Turcescu vrea să-şi facă televiziune cu bani de la telespectatori“. Printre altele, jurnalistul a subliniat că jurnalism de calitate fără mijloace financiare nu există, iar sursele de finanţare trebuie să fie „transparente şi multiple“. De asemenea, acesta a menţionat că îşi doreşte o televiziune online care să „nu se teamă de amenzile de la CNA pentru delict de opinie“ şi care „să interacţioneze cu telespectatorii care o susţin financiar“.

În septembrie 2014, Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată „Mărturise şi spovedanie“ a fost însoţită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa şi două ştate de plată. Pe livretul militar apare ştampila MApN - UM 02515. „Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor“, a declarat el la momentul dezvăluirii.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite