Program TV. Filme de acţiune care merită văzute în seara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Program TV. Filme de acţiune. Robert Redford joacă în „Spioni de elită”
Program TV. Filme de acţiune. Robert Redford joacă în „Spioni de elită”

Cei care vor să vadă astăzi filme de acţiune au câteva opţiuni interesante în program TV. Iată câteva recomandări pentru seara aceasta:

Program TV. Filme de acţiune. Lunetistul 2. Pro Cinema. 20:30.Thomas Beckett (Tom Berenger), un fost lunetist din trupele de elită ale marinei, este obligat să se întoarcă la vechea sa profesie şi să accepte o misiune ultrasecretă. 

Rolul său este să „aibă grijă” de un general sîrb, care a comis atrocităţi asupra populaţiei musulmane din zonă. Partenerul său în această misiune este un fost condamnat pentru care asasinatul este deja rutină. El este cu atît mai motivat de această misiune cu cît reprezintă şansa sa de libertate.

Program TV. Filme de acţiune. Spioni de elită. TNT. 22:00. Acţiunea se petrece în 1991, când agentul CIA Nathan Muir (Robert Redford), aflat la numai o zi de sfârşitul carierei, descoperă că elevul său de altădată, Tom „Cercetaşul” Bishop (Brad Pitt), se află într-o mare dificultate. Deţinut într-o închisoare străină, fiind acuzat de spionaj, Bishop a avut o tentativă nereuşită de evadare şi mai are doar 24 de ore de trăit. 

Temându-se de un incident pe plan internaţional, CIA decide să nu-şi asume riscul de a-l salva. Aşa că totul depinde acum de Muir. Cu o nouă generaţie la conducerea agenţiei, bătrânul Muir nu mai este un om de însemnătate în interiorul serviciului secret şi trebuie să găsească o cale de a păcăli organizaţia pe care a servit-o atâţia ani, pentru a obţine detalii despre situaţia lui Bishop. Muir l-a ales pe Bishop atunci când tânărul era trăgător de elită în Vietnam şi l-a învăţat tot ce ştia. Dar o prăpastie i-a separat ulterior. 

Acum, aflat într-o cursă contra cronometru, Muir apelează la o serie de episoade pe care cei doi le-au petrecut împreună în toată lumea. La o ultima convocare a superiorilor săi, Muir le povesteşte cum l-a recrutat pe tânărul debutant, cum l-a antrenat pentru meseria solicitată de agent şi cum au întâlnit femeia care le-a periclitat operaţiunea şi totodată prietenia.  

Program TV. Filme de acţiune. Un film despre capturarea lui Bin Laden, pe Digi Film

Program TV. Filme de acţiune. Provocarea campionilor. AMC. 22:00. Un motocrosist nesigur, dar simpatic arată ce ştie cu adevărat când intră în competiţie împotriva unui prieten vechi devenit rival. Filmul prezintă competiţia acerbă cu scene spectaculoase de motocros.

Program TV. Filme de acţiune. Misiunea: 00.30 A.M. Digi Film. 22:10. Kathryn Bigelow revine la filmele de război (ultimul i-a adus Oscarul!), acum despre lupta cu Al-Qaeda şi încercarea de a-l captura pe liderul Osama bin Laden, după atacurile de la 11 Septembrie.

Vânătoarea teroristului Bin Laden a fost un subiect de interes mondial, care a ţinut ocupate primele pagini ale ziarelor aproape zece ani, dar, deşi supoziţiile asupra ascunzişului acestuia au fost numeroase, în final, agenţii CIA, au dus la final operaţiunea. Misiunea lor secretă a fost dezbătută îndelung în media din întreaga lume, o parte dintre detalii au fost dezvăluite, dar aspectul cel mai important, rolul specific pe care l-a avut echipa CIA în îndeplinirea misiunii este ecranizat pentru prima dată. 

Căutarea lui Bin Laden a fost o misiune înfricoşătoare pentru mulţi soldaţi americani şi a fost considerată imposibilă o bună perioadă de timp, dar o echipă curajoasă de analişti şi interogatori au sfidat temerile şi au dovedit că poate fi dusă la bun sfârşit. 

Scenaristul şi producătorul Mark Boal, un jurnalist experimentat, a redat povestea pe marele ecran cu acurateţea unui reportaj jurnalistic, dar şi cu tensiunea dozată în fiecare detaliu al filmului, prezentând pe îndelete fiecare luptă personală şi fiecare consecinţă istorică. Scenele de dialog au fost inspirate din interviurile ample pe care acesta le-a realizat, păstrând însă confidenţialitatea surselor de informaţie.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite