Povestea Roxanei Chiperi, „brazilianca“ de la „România Dansează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Chiperi este antrenoare de fitness la o sală de renume din Bucureşti FOTO Antena 1
Roxana Chiperi este antrenoare de fitness la o sală de renume din Bucureşti FOTO Antena 1

Roxana Chiperi este numele concurentei care a uimit juriul şi publicul de la emisiunea „România Dansează“, cu modul ei unic de a îmbina mişcările de aerobic cu dansul brazilian. Pentru tânăra antrenoare de fitness (25 de ani), câştigarea concursului de dans realizat de Antena 1 reprezintă un prim pas pentru împlinirea visului din copilărie.

„Dacă aş câştiga concursul de la Antena 1, aş pune de-o parte să-mi iau o casă. Să am casa mea e visul meu cel mai mare. M-am mutat toată viaţa din casă în casă şi vreau ca atunci când închid uşa, să ştiu că nu va mai trebui să plec de acolo“, a mărturisit Roxana emoţionată.

Deşi a avut o copilărie grea, Roxana nu şi-a pierdut încrederea şi optimismul pentru un viitor mai bun. Pe când era copilă, părinţii i-au lăsat în grija bunicii pe ea şi pe fratele său. Mai apoi, din cauza bătrâneţii şi situaţiei financiare precare, bunica a fost nevoită să-i lase pe cei doi la un centru de plasament. Acolo, Roxana nu şi-a găsit niciodată locul.

Acum, Roxana este instructor de fitness la o sală din Capitală şi prin atitudinea ei demonstrează în fiecare zi că orice vis poate deveni realitate dacă există voinţă.

„Am început cu dansul, iar de sport la nivel profesionist m-am apucat mai târziu, pe la 17-18 ani.  Oricum, sport am făcut de mică, făceam gimnastică, tot felul de elemente de acrobaţie, dar “pe furate”. Mă uitam la alţi copii ce făceau la gimnastică şi învăţam şi eu. Alergam, făceam jogging, sportul a fost în viaţa mea încă din copilărie.“, povesteşte Roxana despre primii paşi în lumea sportivă.

Referitor la dieta ei şi la cum reuşeşte să se menţină în formă, Roxana spune că nu face sacrificii.„Multe persoane au impresia că antrenorii de fitness au un program foarte strict din acest punct de vedere. Poate sunt persoane care fac asta, dar nu e o regulă. Făcând mult sport corpul are nevoie de  refacere, de alimentaţie bună şi de odihnă. Eu n-aş mai avea rezistenţă dacă aş mânca puţin, aşa doar frunze de salată. Eu pot mânca şi carne, şi sarmale, nu mă abţin, dar nici nu exagerez cu dulciuri, sau sare. Nu mănânc după ora 19.00 şi nu dorm după ce mănânc. Dacă faci mişcare suficient şi corpul arde ce consumi, nu trebuie să te abţii. Nu sunt însă de acord cu exagerări sau un sistem alimentar dezechilibrat. O vorbă foarte bună în acest sens este cea cu cele trei mese pe zi, un aspect foarte important de altfel: dimineaţa mănânci ca un rege, la prânz ca un prinţ şi seara ca un sărac. Cu sport, se văd rezultatele“, a declarat ea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite