Petra Pintilei, tânăra nevăzătoare, a stors lacrimi de la juriul „X Factor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrei Pintelei, o
tânără nevăzătoare, a interpretat într-o manieră proprie piesa „My Immortal“, a
trupei Evanescence, emoţionându-i pe cei trei membri ai juriului care au
aplaudat-o FOTO Antena 1
Petrei Pintelei, o tânără nevăzătoare, a interpretat într-o manieră proprie piesa „My Immortal“, a trupei Evanescence, emoţionându-i pe cei trei membri ai juriului care au aplaudat-o FOTO Antena 1

Cea de-a patra ediţia a show-ului „X Factor“ a fost presărată cu momente dintre cele mai diverse. De la prestaţii demne de invidiat, care au stârnit lacrimi, la momente mai puţin agreabile, emisiunea de duminică seara a avut toate ingredientele unui talent show.

La categoria celor mai bune interpretări îi putem menţiona pe Iulia Iepure, Mihai Tăbăcaru, Mădălina Lefter sau tânăra nevăzătoare Petra Pintelei, în timp ce la polul opus au fost lăcătuşul Liviu şi Pop Alexandru Mihai, ultimul reuşind chiar să enerveze unul dintre membri juriului.

Ediţia cu numărul patru a concursului „X Factor“ a fost deschisă de către energica Eliza Nirlu, în vârstă de 20 de ani, din Constanţa. Numele său melodios a fost remarcat imediat de cei trei componenţi ai juriului, iar ea a mărturisit că are o voce foarte bună. „Am mâncat mâncarea papagalului“, a glumit ea. Eliza a interpretat un musical de excepţie, dar Bittman, Delia şi Cheloo au spus că nu e potrivită pentru concurs, ci pentru sapă. Au revenit, însă, asupra deciziei şi i-au oferit „Da“-ul mult dorit.

Mihai Lipai, pompierul de 28 de ani din Oradea, a venit să aprindă inimile celor din public cu interpretarea piesei „Forget You“, a lui CeeLo Green. „Un pompier aşa de mic?“, a glumit Delia pe seama staturii lui Mihai. „Dar ce, crezi că nu încape în foc?“, a adăugat repede Cheloo. Prestaţia live i-a adus trei răspunsuri pozitive.

O prezenţă aparte în show-ul cu numărul patru al „X-Factor“ a fost Chris Ejiohou, venit din Nigeria pentru a studia, în România, medicina. „La ce echipă jucaţi“, a glumit Dan Bittman, însă tânărul a răspuns că nu joacă fotbal, ci preferă muzica. Acesta a cântat piesa „Candy Shop“, a lui 50 Cent, însă Cheloo s-a arătat nemulţumit de nerespectarea regulii sale: fiecare raper trebuie să-şi compună versurile. După un freestyle în limba română, Chris a primit răspunsul afirmativ pentru un show care a ridicat spectatorii în picioare.

Chris Ejiohou x factor foto antena 1

Chris Ejiohou FOTO Antena 1

Sensibila Iulia Iepure (17 ani) i-a emoţionat până la lacrimi atât pe cei trei membri ai juriului, cât şi pe cei aflaţi în sală. Faptul că a studiat muzica de la 10 ani a făcut ca melodia „Girl On Fire“, a celebrei Alicia Keys, să fie foarte bine primită. Juriul şi publicul au aplaudat la scenă deschisă, iar Iulia a mers mai departe.

Clujeanul Mihai Tăbăcaru (28 de ani) a venit în faţa membrilor juriului „X-Factor“ cu piesa „Sorry Seems to Be the Hardest Word“, a lui Elton John. „M-ai sensibilizat până la scaun“, i-a spus Cheloo, iar Delia l-a încurajat şi l-a pupat pe obraji înainte de a-i spune că merge în runda următoare. Mihai sau „Superman“, aşa cum l-a caracterizat Delia, este văzut drept unul dintre câştigătorii concursului, dar şi unul dintre cei mai şarmanţi concurenţi de până acum.

După ce anul trecut, Flavia Hajda a făcut o figură bună în cadrul show-ului „X Factor“, anul acesta a venit rândul surorii ei, Maria, pentru a-şi demonstra talentul. Maria a interpretat piesa „Make You Feel My Love“, din repertoriul cântăreţei Adele, ca mai apoi să primească trei de „Da“.

Grăsuţii de la trupa „Chillout“, Iulian şi Ştefan l-au încântat pe Cheloo, care, în ciuda aparenţelor, a spus că vrea să-i vadă în rundă următoare. Cei doi au mai primit două răspunsuri pozitive, iar dorinţa lui Cheloo a devenit realitate.

După ce, în urmă cu doi ani, încheia un contract cu televiziunea italiană Rai Uno şi era apaludată de milioane de oameni pentru duetul cu Olivia Newton-John, tânăra Mădălina Lefter (15 ani), s-a întors în ţară să demonstreze că are toate calităţile pentru a câştiga „X-Factor“. „Sunt mândră de mine, sunt mândră că o româncă din Iaşi a reuşit să cucerească Italia“, a povestit ea, ca mai apoi să interpreteze piesa „One Night Only“, din repertoriul cântăreţei Jennifer Hudson. „Noul avion cu reacţie fabricat în România“, după cum a caracterizat-o Cheloo, a primit trei răspunsuri pozitive şi a mers în runda următoare.

madalina lefter x factor foto antena 1

Mădălina Lefter FOTO Antena 1

Un episod mai amuzant al celui de-al patrulea show l-a avut în prim-plan pe lăcătuşul Liviu. Convins de preot şi de dascăl, bărbatul a venit să-şi arate talentele muzicale. „Şi unde era preotul când v-a zis asta?“, l-a întrebat Cheloo. „În faţa crâşmei“, a replicat fără ezitare concurentul care nu a convins pentru a trece în runda următoare.

Emisiunea a atins punctul culminant în momentul intrării în scenă a lui Pop Alexandru Mihai. Visul acestuia a fost să rămână în istorie, iar prin prestaţia lamentabilă din cadrul show-ului chiar a reuşit. Mai întâi a încercat să interpreteze piesa „No Matter What“, a trupei Proconsul, însă s-a fâstâlcit şi a greşit, ca mai apoi să le ceară celor trei membrii ai juriului să cânte acapella. Concurentul s-a folosit de două piese care aparţin trupei Holograf şi Paraziţii, „Şi băieţii plâng câteodată“ respectiv „F*ck you, România“. Dorinţa de afirmare a tânărului a ajuns la capăt atunci când lui Dan Bittman „i-a sărit muştarul“, poftindu-l pe tânăr să părăsească scena.

Scena hazlie a fost imediat compensată de prestaţia Petrei Pintelei, în vârstă de 19 ani. Deşi are grave probleme de vedere, Petra spune că acest lucru a compensat şi i-a ascuţit auzul. Tânăra a interpretat într-o manieră proprie piesa „My Immortal“, a trupei Evanescence, emoţionându-i pe cei trei membri ai juriului care au aplaudat-o. „Bravo, aşa cum bănuiam ai o viaţă frumoasă, completă!“, i-a spus Dan Bittman. Tot el a întrebat-o şi de ce a venit la „X Factor“. „Pentru că aş vrea să văd dacă într-adevăr pot cânta bine. Eu am un stil mai diferit şi aş vrea să ştiu dacă am şi factorul X“, a răspuns Petra care a mers în runda viitoare a emisiunii.

Mai mult, Petra i-a uimit pe toţi în momentul în care le-a spus că există o lege ce-i poartă numele. „În 2009 am fost în Parlamentul European unde am susţinut un discurs, iar acum există un articol de lege ce-mi poartă numele şi se referă la libertatea de acces a persoanelor nevăzătoare cu câini-ghizi în spaţii publice şi în mijloace de transport“.

Ultima dar nu cea din urmă a fost Bianca Roşu, fană înfocată a trupei Holograf şi a lui Dan Bittman. Chiar dacă are doar 15 ani, Bianca a spus că a crescut cu muzica celor de la Holograf. A interpretat impecabil piesa Aliciei Keys, „Falling“, iar acest lucru a propulsat-o în runda viitoare. Ca un cadou, Bianca a primit şi un autograf din partea lui Bittman.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite