Olivia Steer, reclamată la CNA pentru afirmaţiile neavizate de la „Sinteza Zilei“

0
0
Olivia Steer a stârnit controverse încă o dată cu afirmaţiile ei FOTO Captură
Olivia Steer a stârnit controverse încă o dată cu afirmaţiile ei FOTO Captură

Afirmaţiile şi acuzaţiile Oliviei Steer din emisiunea „Sinteza Zilei“ au fost reclamate de telespectatori către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Telespectatorii, indignaţi de afirmaţiile vedetei 

CNA a primit 35 de sesizări din partea telespectatorilor pentru emisiunea „Sinteza Zilei“ în care Mihai Gâdea a avut-o ca invitată pe Olivia Steer. Reclamaţiile vizează modul în care vedeta a făcut afirmaţii fără să fie avizată, iar moderatorul nu a pus la dispoziţia publicului o altă persoană, avizată, care să contrabalanseze, arată paginademedia.ro. Totodată, alte sesizări au vizat şi prezenţa în studio a lui Gabriel Oprea.

Ce a declarat la „Sinteza Zilei“ 

Fosta prezentatoare Olivia Steer, cea mai cunoscută activistă antivaccin, a fost miercuri invitata lui Mihai Gâdea la „Sinteza Zilei“ de la Antena 3, în ziua în care Ministerul Sănătăţii a anunţat că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă şi că trei bebeluşi au murit.

Deşi nu are studii medicale, Olivia Steer a vorbit pe tot parcursul emisiunii despre convingerile sale legate de riscurile vaccinării, bazându-se exclusiv pe argumente invalidate ştiinţific şi fără a fi contrazisă de moderatorul emisiunii Mihai Gâdea, arată Hotnews. În platoul emisiunii nu a fost prezent niciun medic sau specialist în medicină care să contrabalanseze argumentele Oliviei Steer. Fosta moderatoare a mărturisit că este pasionată de tot ceea ce ţine de viaţa medicală şi că este dreptul ei să-şi expună părerile.

Rugată să comenteze anunţul Ministerului Sănătăţii potrivit căruia trei copii au murit din cauza rujeolei, Olivia Steer a precizat că „vrea dovezi care să arate că au murit din cauza asta“. 

Soţia lui Andi Moisescu susţine că şi-ar vaccina copiii, dacă vaccinurile ar fi sigure şi nu pline de substanţe chimice. „Să vorbim de vaccinuri. Există două tabere şi în rândul specialiştilor. Nu am studii medicale. Trebuie să ascult ce spun ambele tabere din lumea medicală şi să le cântăresc, pentru că trebuie să iau decizii medicale în ceea ce îi priveşte pe copiii mei sau pe mine“, a declarat jurnalista.

Jurnalista a făcut şi o acuzaţie gravă, susţinând că în cazul Brădet un document oficial ar fi fost şters de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, deşi se anunţa că vaccinurile erau vinovate pentru moartea micuţilor.

„Eu în momentul de faţă nu sunt persoană publică din punct de vedere legal. Nu le îndeplinesc. Sunt persoană privată. Am dreptul să mă informez. Să am convingeri şi să le exprim liber. Sunt consfiinţite de Constituţie. Toţi avem dreptul să avem păreri. Ministerul Sănătăţii încearcă să mă facă pe mine vinovată. Dar cu Brădetul? Copiii aceia au murit din cauza vaccinurilor aduse din Kazahstan şi nu a brânzei de la Brădet. Erau vaccinuri însemnate cu un cod special, care arătau că ele sunt mai mult experimentale şi acele vaccinuri au fost administrate la copii. Spune documentul de la Ministerul Sănătăţii, care a fost şters de pe site. Cu acele vaccinuri au fost vaccinaţi copiii de la Argeş. De aceea au murit“, a spus aceasta.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri