Olivia Steer a primit titlul de „Gâscă a Fecundităţii Neamului“, iar Gabriela Firea e „Naşă a multiculturalismului“, la Gala Hate Awards. Lista câştigătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olivia Steer este cunoscută pentru lupta anti-vaccinare FOTO Facebook/Arhivă personală Olivia Steer
Olivia Steer este cunoscută pentru lupta anti-vaccinare FOTO Facebook/Arhivă personală Olivia Steer

Cea de-a doua ediţie a galei Hate Awards, organizată de ActiveWatch, a premiat Primăria Capitalei pentru „reparaţia morală a Bucureştiului“, desemnând-o pe Gabriela Firea „Naşă a multiculturalismului“, în timp ce Olivia Steer şi Coaliţia pentru Familie s-au aflat pe lista neagră.

La Gala Hate Awards, desfăşurată luni la Teatrul Odeon din Bucureşti, ActiveWatch a premiat „cei mai merituoşi protagonişti ai exprimării responsabile“ şi a expus „cei mai stridenţi autori de mesaje de ură“, potrivit organizaţiei, citată de News.ro.

Olivia Steer, „asemeni gâştelor care au salvat Roma de gali“

Astfel, Olivia Steer, fostă prezentatoare de televiziune şi activistă împotriva vacinării, a primit titlul de „Gâscă a Fecundităţii Neamului“, pentru campania „vaccinare antitoleranţă faţă de comunităţile LGBT“. ActiveWatch a făcut referire la o declaraţie a Oliviei Steer referitoare la „ofensiva organizaţiilor LGBT“ şi la „o extincţia totală“ la care s-ar putea ajunge.

„Un nou gigantic pericol agită echilibrul emoţional al doamnei Olivia Steer: homosexualitatea. Olivia, asemeni gâştelor care au salvat Roma de gali, vrea să ne salveze de gay. Noul său front de luptă este o prelungire perfect logică a campaniei antivaccinare pentru că e limpede că dacă nu va fi stăvilită - cităm - «ofensiva organizaţiilor LGBT», poporul este ameninţat de «extincţia totală», o situaţie care o va lăsa pe Olivia fără obiectul de activitate, domnia-sa nemaiavând pe cine să apere de vaccinare“, a transmis ActiveWatch.

Coaliţia pentru Familie a furat şi ultima speranţă că România se va moderniza

Pe lista „câştigătorilor“ s-a aflat şi Coaliţia pentru Familie, care a primit premiul „Vă declar hoţ şi hoţie“, pentru că, „împreună cu tâlharii din politică, au reuşit să ne fure şi ultima speranţă că România se va moderniza vreodată.“ Acordarea acestei diplome vine după ce, în anul 2016, Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru a modifica definiţia familiei din Constituţie. „Habotnica iniţiativă s-a bucurat de larga participare a partidelor şi instituţiilor laice din ţara noastră, care au demonstrat în aproape trei decenii de democraţie că ştiu cum să fugă de problemele acute ale naţiunii“, a mai transmis ActiveWatch.

Librăria „Mihai Eminescu“, „cuib de lecturi legionare“

Librăria „Mihai Eminescu“ din Bucureşti a primit titlul de „Cuib de lecturi legionare“, după ce a găzduit, în aprilie 2016, lansarea volumului „Holocaustul - Gogoriţa diabolică - Extorcarea de bani de holocaust“, scris de Vasile Zărnescu. Titlu a fost acordat pentru „căldura“ cu care a găzduit şi a promovat un volum „negaţionist, scris de un colonel obscur şi produs de o editură paraliterară“, cartea fiind publicată cu „complicitatea celebrei edituri Daco-Române“.

Gabriela Firea, „Naşa a multiculturalismului“

Pentru „hotărârea“ cu care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a făcut loc unui Muzeu al Holocaustului şi Istoriei Evreilor din România şi pentru botezarea unei pieţe cu numele lui Elie Wiesel, ActiveWatch a acordat titlul de „Reparaţie morală Capitală“ Primăriei Municipiului Bucureşti, iar Primarul General al Capitalei Gabrielei Firea a primit distincţia de „Naşă a multiculturalismului“.

„Drepturile omului sunt sever ameninţate de ascensiunea populismului, a politicilor naţionaliste extremiste, a iliberalismului care se manifestă în lume şi, recent, în imediata proximitate a României, iar, la noi, monştrii urii mârâie mocnit din câteva cuiburi neo-legionare. Pentru a preveni epidemia, ar fi de mare ajutor ca statul să îşi exprime sonor susţinerea valorilor solidarităţii umane. Din păcate, statul e foarte tăcut. De aceea ne-am bucurat să descoperim că, măcar la nivelul capitalei statului, cineva are curaj să înfrunte curentul populismului“, au susţinut reprezentanţii ActiveWatch.

Ministrul Violeta Alexandru a primit titlul „Remus Cernea“

La Gala Hate Awards a mai fost acordat titlul „Remus Cernea“ ministrului Violeta Alexandru, pentru „curajul şi consecvenţa“ cu care susţine valorile societăţii deschise şi a drepturilor fundamentale ale omului.

„Gaypride – Marşul diversităţii – este o fiesta de care cele câteva mii participanţi au început să se bucure cu adevărat. Între cei care au ţopăit, fluierat, dansat, scandat şi au plimbat drapelul multicolor s-au găsit, în fiecare an, şi câţiva parlamentari europeni şi ambasadori ai unor ţări cu societăţi descuiate. De la noi, singurul parlamentar care a participat cu consecvenţă emblematică a fost Remus Cernea. Anul trecut a fost, însă, unul special: locomotiva Gaypride a primit ajutor din partea unei vedete a muzicii pop – Andreea Bălan – şi, în premieră absolută, a primului demnitar în funcţie, doamna ministru Violeta Alexandru“, a transmis ActiveWatch.

Laurenţiu Garofeanu, „Om, nu adjectiv“

Laurenţiu Garofeanu a primit premiul „Om, nu adjectiv“, pentru documentarul „Puteai fi tu“ – o colecţie de interviuri cu persoane fără adăpost. „«Puteai fi tu» este un documentar extrem: universul material (scara de bloc, banca din parc, ghena, pachetul de cartoane din subsol) este integral eliminat. Autorul ne permite accesul exclusiv la ceea ce adăpostesc sufletele persoanelor fără adăpost. Filmul lui Laurenţiu Garofeanu este o colecţie de interviuri cu persoane fără adăpost, filmate în studio, cu un fundal gri. Pare banal. Poveştile de viaţă sunt, însă, ameţitoare ca nişte tornade. Şi ameţeşti când înţelegi că «oamenii străzii» descind de pe trotuarul pe care păşeşti şi tu, iar trapa spre prăpastia «homeless» se poate deschide oricând şi sub picioarele tale“, a arătat ActiveWatch.

Hollywood de Ferentari

Un alt premiu, „Hollywood de Ferentari“, i-a fost acordat trupei de teatru „Playhood“, pentru că a reuşit „să pună reflectoarele pe o Românie invizibilă“. „Andreea, Nicoleta, Toto, Alin, Antonio (Belea), Răzvan şi Alex sunt elevi şi actori care, împreună cu Ionuţ Oprea, îndrumătorul lor artistic, sunt trupa de teatru «PlayHood». Au în repertoriu două spectacole – «Povestiri din curtea şcolii» şi «Home». E teatru, dar nu ficţiune: adolescenţii îşi joacă «Poveştile noastre, din curtea noastră, din sufletul nostru, de aici»“, a mai transmis ActiveWatch.

ActiveWatch este o organizaţie care militează pentru comunicare liberă în interes public. Prin direcţia sa anti-discriminare, este activă din anul 2004 în lupta pentru combaterea inechităţilor sociale, a rasismului, a discriminării şi a intoleranţei.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite