Noul „Twin Peaks“ va fi difuzat şi în România, la HBO: când are premiera şi care este distribuţia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul „Twin Peaks“ va fi difuzat şi în România de postul HBO. Mai mult, pe platforma televiziunii vor fi disponibile şi primele două sezoane din serialul original.

Seria limitată cu 18 părţi creată de Showtime o să debuteze cu o premieră de două ore, restul episoadelor având câte 60 de minute. În România, „Twin Peaks“ va avea premiera la HBO şi pe HBO GO pe data de 22 mai. 

De asemenea, primele două sezoane din seria originală, care a fost una dintre cele mai de succes producţii ale anilor ’90, vor fi disponibile pe HBO GO de la începutul lunii mai.

Scris şi produs de creatorii şi producătorii executivi ai serialului, David Lynch şi Mark Frost, şi Sabrina S. Sutherland - producătoare executivă, noul „Twin Peaks“ este regizat în întregime de David Lynch. 

Acţiunea noului serial este plasată la 25 de ani după ce locuitorii unui oraş bizar au fost şocaţi de uciderea brutală a reginei frumuseţii, Laura Palmer.

   

Întreaga distribuţie a noului capitol „Twin Peaks“ a fost dezvăluită pe pagina de Facebook a serialului, regăsindu-se printre cele 217 nume şi Monica Bellucci, Laura Dern şi Him Belushi, scrie „The Guardian“.

În noua producţie vor apărea şi mulţi actori care îşi vor relua rolurile interpretate în episoadele originale: Kyle MacLachlan îl va interpreta din nou pe Agentul FBI Dale Cooper, Sheryl Lee pe Laura Palmer, Sherilyn Fenn pe Audrey Horne, Mädchen Amick pe Shelly Johnson, Dana Ashbrook pe Bobby Briggs, Richard Beymer pe Benjamin Horne, Ray Wise pe Leland Palmer. 

Catherine E. Coulson, care a murit anul trecut în timpul filmărilor, interpreta „Doamnei cu butucul“, va apărea în noul sezon, însă în doar câteva scene care au fost finalizate înainte de decesul artistei, potrivit News.ro. Regizorul David Lynch va reveni şi el pe micul ecran în rolul lui Gordon Cole. Singura absenţă notabilă din distribuţia originală va fi a actorului Frank Silva –  care l-a interpretat pe Killer Bob –, deoarece artistul a murit în 1995. 

Printre noii membri ai distribuţiei serialului se vor afla Jason Leigh, Tim Roth, Monica Bellucci, Michael Cera, Caleb Landry Jones, Amanda Seyfried şi Ashley Judd. Regizorul David Lynch a ţinut ca în noul sezon din „Twin Peaks“ să joace şi două dintre actriţele cu care a colaborat la unele dintre cele mai cunoscute filme ale sale: Naomi Watts, care a jucat în „Mulholland Drive“, şi Laura Dern, din „Blue Velvet“ şi „Wild At Heart“.

În cel de-al treilea sezon „Twin Peaks“ vor avea apariţii episodice şi câteva nume sonore din industria muzicală – Trent Reznor, liderul trupei Nine Inch Nails, şi soţia lui, Matiqueen Reznor, cântăreaţa newyorkeză Sharon Van Etten, Eddie Vedder, solistul trupei Pearl Jam, şi Sky Ferreira.

Serialul „Twin Peaks“, care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 şi 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din oraşul fictiv Twin Peaks. La lansare, „Twin Peaks“ a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy. În total, cele două sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, două Primetime Emmy şi un premiu Grammy.

Deşi producţia s-a bucurat la început de un succes fenomenal, postul de televiziune ABC a decis anularea serialului „Twin Peaks“ după ce audineţele au scăzut dramatic, în momentul în care ucigaşul Laurei Palmer a fost dezvăluit. Regizorul David Lynch a reluat filmările, după ce producţia fost brusc întreruptă, însă ultimul episod, difuzat în 1991, nu a oferit un final concludent. David Lynch regretă că a cedat la presiunilor exercitate de directorii de la ABC şi a pus capăt serialului după cel de-al 22-lea episod din al doilea sezon.

Când „Twin Peaks“ a debutat pe micile ecrane, în 1990, nimeni nu s-a gândit că serialul inaugura aşa-numita „epocă de aur a televiziunii“, notează „The Guardian“. Abordarea regizorului David Lynch a fost, la momentul respectiv, o premieră în televiziune: un serial cât se poate de ciudat şi straniu, învăluit în mistere, care ţineau publicul cu sufletul la gură la fiecare episod.  

Rămâne de văzut dacă David Lynch şi Mark Frost vor da răspunsurile aşteptate de fani vreme de 25 de ani: Ce s-a  întâmplat cu agentul Dale Cooper, în ultima scenă, când s-a uitat în oglindă? La ce se referea Laura Palmer când i-a spus lui Cooper că se vor revedea în 25 de ani? Ce plănuia personajul Lara Flynn Boyle? O mulţime de mistere aşteaptă să fie elucidate după un sfert de secol.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite