Netflix va percepe un cost suplimentar utilizatorilor care îşi împart contul cu alte persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Netflix: Membrii standard sau 'premium' vor putea împărtăşi în continuare informaţii, lista titlurilor salvate sau recomandări de pe contul lorFoto: Shutterstock
Netflix: Membrii standard sau 'premium' vor putea împărtăşi în continuare informaţii, lista titlurilor salvate sau recomandări de pe contul lorFoto: Shutterstock

Platforma de 'streaming' Netflix va percepe un cost suplimentar utilizatorilor care îşi împart contul cu alte persoane, care locuiesc la altă adresă, a informat, miercuri, compania printr-un comunicat postat pe site -ul său, relatează EFE.

Deocamdată, această politică se va aplica sub formă de test în Chile - la un cost adiţional de aproximativ 3 dolari - şi în Costa Rica, unde costul va fi de 2,10 de dolari per utilizator, conform Agerpres.

Prin această măsură, Netflix încearcă să frâneze conturile acelor persoane care nu plătesc abonament şi care locuiesc la alt domiciliu decât cel la care figurează titularul care plăteşte factura. 

În cazul în care platforma detectează că se încearcă accesarea contului dintr-un loc în afara adresei respective, utilizatorul va trebui să introducă un cod de verificare pentru a valida parola. 

Astfel, membrii standard sau 'premium' vor putea împărtăşi în continuare informaţii, lista titlurilor salvate sau recomandări de pe contul lor, în schimbul unei subscripţii adiţionale. 

Netflix are 222 milioane de abonaţi repartizaţi în întreaga lume, însă numărul noilor utilizatori şi curba de creştere a fost moderată în ultimele luni, astfel încât compania încearcă să găsească formule noi pentru a obţine încasări. 

Platforma a majorat recent preţul serviciilor sale în ţări ca Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Irlanda.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite