„Masterchef“: patru concurenţi au plecat din bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gătitul după fotografii le-a dat bătăi de cap participanţilor care nu au reuşit să împace gustul cu estetica. Victor şi Nini şi-au dat jos şorţurile după această probă, iar Traian şi Maria Secrieriu au pus punct visului „Masterchef“ din cauza puiului cu urme de sânge.

Dacă Rareş Burducea şi Ioana Tecsa au părăsit competiţia în ediţia precedentă, de data aceasta, alţi concurenţi au fost supuşi probelor solicitante marca „Masterchef“. Din cei zece participanţi rămaşi, Traian, Nicuşor, Aida, Victor şi Nini au fost nevoiţi să facă faţă unui test contra cronometru, pentru că au pierdut proba din episodul anterior. Chefii i-au pus să gătească după cinci meniuri prezentate în fotografii, printre care peşte învelit în vită,  muşchi de vită Wellington cu sos olandez şi pulpă de porumbel cu ficăţei şi mămăligă. Pentru a le îngreuna munca, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea i-au trimis în supermarket şi le-au oferit sume fixe de bani pentru a plăti cumpărăturile şi taxiurile. 

După stresul de la cumpărături, concurenţii au ajuns, pe rând, în platoul „Masterchef“, cu speranţa că se vor apuca de gătit. Nicuşor, Nini şi pe Traian au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută. Chefii i-au trimis înapoi în supermarket pentru că nu au respectat lista de cumpărături impusă de la început. Nemulţumirea lor a fost cu atât mai mare cu cât au rămas fără bani şi s-au împrumutat de la colegi. Cel mai dezamăgit a fost Traian care s-a plâns că suma alocată pentru cumpărături nu a fost suficientă de la bun început. 

masterchef

Aşa cum s-a mai întâmplat şi în emisiunile precedente, Nicuşor a fost un personaj discutat, pentru că deşi a spus de multe ori că nu se pricepe să gătească anumite meniuri complicate, întotdeauna a dat dovadă de profesionalism şi experienţă. Mai mult, Maria Pop l-a atacat pe băiatul de 19 ani pentru că nu are decât 12 clase, spre deosebire de ea care a terminat o facultate. Maria Secrieriu a recunoscut că s-a săturat de această competiţie în care se simte ca un ghimpe şi primeşte sfaturi de la colegii invidioşi.

După proba fotografică, chefii au micşorat echipa. „Suntem mândri de farfuriile pe care le-am văzut în această seară şi vă felicităm pentru că le-aţi reprodus în oglindă”, le-a spus Florin Dumitrescu.

masterchef

Cei trei bucătari din juriu i-au eliminat pe Nini (Pham Hoang Nhat) şi pe Victor Nemeş, pentru că nu au excelat în prepararea meniurilor. „Ne pare foarte rău să ne despărţim de unul dintre cei pe care îi admiram ca om şi ca viitor chef”, l-a apreciat Florin Dumitrescu pe Victor, concurentul care s-a accidentat la picior, în timp ce a alergat după ingrediente în supermarket.


Următoarea probă le-a dat bătăi de cap celor opt concurenţi care au pregătit mai multe tipuri de pui.

victor nemes masterchef
masterchef

Traian Galleguilos şi Maria Secrieriu şi-au dat jos şorţurile „MasterChef“ pentru că au gătit carnea cu sânge.

masterchef

În competiţie au mai rămas şase concurenţi, iar chefii au numit-o pe Aida Paraşcan câştigătoarea probei. Ea a făcut echipă cu Maria Pop şi Mihai Toader, pentru a găti un tort de nuntă, iar Alexandru Hora i-a coordonat pe Ana Rotaru şi pe Cătălin Coroamă pentru un tort de botez.

masterchef

Cu toate că Aida Paraşcan a fost foarte mândră de modul în care a gătit tortul de nuntă, chefii s-au declarat dezamăgiţi de lipsa de consistenţă cremoasă a prăjiturii, motiv pentru care i-au desemnat câştigători pe Alexandru, Ana şi pe Nicuşor. Cu un desert mai puţin atrăgător, tortul lor a câştigat prin gust, spre nemulţumirea Aidei care nici nu a vrut să le încerce prăjitura, deşi chefii au rugat-o să guste, pentru că numai din greşeli poate învăţa.

masterchef

Săptămâna viitoare fiecare din cei şase îşi va forma echipă cu doi concurenţi eliminaţi pentru a găti meniuri exotice pe care le vor servi vedetelor de la Pro TV.
 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite