Laura Bretan, câştigătoarea RGT şi semifinalistă în SUA, răspunde celor care o critică: „Dacă un sportiv câştigă o medalie de aur ar trebui să se retragă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Bretan, copila cu voce de soprană care a câştigat cel de-al şaselea sezon „Românii au talent“, le dă o replică oamenilor care au criticat-o pentru că a ales să participe şi în show-ul din SUA, precizând că încă nu a primit premiul în bani de la Pro TV şi când o va face o mare parte o va dona.

Laura Bretan, o adolescentă de origine română în vârstă de 14 ani, care locuieşte în Northbrook, în apropiere de Chicago, a cucerit juriul „America's Got Talent“ şi telespectatorii străini cu vocea incredibilă, reuşind să ajungă în semifinalele show-ului şi cu un pas mai aproape de premiul cel mare, în valoare de un milion de dolari. 

Deşi a fost alegerea telespectatorilor de a o trimite în penultimul act al emisiunii, au fost şi persoane care au criticat-o pentru faptul că deja a câştigat un astfel de concurs şi că ar trebui să le lase şi altora această şansă. 

„Nu este corect să vină aici şi să participe după ce deja a câştigat versiunea din România a show-ului. Ar fi trebuit măcar să mai aştepte şi să-i lase şi pe alţii să câştige“, „A câştigat 120.000 de euro la «Românii au talent». M-a pufnit râsul când a spus că vrea să-şi ajute familia cu premiul de un million de dolari, de la «America’s Got Talent». Dar cu cel din România ce a făcut?“, au fost doar câteva dintre mesajele fanilor emisiunii din SUA. 

În faţa acestor reacţii negative, Laura Bretan s-a văzut nevoită să ofere câteva lămuriri, făcând foarte clar faptul că nu a participat la „Românii au talent“ pentru bani, ci pentru a-i împlini dorinţa bunicului său. Mai mult, copila a dezvăluit că încă nu a primit cei 120.000 de euro, dar când acest lucru se va întâmpla a hotărât deja să doneze o mare parte din bani pentru a veni în ajutorul orfanilor şi a oamenilor fără adăpost. Redăm în continuare mesajul publicat de Laura Bretan pe contul de Instagram.

„Salutare tuturor! Vreau să scriu despre ceva care chiar mă deranjează. Nu-mi vine să cred că există atât de mult negativism în jurul nostru. Da, am concurat la «Românii au talent», originile mele sunt româneşti. Am făcut asta pentru a-i îndeplini dorinţa bunicului meu. El a murit în luna ianuarie şi am participat în memoria lui. M-am dus în România pentru înmormântare şi, fiind acolo, am aflat de audiţiile «Românii au talent» şi am participat pentru că ştiam câte de mult şi-a dorit bunicul să mă vadă pe acea scenă. Am participat doar pentru a-i onora memoria şi pentru a-i dedica acel moment. El a fost cel mai mare fan al meu, el m-a sprijinit, m-a convins să studiez şi să nu renunţ niciodată la muzică.

Dar cine a putut anticipa că mă voi califica şi la «America’s Got Talent»? A fost întotdeauna un vis de-al meu să urc pe această scenă din moment ce America este ţara şi casa mea, aici m-am născut. Şi, din moment ce există mai multe versiuni ale show-ului «Got Talent», nu sunt eu singurul concurent care a dat probe în mai multe ţări. Da, am câştigat la «Românii au talent» premiul de 120.000 de euro, dar vreau să înţelegeţi că nu am fost acolo pentru bani, am făcut-o pur şi simplu pentru a-i îndeplini dorinţa bunicului. Cu toate că am câştigat primul loc, încă nu am primit premiul în bani pentru că durează o vreme. Când îl voi primi voi dona o mare parte pentru orfani şi persoane fără adăpost, aşa cum am făcut şi în trecut. Aş vrea să vă întreb: dacă un sportiv câştigă o medalie de aur, ar trebui să se retragă din activitate? Doar pentru că a câştigat o dată? Nu! Continuă să joace în toate colţurile lumii. Acest lucru se aplică pentru toată lumea. Trebuie să continui să munceşti din greu, să înveţi şi să te autodepăşeşti. Singurul meu scop este de a împărtăşi cu voi darul cu care Dumnezeu m-a binecuvântat, să-i bucur pe toţi cu vocea mea“.

Amintim că Laura Bretan s-a calificat în semifinalele „America's Got Talent“ după ce a interpretat un cover al ariei „The Prayer“ care i-a făcut pe membrii juriului să o aplaude în picioare. Laura Bretan, una dintre favoritele competiţiei, a avut lacrimi în ochi în momentul în care a auzit declaraţiile vedetelor din juriu, potrivit site-ului chicagotribune.com.    

„Laura, acesta este motivul pentru care noi facem acest show, pentru a descoperi oameni ca tine. Eşti atât de specială, eşti o persoană talentată“, a declarat producătorul TV Simon Cowell. „Ne-ai «omorât» cu vocea ta. Sunt impresionat“, a adăugat acesta.

„Dumnezeule, după jumătatea cântecului, te-ai transformat în altcineva. De unde îţi vine această voce? E atât de incredibilă şi atât de puternică“, a comentat şi cântăreaţa Melanie Brown, cea care la audiţii a apăsat „butonul auriu“ şi a trimis-o pe Laura Bretan direct în semifinalele competiţiei. 

„De necrezut. Tremur şi acum. E incredibil modul în care cu cât cântecul devine mai dificil, cu atât tu devii mai bună“, a adăugat top-modelul Heidi Klum. „Tocmai ai oferit Americii cea mai dificilă seară, întrucât a fost o emisiune plină de talente şi oamenii de acasă vor trebui să voteze“, a spus şi actorul Howie Mandel. 

Laura Bretan a mulţumit juriului pentru declaraţiile elogioase: „Laudele voastre înseamnă foarte mult pentru mine. Să mă aflu aici, în această seară, înseamnă foarte mult.“

  

Laura Bretan a fost desemnată câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al emisiunii „Românii au talent“, intrând în posesia unui premiu în valoare de 120.000 de euro. La scurt timp după victorie,copila a acordat un interviu ziarului „Adevărul“ în care a dezvăluit că succesul de care se bucură nu a schimbat-o, a dat detalii despre experienţa de la „America's Got Talent“, dar şi ce planuri are.

În prezent, Laura Bretan locuieşte şi studiază în Chicago, unde tatăl ei lucrează în domeniul construcţiilor, iar mama are grijă de copii. Laura povesteşte că i-a plăcut să cânte de mică, talentul moştenindu-l de la mama ei. De câţiva ani ia lecţii de bel canto la Chicago Symphony Orchestra, fiind îndrumată de o artistă lirică din România. Laurei îi face plăcere să cânte mai multe genuri de muzică, de la operă până la pop, trecând de la clasica „La Bohème“ la cântece din repertoriul unor artişti precum Celine Dion şi Josh Groban. Întreaga poveste a Laurei o puteţi citi aici.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite