HBO a dezvăluit detaliile următorului sezon din „Game of Thrones“: premiera a fost amânată, unde se va filma şi câte episoade va avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul britanic Kit Harington îl interpretează pe cel mai iubit personaj al seriei, Jon Snow FOTO HBO
Actorul britanic Kit Harington îl interpretează pe cel mai iubit personaj al seriei, Jon Snow FOTO HBO

Reprezentanţii HBO au dezvăluit o serie de detalii despre cel de-al şaptelea şi penultimul sezon al serialului-fenomen „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, inclusiv despre numărul episoadelor, regiunile unde acestea vor fi filmate şi, cel mai important, au anunţat că premiera pe micile ecrane a fost amânată.

Winter in the summer

Al şaptelea capitol al serialului „Game of Thrones“ va conţine doar şapte episoade spre deosebite de sezoanele precedente, care au avut câte zece. Mai mult, lansarea a fost programată pentru vara anului 2017, marcând astfel o amânare lungă şi dureroasă, de câteva luni, în comparaţie cu sezoanele anterioare care au fost lansate în fiecare an în lunile martie sau aprilie. Principalul motiv pentru care data premierei a fost modificată este faptul că noul sezon are nevoie de o climă mai rece, care să reflecte unul dintre motto-urile serialului, „Winter is here/ Iarna e aici“. 

„Acum că iarna a sosit în «Urzeala Tronurilor», producătorii executivi David Benioff şi D.B. Weiss au simţit că poveştile următorului sezon vor avea de câştigat dacă producţia va începe puţin mai târziu decât de obicei, când vremea se va schimba. În loc de tradiţionalul debut de primăvară, vom muta premiera vara, pentru a se potrivi cu programul de filmări“, a explicat directorul de programe de la HBO, Casey Bloys, citat de „Huffington Post“.

„Game of Thrones“ ratează premiile Emmy

image

   

În contextul acestei amânări, al şaptelea sezon din „Game of Thrones“ nu va fi eligibil pentru premiile Primetime Emmy 2017, având în vedere că sunt luate în considerare doar producţiile care sunt difuzate înainte de sfârşitul lunii mai. Această veste vine la doar câteva zile după ce serialul a primit cele mai multe nominalizări (23) la prestigioasele trofee, conducând pentru al treilea an consecutiv plutonul producţiilor care concurează la categoria Cel mai bun serial – dramă.

Reprezentanţii HBO au mai precizat că filmările pentru noul sezon vor debuta în această vară şi vor acea loc în Irlanda de Nord, în regiuni din Spania şi Islanda, dar şi în localităţile Sevilla, Caceres, Almodovar del Rio, Santiponce, Zumaia şi Bermeo. HBO a confirmat, de asemenea, că printre regizorii episoadelor din al şaptelea sezon se vor afla Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman şi Alan Taylor.

Un nou sezon, mai mulţi bani pentru actori

Actorii principali din „Game of Thrones“ – Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke şi Nikolak Coster-Waldau – au beneficiat de o mărire salarială substanţială, având onorarii de 500.000 de dolari pentru fiecare episod.

Bazat pe seria de romane fantasy „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire“, semnată de americanul George R. R. Martin, „Urzeala tronurilor“ dezvăluie intrigile, conspiraţiile şi lupta pentru putere asupra tărâmului mitic Westeros, dusă de câteva familii nobile medievale. Serialul, care a avut premiera în 2011, are în distribuţie actori precum Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) şi Maisie Williams (Arya Stark). 

„Urzeala tronurilor“ a câştigat rapid fani datorită personajelor complexe, intrigilor, plăcerea morbidă a lui Martin de a-şi ucide personajele într-o manieră grotească şi scenelor controversate. Iar atunci când nu apar în episoade cu lupte sângeroase şi când nu „ţes“ noi urzeli, protagoniştii fac sex - sălbatic, incestuos, cu prostituate - iar legăturile homosexuale şi orgiile nu lipsesc. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite