Filme de dragoste la TV în weekend. Patru pelicule care merită văzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filme de dragoste la TV. Gerard Butler joacă în „Adevărul gol-goluţ”
Filme de dragoste la TV. Gerard Butler joacă în „Adevărul gol-goluţ”

Programul TV anunţă câteva filme de dragoste interesante. De exemplu, la TV 1000 este filmul de dragoste „Shakespeare îndrăgostit”.

Filme de dragoste la TV în weekend. Sâmbătă, 4 aprilie. Pianul. Cinemax. 21:00. Acţiunea se desfăşoară în Noua Zeelandă a mijlocului de secol nouăsprezece, unde o tânără femeie scoţiană, mută, soseşte împreună cu fiica sa pentru a se căsători cu un colon. Mariajul de convenienţă nu o încântă deloc pe Ada McGrath (Holly Hunter). Obtuzitatea spirituală a soţului o aruncă pe Ada în braţele unui localnic maori pe nume George Baines (Harvey Keitel) care, deşi pare foarte necioplit, este sensibil la farmecul şi frumuseţea femeii.

Destinul ticluieşte ca insensibilul său soţ să vândă pianul chiar lui Baines. Ada va afla că îşi va putea recupera instrumentul, dacă îi dă noului proprietar lecţii. Dacă la început relaţia dintre cei doi este tensionată, în final, Ada şi George învaţă să experimenteze o idilă neobişnuită, în care senzualitatea se îmbină cu armonia acordurilor muzicale.

Superba imagine a Adei McGrath cântând la pian pe o plajă din Noua Zeelandă acompaniată de dansul fiicei Fiona (Anna Paquin), rochia neagră din mătase care se umflă ca o lalea în timp ce femeia se prăbuşeşte în noroi, arătătorul lui George ce urcă pe piciorul Adei până la o gaură din ciorap, pot fi considerate scene antologice din istoria cinematografiei.

Program TV în weekend. Filme de dragoste. Sâmbătă, 4 aprilie. Shakespeare îndrăgostit. TV 1000. 14:30.  În vara lui 1593, Will Shakespeare (Joseph Fiennes), un tânăr dramaturg care începe să se afirme în lumea teatrală a Londrei, se loveşte de un obstacol de neconceput: o pană teribilă de inspiraţie în plină epocă elisabethană, în care arta spectacolului era în înflorire!

Will are nevoie de o muză. Şi o găseşte în persoana bogatei Lady Viola (Gwyneth Paltrow), dar care-i scapă printre degete la prima întâlnire. Cum o găseşte pe Viola, cât de tare se complică situaţia când descoperă cine e şi cărei vieţi era sortită, rivalităţile din lumea teatrală, autoritatea reginei, încurcăturile care par fără ieşire şi răsturnările spectaculoase de situaţie.

Filme de dragoste la TV. „Adevărul gol-goluţ”, pe AXN White

Program TV în weekend. Filme de dragoste. Duminică, 5 aprilie. Farul singuratic. TV 1000. 20:00. În 1912, Seth Atkins este paznicul farului din Eastham Light, aflat pe plaja pustie de la Cape Code. Viaţa îi este solitară şi aspră, dar lui îi place asta. Atunci când asistentul îl părăseşte pe nepusă masă, fiindcă nu mai poate îndura încăpăţânările şi misoginismul lui Seth, bătrânul rămâne să poarte singur de grijă farului.

Situaţia se schimbă însă repede, când un frumos şi misterios tânăr care îşi spune John Brown este aruncat de valuri la ţărm. Incapabil să-şi aminească pe ce vas fusese ori în ce port se îmbarcase, John rămâne la far, devenind asistentul neoficial al lui Seth. Şi aflăm că amândoi împărtăşesc acelaşi misoginism, bazat pe nişte experienţe neplăcute cu femeile.

Totul se schimbă când apar două femei care îşi petrec vacanţa de vară într-o căsuţă din apropierea farului.

Program TV în weekend. Filme de dragoste. Duminică, 5 aprilie. Adevărul gol-goluţ. 22:00. AXN White. Între Katherine Heigl şi Gerard Butler ies scântei pentru că ei sunt doi colegi care par sortiţi să se dispreţuiască veşnic. Ea e hotărâtă să-şi găsească partenerul ideal, scornit de visele ei.

El vrea să le transmită femeilor mesajul că trebuie să fie mai realiste şi să admită că bărbaţii nu au decât un singur scop. Dar exact atunci când el se decide să o ajute să obţină ceea ce vrea, cei doi îşi dau seama cu stupoare cât de tare se pot atrage firile opuse.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite