EXCLUSIV Cezar Ouatu, după eliminarea de la X Factor UK: „Concurenta care mi-a luat locul mi-a spus că nu trebuia să ies eu. Toţi au fost uimiţi când m-au ascultat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Ouatu la „X Factor UK“ FOTO captură video
Cezar Ouatu la „X Factor UK“ FOTO captură video

Contratenorul Cezar Ouatu (38 de ani) a povestit pentru „Adevărul“ ce simte în legătură cu eliminarea de la show-ul „X Factor UK“, unde a impresionat în etapa audiţiilor, şi în ce a constat misiunea lui odată cu această apariţie.

Cezar Ouatu a fost înlocuit pe scaun de compozitoarea Janice Robinson, în vârstă de 50 de ani, care a interpretat piesa Arethei Franklin, „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman“. 

Câteva dintre reacţiile oamenilor din social media referitoare la acest aspect sunt: „Sunt dezgustată. Cezar Ouatu este fabulos. Este o nedreptate“, „Cezar să iasă? El este de departe cel mai bun cântăreţ. Sper să îl aducă înapoi. Este asta o competiţie de muzică sau ce?!“. 

Contactat telefonic de „Adevărul“, Cezar Ouatu a declarat că nu este supărat de hotărârea actriţei Ayda Williams de a-l înlocui cu Jenny la „X Factor UK“. El a povestit că şi-a dus la îndeplinire misiunea de a fi apreciat la nivel internaţional.

„Nu sunt deloc supărat, sunt chiar foarte fericit, pentru că reacţiile concurenţilor din echipa mea, ale membrilor juriului şi ale publicului sunt mai relevante decât orice trecere într-o altă etapă. Eu sunt foarte bucuros că am creat ecouri foarte bune din toate punctele de vedere pe plan internaţional. Mă rog, mai puţin pe partea de România, pentru că anumiţi români au înţeles că eu mi-am renegat ţara, ceea ce nu are nicio legătură, este doar o chestie de marketing şi de strategie de imagine. Din punct de vedere al ecourilor şi al contactului meu cu Simon Cowell, ceea ce mă flatează cel mai mult, de fapt, mi-am dus la îndeplinire misiunea cu succes. După cum s-a văzut, şi reacţiile oamenilor din mediul online sunt extrem de bune. Jenny, cea care mi-a luat locul, mi-a spus că nu trebuia să ies eu. Toţi au rămas uimiţi când m-au ascultat. Pe pagina oficială X Factor UK sunt peste 150 de comentarii unde lumea mă susţine foarte mult şi mă vrea înapoi, dar nu din punct de vedere umanitar, ci pentru că mă consideră unul dintre cei mai buni“, declară contratenorul.

În plus, Cezar Ouatu a menţionat că are o şansă de a reveni în concurs dacă primeşte un „wild card“ (decis prin votul publicului, care primeşte şansa de a readuce în competiţie unul sau mai mulţi concurenţi preferaţi, dar eliminaţi de juriu - n.r.). 

Totuşi, Ouatu spune că nu vrea să aibă aşteptări în ceea ce priveşte întoarcerea la „X Factor UK“, însă această decizie l-ar bucura: „Nu vreau să mă gândesc la acest lucru, dar m-aş bucura dacă s-ar întâmpla. Cred că şi pentru publicul de acolo şi pentru cei care m-au ascultat ar fi o mare bucurie, că până la urmă e vorba de public. Noi artiştii bucurăm oamenii şi cred că despre asta e vorba. M-ar bucura o astfel de decizie, dar la ora actuală sunt bucuros şi mulţumit. Probabil sunt şi mulţi români care sunt fericiţi că n-am trecut mai departe, acea categorie care m-a judecat extrem de aspru şi gratuit în ideea că eu m-am dus şi m-am prezentat ca italian acolo“.

Întrebat dacă a fost contactat până acum de oameni din industrie, contratenorul a spus: „Am avut deja câteva propuneri de la anumite agenţii din Anglia şi urmează să merg pe mai multe zone, nu doar în Anglia. Dar repet, de fapt, pentru mine acest X Factor a fost un fel de carte de vizită pe care am vrut să mi-o fac şi anume, această audiţie cu membri ai juriului de asemenea anvergură, lucru care s-a întâmplat. Dacă ai câştigat un «talent show» nu înseamnă că ai şi garanţia unei cariere internaţionale. Şi, repet, reacţiile după cele două audiţii ale mele au fost extraordinare, începând de la concurenţi, la public, la juriu, care şi la prima etapă şi la a doua s-au ridicat în picioare. Acolo nu e nimic «fake», este totul pe bune, mai ales cu Simon Cowell, care este considerat un fel de «bad guy»“.

Cezar Ouatu a fost eliminat de la „X Factor“ UK, după ce penultimul concurent din categoria românului a reuşit să o convingă pe Ayda Williams, membră a juriului, că merită un loc în competiţie. Contratenorul a îmbrăţişat-o pe concurentă şi a părăsit apoi competiţia din Marea Britanie, vizibil dezamăgit. 

   

Cezar Ouatu a uluit juriul şi publicul show-ului „X Factor UK“, în etapa audiţiilor, însă a primit şi reproşuri din partea românilor după ce a declarat pe scenă că s-a născut în România, dar a crescut în Italia. Cântăreţul a fost acuzat că s-a ferit să-şi recunoască naţionalitatea pentru că îi este ruşine. 

   

  

Contactat de „Adevărul“, Ouatu a declarat că nu i-a fost niciodată ruşine că este român, însă a subliniat că oamenii ar trebui să înţeleagă că nu s-a înscris la emisiunea din Marea Britanie pentru a reprezenta România. De asemenea, artistul a explicat şi de ce s-a prezentat drept româno-italian. 

„Nu mi-a fost ruşine vreodată că sunt român. Asta o spun în gura mare. Dar eu nu m-am dus acolo să reprezint neapărat România, m-am dus să mă reprezint pe mine ca artist şi «să joc în altă ligă a industriei muzicale».

Cezar Ouatu a devenit cunoscut în anul 2013, când a participat la Eurovision cu o piesă pop operă, „It's my life“, compusă de Cristian Faur. Ouatu a reprezentat România la Malmo, iar în finală s-a clasat pe locul 13, însă a atras atenţia şi graţie apariţiei scenice aparte. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite