Documentare istorice. Patru pelicule interesante în acest weekend la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul TV din acest sfârşit de săptămână anunţă şi câteva documentare interesante. Iată câteva recomandări pentru dumneavoastră:

Documentare istorice. Sâmbătă. Împărătesele din Roma Antică: mame, asasine şi amante. Viasat History. 18:00. Prof. Catherine Edwards analizează poveştile dramatice ale femeilor care au simţit gustul puterii la conducerea Imperiului Roman de-a lungul a patru secole. Aceste femei au fost specialiste în PR şi lideri de opinie în domeniul modei; amfitrioane şi peţitoare; politicieni şi complotişti. Totul de la criminale la victime ale crimelor, de la zeiţe pagâne până la sfinte creştine. Vieţile lor au fost pline de scandaluri şi marcate de violenţe. 

Roma antică era o societate patriarhală puternică - femeile nu aveau drept de vot şi dispuneau de puţine drepturi legale. Dar la cel mai înalt nivel, erau cu siguranţă influente. Această serie analizează poveşti ce includ o fostă sclavă care a fost amanta împăratului decenii întregi, o regină de origine ebraică, a cărei viaţă a fost marcată de tragedie, o împărăteasă din Siria care şi-a văzut fiul ucis chiar în braţele sale - de către fratele său - şi o mama care se pare că a influenţat o decizie ce a schimbat istoria lumii. 

Documentare istorice. Sâmbătă. Mistere rezolvate cu Olly Steeds. Discovery World. 21:10. Olly Steeds ajunge în mânăstiri izolate traversând tunelurile subterane din Ierusalim şi străbate deşertul egiptean pentru a afla dacă în Etiopia se află Chivotul Sfântului Potir.

Acest program îl urmăreşte pe Olly Steeds, un jurnalist pornit în misiune pentru a afla adevărul ascuns în spatele unora dintre cele mai mari mistere ale lumii. De la deşerturile aride ale Egiptului până la piscurile îndepărtate ale Anzilor, el caută date concrete şi prezintă adevăruri uluitoare. Cum Olly are o sete nestăvilită de aventură, seria le prezintă telespectatorilor o incursiune unică printre legende care dăinuie de secole, captivându-ne imaginaţia până în zilele noastre.

Documentare istorice. „Războiul secret”, pe Viasat History

Documentare istorice. Ghandi - cum a ajuns Mahatma. 20:00. Viasat History. Prima serie completă despre viaţa lui Ghandi în care se prezintă relaţia dintre el şi soţia sa, vederile sale controversate cu privire la rasă şi rolul său pe drumul independenţei Indiei. La nivel mondial, Martin Luther King, Dalai Lama şi o multitudine de mişcări pentru pace au continuat pe urmele lui Ghandi. Dar în timp ce acesta rămâne, fără îndoială, părintele respectat al Indiei, există o altă latură a acestuia, mai puţin cunoscută. Această serie schematizează începuturile lui Ghandi, intrarea sa în politică şi campania prin care a încercat să obţină independenţa Indiei.

Documentare istorice. Duminică. Războiul secret. 23:20. Viasat History. În octombrie 1942, Monty Woodhouse, savant, diplomat şi luptător, a fost paraşutat în Grecia pentru a crea haos. Cu ajutorul unei bande pestriţe de partizani, el va reuşi una dintre cele mai spectaculoase misiuni din întreg războiul. Dar Woodhouse a şi descătuşat un monstru. Partizanii săi au început să se lupte între ei şi, în cele din urmă, au declanşat un adevărat război civil. Forţele de gherilă la înarmarea cărora contribuise Monty au destabilizat Grecia timp de decenii şi au cauzat mii de morţi. A meritat plătit acest preţ pentru înfrângerea naziştilor? Sau a mers prea departe misiunea? 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite