Documentare istorice la TV. Patru recomandări pentru seara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara aceasta sunt câteva documentare istorice la TV interesante. Iată câteva recomandări pentru dumneavoastră din programul de azi:

Documentare istorice la TV. Program TV azi. Împărătesele din Roma Antică: mame, asasine şi amante. Viasat History. 20:00. Prof. Catherine Edwards analizează poveştile dramatice ale femeilor care au simţit gustul puterii la conducerea Imperiului Roman de-a lungul a patru secole. 

Aceste femei au fost specialiste în PR şi lideri de opinie în domeniul modei; amfitrioane şi peţitoare; politicieni şi complotişti. Totul de la criminale la victime ale crimelor, de la zeiţe pagâne până la sfinte creştine. Vieţile lor au fost pline de scandaluri şi marcate de violenţe. 

Roma antică era o societate patriarhală puternică - femeile nu aveau drept de vot şi dispuneau de puţine drepturi legale. Dar la cel mai înalt nivel, erau cu siguranţă influente. Această serie analizează poveşti ce includ o fostă sclavă care a fost amanta împăratului decenii întregi, o regină de origine ebraică, a cărei viaţă a fost marcată de tragedie, o împărăteasă din Siria care şi-a văzut fiul ucis chiar în braţele sale - de către fratele său - şi o mama care se pare că a influenţat o decizie ce a schimbat istoria lumii. 

Documentare istorice la TV. „Invenţii revoluţionare”, pe Discovery World

Documentare istorice la TV. Program TV azi. Istorii neelucidate. Discovery World. 23:40. Programul "Istorii neelucidate" prezintă istoria aşa cum a fost ! Folosind studii arheologice detaliate şi dovezi criminalistice, fotografii, obiecte de artă examinate şi interviuri atent selectate cu martori oculari şi experţi, programul reconstituie evenimente reale şi găseşte, în sfârşit, răspunsuri pentru diverse întrebări istorice. 

Documentare istorice la TV. Program TV azi. Invenţii revoluţionare. Discovery World. 21:35. Un program captivant, dinamic, care explorează originile remarcabile a sute de invenţii, cele mai importante şi mai influente din lume - obiecte şi idei deopotrivă. De la schimbări care s-au produs în transporturi, comunicaţii, sport şi industria armelor până la idei despre guverne, afaceri, medicină şi ştiinţă, fiecare episod dezvăluie cum au apărut trei obiecte sau idei care au modelat lumea în care trăim.Fiecare poveste captivantă, surprinzătoare şi uimitoare este relatată folosind naraţiunea pe fundalul unor imagini superbe, filmate în HD sau alese din arhivele vremii.

Documentare istorice la TV. Program TV azi. Evoluţia civilizaţiei. Viasat History. 21:55.Cum erau de fapt vikingii? Ce au realizat romanii? Şi realizările grecilor din Antichitate se mai fac simţite în viaţa noastră de astăzi? Această serie pune sub semnul întrebării mituri şi clarifică clişee vechi despre aceste culturi antice. Analizează particularităţile lor neobişnuite şi uneori amuzante, oferă detalii actuale despre cum erau ei de fapt şi aduce o nouă perspectivă asupra societăţilor acestora. Aceasta e o nouă perspectivă asupra Anticilor, condimentată cu noi revelaţii surprinzătoare care ne vor schimba percepţia despre ei. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite