Cum s-a „simţit“ cutremurul la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimele două seisme au avut loc azi noapte

Cutremurul produs sâmbătă seara a „afectat“ şi programul TV: posturile de ştiri şi-au întrerupt emisia obişnuită pentru a informa despre seismul din zona Vrancea, însă nu au „căzut“ de acord asupra magnitudinii.

Cel mai mare seism produs în ultimii ani în România a întrerupt programul obişnuit al televiziunilor de ştiri, care aveau emisiuni pe teme politice, cu subiect principal Alegerile prezidenţiale 2014, potrivit reportervirtual.ro.

Cutremurul a avut loc la 21.14, iar televiziunile de ştiri (B1, Digi 24, realitatea TV) au intrat imediat în legătură directă cu specialişti, anunţând diverse magnitudini, care au variat între 5,5 şi 5,8 grade pe scara Richter (această magnitudine a fost anunţată de fostul director al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care a declarat la postul B1 că a primit informaţiile pe telefonul mobil, imediat după seism).

Ulterior, discuţiile au continuat în studiouri pe acest subiect: posibile replici, consolidarea clădirilor aflate în pericol de prăbuşire, avertizarea populaţiei etc, mai scrie Reporter Virtual.

Seismul de sâmbătă seara a fost resimţit în toată ţara, în Republica Moldova şi în nordul Bulgariei. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri şi este cel mai puternic din ultimii ani: 5,7 grade pe scara Richter.

A fost urmat de 12 replici de mică intensitate, iar cel mai recent s-a produs în această dimineaţă, la ora 7.00, şi a avut o magnitudine de 2,2 pe scara Richter. Cea mai puternică replică a avut 3,1 grade.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite