CNA - Realitatea Plus a fost amendată cu 10.000 de lei pentru limbaj injurios şi instigare la violenţă în emisiunea „100%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: realitatea.net
Sursă foto: realitatea.net

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, 7 ianuarie, Realitatea Plus cu 10.000 de lei pentru că în emisiunea „100%“ din 30 octombrie 2020 au fost încălcate prevederile articolelor 47 alin. (3) şi 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Posturile România TV, Kanal D şi Naşul TV au primit somaţie publică, potrivit comunicatului CNA.  

România TV, pentru că nu a ţinut cont de dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. b) din Cod, la difuzarea ediţiei din 09.12.2020 a emisiunii „Punctul culminant“, „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă“]. Totodată, pentru afirmaţiile făcute în emisiunea mai sus-menţionată, membrii CNA au decis să acorde domnului Răzvan Avramescu dreptul la replică. Acesta va fi acordat în condiţiile prevăzute de Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (Titlul IV – Dreptul la replică şi la rectificare). 

Postul Kanal D a primit somaţie publică pentru nerespectarea prevederilor art. 30 din Cod, în cadrul emisiunii „Teo show“, ediţia din 10.12.2020, care prevăd ca „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine“. 

Somaţie publică a primit şi postul Naşul TV, deoarece în ediţia din 12.11.2020 a emisiunii „Să vorbim despre tine“, radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 5 alin. (3) din Codul audiovizualului, conform cărora: „Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza interviuri şi declaraţii în care minorului îi sunt solicitate păreri referitoare la probleme intime de familie sau care îi depăşesc puterea de judecată“. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi nerespectarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b) la difuzarea ediţiei din 03.11.2020.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite