CNA a fost sesizat după gestul lui Mihai Gâdea: câte plângeri au fost făcute şi ce lămuriri fac organizatorii cu privire la concertele lui Julio Iglesias

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai
Gâdea a spus că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în
ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“ FOTO Captură
Mihai Gâdea a spus că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“ FOTO Captură

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit 16 sesizări din partea telespectatorilor indignaţi de atitudinea realizatorului TV Mihai Gâdea, care l-a determinat pe cântăreţul spaniol Julio Iglesias Jr să spună „Jos Băsescu!“ în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei“. Pe de altă parte, organizatorii concertelor legendarului Julio Iglesias au făcut câteva precizări, infirmând zvonurile privind anularea show-urilor din România.

„Jos Băsescu!“, pe masa CNA

Momentul în care realizatorul Antenei 3 Mihai Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să spună „Jos Băsescu!“, în cadrul ediţiei din 14 mai a emisiunii „Sinteza Zilei“, va fi analizat de CNA, ca urmare a sesizărilor primite din partea telespectatorilor, scrie Paginademedia.ro.

Pe de altă parte, organizatorii celor două concerte pe care Julio Iglesias le va susţine în România, alături de fiul său, au precizat că datele rămân neschimbate (pe 22 mai la Sala Polivalentă din Cluj şi pe 2 iulie la Sala Palatului din Bucureşti), negând astfel zvonurile privind anularea show-urilor ca urmare a incidentului de la Antena 3. 

„În urma numeroaselor supoziţii publicate – sau informări neclare – transmise publicului prin intermediul canalelor mass-media, precum şi al reţelelor sociale cu privire la datele de desfăşurare ale celor două concerte pe care artistul internaţional Julio Iglesias urmează să le susţină împreună cu fiul său, la Cluj şi Bucureşti, organizatorii precizează că ambele evenimente se vor desfăşura conform programului anunţat“, se arată într-un comunicat al organizatorilor. 

Totodată, organizatorii menţionează faptul că anunţul reprogramării concertului de la Bucureşti pentru data de 2 iulie a fost făcut cu o zi înainte de apariţia artistului Julio Iglesias Jr. în emisiunea „Sinteza Zilei“, amânarea neavând nicio legătură cu incidentul petrecut.

Mihai Gâdea, lecţie de „antibăsism“ pentru Julio Iglesias Jr.

În ediţia din 14 mai a emisiunii „Sinteza Zilei“, Mihai Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să repete în limba română două fraze foarte dragi lui: „Antena 3 e aici!“ şi „Jos Băsescu!“. Ulterior, reprezentanţii artistului au făcut câteva lămuriri, explicând că Julio Iglesias Jr. nu cunoaşte limba română, motiv pentru care a crezut că este o formulă de rămas bun. Totodată, managementul a precizat că artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, catalogând gestul drept „regretabil şi incalificabil.“

De asemenea, fanii din România ai artistului au reacţionat pe pagina de Facebook a lui Julio Iglesias, prezentând scuze pentru gestul incalificabil şi numindu-l pe moderator „comunist“ şi „lingău“. Astfel, peste 4.000 de români au dat like postării lui Julio Iglesias în care explică felul în care fiul său a fost indus în eroare, iar peste 2.000 de persoane au redistribuit mesajul ca mai apoi să lase şi câteva sute de comentarii.

Mihai Gâdea şi „strigăturile din folclorul urban“

După luarea de poziţie a managemntului lui Julio Iglesias şi a fanilor din România, site-ul Antenei 3 a şters „urmele“ legate de emisiunea „Sinteza Zilei“ în care a fost invitat Julio Iglesias Jr. Totodată, în căutările de pe Google, site-ul Antena 3 apare doar cu promo-ul venirii artistului în emisiunea „Sinteza Zilei“. În schimb, Mihai Gâdea a postat recent un mesaj, tot pe Facebook, în care a scris că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“, menţionând că invitatul său a folosit „două strigături din folclorul urban“.

„În emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenţia de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care ştiţi bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica şi vreau să îi asigur că preţuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitaţiile către domnii Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr, pentru a fi oaspeţi ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu şi ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din Bucureşti. Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale“, a spus acesta.

Julio Iglesias Jr. spune „Jos Băsescu“ la Antena 3, la îndemnul lui Gâdea

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite