Cârcotaşii, la Adevărul Live. Huidu: „Eu nu am voie să conduc. E o pedeapsă mult mai aproape de accident decât aceea de a nu avea dreptul să-mi fac meseria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cârcotaşii Ioana Petric, Cristi Hrubaru, Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu') şi Şerban Huidu au fost prezenţi în studioul Adevărul Live, unde au vorbit despre noul sezon al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“, şi unde au dezvăluit cum s-a simţit revenirea pe micile ecrane.

Sezonul 32 al celei mai longevive emisiuni de umor din România, „Cronica Cârcotaşilor“, a debutat pe 21 septembrie, la Prima TV. Noul capitol a adus cu sine o serie de schimbări, cea mai notabilă fiind revenirea lui Şerban Huidu la pupitrul emisiunii după patru ani, dar şi cea a lui Dezbrăcatu', care a făcut o pauză de un an. 

Noul sezon al emisiunii va avea patru ediţii pe săptămână, de luni până joi, de la ora 20.15. În cele patru emisiuni, perechile de prezentatori – Huidu şi Dezbrăcatu, Ioana şi Hrubaru – vor aduce rubrici consacrate, scenete, dar şi noutăţi. 

„Adevărul“: Codruţ şi Şerban, aseară a fost primul episod cu voi la pupitru. Şerban, tu ai făcut o pauză de patru ani, aproape cinci. Cum a fost revenirea? Cum s-a simţit?

Şerban: E ca mersul pe bicicletă, nu ai cum să uiţi. Dar în utima perioadă, cu toate schimbările, nu am avut acea naturaleţe.

Codruţ: Da, am avut scutire de la doctor (Râde). Revenirea a fost exact aşa: acum un an s-a oprit ceasul, dar secundarul a mers fără ca eu să ştiu. Chimie între noi există, toate merg bine pe toate planurile.

Codruţ, tu ai lipsit un an. Cum s-a întâmplat să te întorci. Ai regretat că ai plecat?

Şerban: L-am sunat să bem ceva.

Codruţ: Eram într-o seară, da, am stat de vorbă, am depănat amintiri, am şi plâns, şi ne-am apucat de treabă.

Am văzut, la filmări, un Dezbrăcatu’ dezlănţuit. Şerban a avut, de asemenea, o revenire extraordinară Cristian Hrubaru

Cristi şi Ioana voi aţi prezentat deja un sezon împreună? S-a schimbat ceva? E mai multă presiune?

Ioana: Nu e vorba de mai multă presiune, e doar o provocare mai mare. S-a ridicat nivelul puţin. Suntem încă în perioada în care învăţăm.

Cristi: Este un câştig uriaş faptul că Şerban şi Codruţ s-au întors. Am văzut, la filmări, un Dezbrăcatu’ dezlănţuit. Şerban a avut, de asemenea, o revenire extraordinară, se vede că are pofta de a face aceste lucuri. E o minune.  Emisiunea nu se va opri aici, copiii noştri vor duce ştafeta mai departe. Mi-am dorit mult să văd cuplul de aur Huidu-Găinuşă, nu s-a putut, dar e bine şi aşa.

Ioana Petric, Şerban Huidu şi Codruţ Kegheş, în platoul Adevărul Life FOTO Florin Suler

image

Mai există vreo posibilitate să vedem cuplul de aur?

Şerban: Nu am ajuns la o concluzie din cauza Prima TV, unde Mişu nu a putut semna un contract. E ceva instituţional. Nu e o problemă între noi. Eu cred că, pentru nostalgie, da, era mai interesant Mişu, dar produsul promite.

Cristi, cum e pentru tine să te împarţi între radio şi Cronică?

Cristi: Încerc să ţin pasul de 11 ani, să le fac pe amandoua. Şerban e genul de om care zice: „Acum se filmează, nu mă interează unde eşti“. Dar există multă înţelegere şi din partea celor de la radio şi din partea celor de la „Cronică“ şi le împăcăm. Şerban se dă mai modest, dar este cel mai plin de înţelegere om, dar să nu stai în faţa lui când are nervi (Râde). Uite, noi azi ne putem lăuda cu un produs extraordinar, Şerban ştie ce face.

Cristi, la începutul anului când am vorbit noi erai foarte surprins de decizia lui Şerban de a te pune la pupitru. Te-ai obişnuit? Ai mai face altceva acum?

Cristi: Nu, acum eu sunt cel mai bătrân. Nu cred că aş mai avea forţa să stau la pândă după vedete. După cum am mai spus, cel mai mult îmi place aici, la pupitru, pentru că mi se dă, din când în când apă. (Râde)

Cu prompterul ai făcut pace?

Codruţ: Da! Da, cu mici excepţii, ia zi tu Şerbane..

Şerban: E om de radio, el e obişnuit să vorbească liber. Poţi păcăli prompterul, sunt nişte mici lucuri, nu e aşa de greu.

Codruţ Kegheş FOTO Florin Suler

Cârcotaşii - Codruţ Kegheş la Adevarul Live FOTO Florin Suler

Ioana pentru tine cum e între trei bărbaţi, se ciocnesc orgoliile, ţi-e greu să te impui?

Ioana: Nu avem orgolii. Suntem cârcotaşi, nu contează că eu sunt femeie şi ei bărbaţi, eu cred că suntem egali la pupitru.

Aţi primit mesaje după emisiunea de aseară? Care au fost reacţiile?

Codruţ: Au fost mesaje de încurajare, bravo, dar au fost şi altele.

Şerban:  Da, foarte multe. În mod normal, un om căruia nu îi place ceva, dă 200 de mesaje: ştii cum recunoşti un vegan? Nu-l recunoşti, îţi spune el.

Sunt şi mulţi oameni care te critică pentru decizia de a reveni, Şerban. Ai un răspuns pentru ei?

Şerban:  Am o placă pregătită. Când am avut accidentul, chiar a doua zi a fost un interviu la Antena 1 cu regretatul Sergiu Nicolaescu, care a spus că nu ar trebui să renunţ la o meserie pe care o fac de mult timp din cauza unui accident, fie şi foarte grav. Atunci nu am luat asta în considerare, nu am mai apărut în prim- plan. Dar nu cred că ăsta e scopul unei pedepse adiacente, să te împiedice să faci o meserie. Eu nu am voie să conduc, asta e o pedeapsă mult mai aproape de accident decât aceea de a nu avea dreptul să fac o meserie pentru care m-am pregătit 20 de ani.

Zi-mi de audienţe. Ce aţi făcut? E importantă audienţa pentru voi?

Şerban: Aseară a fost destul de modest. Am fost pe locul trei.

Şerban Huidu FOTO Florin Suler

Cârcotaşii - Şerban Huidu la Adevarul Live FOTO Florin Suler

De ce de patru ori pe săptămână? Şi de ce au nevoie telespectatorii nevoie de o astfel de emisiune?

Şerban: În România nu există un tip de televiziune ca în afară. În Italia, de exemplu, este Italia 1, o televiziune pentru tineri, cu subiecte pentru ei. Noi aveam o singură emisie, odată pe săptămână, la un post care nu e fruntaş. E greu să ţii mesajul doar odată pe săptămână.

Ce s-a schimbat la „Cronică“?

Ioana: În afară de format, avem doi prezentatori şi o bebeluşă nouă. Avem rubrici noi. În esenţă, „Cronica“ e aceeaşi.

Codruţ: E o rubrică nouă, numită Dezbrăcatu’ (Râde). E senzaţional băiatul ăla, chiar trebuie văzut.

De ce această rubrică, „Pastila Antirid“? Chiar dânsul spunea că poate părea ciudat asocierea unui preot cu „Cronica“.

Şerban: În materialul de aseară se spunea despre Arsenie Boca, această rubircă vine într-un context. Am avut în vara asta un blog ce s-a ţinut foare tare, „Cronici pe bune“. La un moment dat am dat o imagine de pe internet cu părintele vorbind cu studenţii şi am întrebar dacă este un om care va fi apreciat sau care va avea probleme cu biserica. Părintele mi-a dat mesaj şi l-am sunat. Nu eram în ţară, eram în Grecia. Ne-am văzut, am vorbit şi a ieşit rubrica. Părintele este foarte cunoscător într-ale vorbitului, e profesor. Vorbeşte cu har şi în dogme, eu nu pot asta. Nu se îndepărtează de spiritul creştin, dar îl explică ca în 2015.

Care credeţi că e concurenţa voastră în acest moment şi cum o vedeţi?

Şerban: „MasterChef“, ştirile, omul care înjură la Antenă, da e foarte apreciat, dar şi nşte emisiuni care încearcă să spună altceva. Din ce am văzut eu, în momentul ăsta ar fi două emisiuni care ar fi ca informaţie în calapodul nostru: Dragoş Pătraru, la TVR, şi Moise Guran. Ţintesc acelaşi public, un public care vrea mai mult de la ţară, care înţelege prin ce trece şi care, din păcate, nu se mai uită la televiziunile mari, ci la cele unde nu găseşte Leo din Strehaia sau Nelson Mondialul.

Cristi: E clar, ce a spus Şerban mi se pare suficient. Cred că suntem propria noastră concurenţă, trebuie să ne întrecem de la o săptămână la alta. Toate aceste patru ediţii ale noastre sunt transmise în reluare duminica, de la ora 15.30, una după alta.

Se pot face glume despre orice sau şi umorul are o limită?

Codruţ: Umorul are limite. Noi nu am mers niciodată pe varianta umorului ieftin cu tentă sexuală. E cel mai uşor de făcut. Că te îmbraci mai ciudat ca să atragi atenţia, e altceva. Ceea ce facem noi e o stare naturală, vorbesc aici de mine şi de Şerban, şi nu tinem să avem conotaţii sexule în umor.

Nu ţinem să avem conotaţii sexuale în umor Codruţ Kegheş

Şerban: Eee...hai un pic aşa. Eu cred că umorul nu are limite, dar sunt nişte autocenzuri pe care le poţi face când vine vorba de accidente, morţi, etc. Era culmea să faci glume despre Mărioara Zăvoranu sau Vadim Tudor. La „Cronică“ eu fac subiectele, nu au fost niciodată subiecte legate de evenimete fortuite.

Cristi: Aseară am avut o scenetă mai controversată. A fost jucată cu foarte mare talent. Dacă poţi să faci glume cu tentă sexuală deştepte şi inteligente, ies foarte bine.

Şerban: A fost vorba despre ce a spus Florin Călinescu într-un interviu despre peştişorii pentru labii şi clitoris. În mare, ce s-a spus în scenetă avea o tentă sexuală, dar un copil oricum nu înţelege, erau denumiri latine, care aveau conotaţii pentru adulţi.

Ioana: Umorul ar trebui să aibă, cum a spus Şerban, o autocenzură. Eu fac rubrica cu asistentele la Cronică, care are o tentă sexuală. Persoanjele pe care le parodiem sunt de aşa natură. Dar e parodie, contează şi modul în care tratezi subiectul. Nu vrem să fim vulgari, ci să parodiem acea vulgaritate de la televizor.

Şerban: O să fie asistentele la Ateneu, să vedeţi..

Cârcotaşii - Ioana Petric la Adevarul Live FOTO Florin Suler

Ioana Petric FOTo Florin Suler

În mai aţi iniţiat un „Manifest pentru o televiziune fără mizerii“. Petiţia a fost semnată de peste 44.000 de persoane, a fost discutată în şedinţa CNA, a ajuns chiar şi pe buzele parlamentarilor. S-a schimbat ceva?

Şerban: Nu s-a schimbat nimic, dar Mihai Sturzu încearcă să o reimpună. Problema industriei este că este jumate în Bulgaria. Toate televiziunile s-au reorentiat către emisiuni facile, care fac audienţă pentru un public latrg, dar nu instruit. Aşa au apărut emisiuni ca la OTV. Toate sunt în mare consecinţa faptului că piaţa a scăzut peste noapte. Pe 1 ianuarie 2009, Adrian Sârbu a scăzut preţul unui spot comercial de la Pro TV de cinci ori, de la 500 la 100 de euro. Mulţi comercianţi fug de astfel de produse, nu vor să se asocieze cu astfel de emisiuni. Ce e se mai simplu, să stai pe canapea şi să înjuri sau să pui lumi, decor şi să faci o emisie de TV?

Care ar fi soluţia?

Şerban: Soluţia trebui să vine de la televiziuni, nu de la Parlament. Adică, departamentul de vâznări al Pro TV..eu –aş da pe totţi afară. De ce? Penbtru că vând un produs foarte bun foarte ieftin. Dacă nu vinzi cu chiloţii în vine, toată piaţa suferă. Eu cred că una dintre marile probleme ale acestei pieţe este fix asta. Probabil şi la Antene este la fel. Eu cred că dacă vânzătorii Pro TV ar face ce trebuie, piaţa ar fi ok.

Spuneţi-mi ce vor vedea telespectatorii în ediţia din seara asta, de la 20.15, la Prima TV.

Ioana: În seara asta vă veţi întâlni cu noi. Îl veţi vedea ăe Năşicu, o grămadă de bâlbe din TV adunate peste vară, Vocea Poporului

Cristi: Şi Puştiu, deşi este în Anglia, el lucrează încă la „Cronică“ chiar mai mult decât înainte să se mute acolo. Aduce multe lucruri inedite de acolo. Trebuie să vedeţi că Puştiu ştie să facă şi sport.

Cum se naşte o emisiune?

Şerban: Pot să mă dau mare? Vin toate aceste bâlbe, ele se centralizează, e un departament care strângea toate aceste subiecte. Eu le văd, le aleg şi le combin, iar după le scriu. După facem o şedintă şi cam aşa se naşte o emisiune. Emisiile se filmează lunea.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite