BBC a lansat trailerul ultimului episod din „Top Gear“ cu Jeremy Clarkson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeremy Clarkson FOTO Getty Images
Jeremy Clarkson FOTO Getty Images

BBC a lansat trailerul ultimului episod al emisiunii „Top Gear“ în care apare Jeremy Clarkson, prezentatorul care a fost dat afară de conducerea grupului media britanic, în martie 2015.

Trailerul, de 33 de secunde, care a fost lansat marţi, 9 iunie, îi prezintă pe fosta gazdă a show-ului „Top Gear“, Richard Hammond şi James May. Clipul îi arată publicului pe cei trei îmbrăcaţi la costum, în mijlocul deşertului, înainte de a accepta provocarea de a participa la o cursă de maşini ieftine.

Potrivit contactmusic.com, ultimul episod din „Top Gear“ va conţine două filme înregistrate înainte de demiterea lui Jeremy Clarkson, în urma unui conflict pe care acesta l-a avut cu unul dintre producătorii show-ului. 

Totodată, acest episod va conţine şi secvenţe din studioul „Top Gear“, în care Richard Hammond şi James May prezintă emisiunea fără Jeremy Clarkson.

Totodată, ultimul episod din „Top Gear“ va fi mai lung decât cele obişnuite, întrucât producătorii au folosit la montaj secvenţe din trei episoade, care nu au mai fost date publicului după concedierea lui Jeremy Clarkson.

„Top Gear“, cea mai populară emisiune a BBC

Emisiunea despre automobile, prezentată de Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond, este cea mai populară a postului BBC2, ultima ediţie fiind urmărită de 5,1 milioane de telespectatori.

Lansat în 1977, show-ul „Top Gear“ a început să fie difuzat în actualul format în anul 2002. „Top Gear“ este unul dintre cele mai profitabile programe ale BBC, aducând venituri de aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an radiodifuzorului public britanic. „Top Gear“ are o audienţă de aproximativ 350 de milioane de telespectatori la nivel mondial şi are 3 milioane de abonaţi la canalul dedicat pe platforma YouTube. Totodată, revista „Top Gear“ are un tiraj de 1,7 milioane de copii la nivel mondial, conform BBC.

Motivul suspendării şi concedierii lui Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii „Top Gear“, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de producţie. Totodată, BBC a anunţat la momentul respectiv că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident. În urma anchetei interne derulate de BBC s-a ajuns la concluzia că Jeremy Clarkson a fost implicat într-o confruntare fizică cu respectivul producător, după aproximativ 20 de minute în care cei doi s-au certat. Altercaţia s-ar fi iscat după ce Jeremy Clarkson ar fi fost informat, după o zi de filmare, că nu poate să mănânce friptură cu cartofi prăjiţi din cauză că bucătăria hotelului în care era cazată echipa era închisă.

Emisiunea „Top Gear“ ar fi putut fi difuzată în continuare, însă colegii lui Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond, au refuzat să prezinte show-ul fără el, potrivit „The Telegraph“. „Nu au vrut să facă nimic fără Jeremy, aşa că discuţiile au eşuat. Există sentimentul că ori vor fi toţi, ori niciunul“, a declarat o sursă din echipa „Top Gear“, citată de „The Telegraph“.

Plecarea lui Clarkson, o „gaură“ în profitul BBC

Potrivit „Daily Mail“, BBC va avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline odată cu renunţarea la Jeremy Clarkson, „Top Gear“ fiind unul dintre cele mai de succes programe ale radiodifuzorului public britanic şi unul dintre cele mai vândute show-uri ale acestuia la nivel internaţional.

BBC Worldwide, „braţul comercial“ al corporaţiei BBC, câştigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului, la nivel internaţional.

În plus, BBC Worldwide câştigă milioane de lire sterline din revista „Top Gear“, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul „Top Gear“ şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul „Top Gear“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite