Antena 1 va difuza „Game of Chefs“, un nou format culinar: cum vă puteţi înscrie şi care sunt regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Antena 1 a achiziţionat formatul „Game of Chefs“, în care bucătarii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea devin rivali.

Formatul internaţional „Game of Chefs“ se bazează pe lupta a trei chefi pentru a găsi următoarea generaţie de talente în domeniul culinar. Pentru ca cei trei să reuşească trebuie să aleagă cei mai talentaţi concurenţi, care să le împărtăşească viziunea asupra bucătăriei şi pasiunea pentru arta culinară. 

Etapa preselecţiilor este o noutate absolută în domeniul formatelor de cooking întrucât degustarea se face fară a-i vedea pe concurenţi, tot ceea ce contează fiind preparatul lor. De asemenea, jurizarea preparatelor la „Game of Chefs“ va fi diferită în fiecare ediţie, iar juriul va fi format din diverse autorităţi în domeniu. 

Formatul „Game of Chefs“ îi readuce în „arena“ bucătăriei pe cunoscuţii chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Dacă până acum au jurizat sute de bucătari sau pasionaţi de buctărie şi au format specialişti în bucătăriile lor, acum e momentul ca cei trei să fie adversari în bucătărie. Chefii devin acum mentorii concurenţilor pe care îi aleg să facă parte din echipa fiecăruia, iar o serie de probe grele şi provocări le vor şlefui acestora talentul şi îndemânarea. Miza este foarte mare pentru chefi, fiind în joc reputaţia lor: concurentii vor deveni astfel oglinda lor şi vor arăta cât de bine şi-au învăţat lecţia în bucătărie. 

image

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu devin rivali în bucătărie FOTO Antena 1 

„Noi avem viziuni diferite asupra bucătăriei şi nu de puţine ori ne-am contrazis atunci când am avut de jurizat o farfurie. Însă acest format este şi pentru noi o premieră, pentru că am mai muncit noi cot la cot, dar nu ne-am întrecut“, spune Cătălin Scărlătescu. „Va fi foarte interesant şi neaşteptat pentru noi toţi“, adaugă şi Sorin Bontea, „nu numai pentru că avem ocazia să ne formăm ucenici, dar şi pentru că vom trage cu ochiul unul la celălalt în încercarea de a câştiga concursul.“ Şi Florin Dumitrescu spune că abia aşteaptă să îşi ascută cuţitele şi să îşi pună la bătaie toate cunoştinţele: „Nu va fi uşor nici pentru noi să trecem de la ipostaza de colegi de jurizare la cea de mentori şi adversari, dar cu siguranţă va fi o experienţă cu sare şi piper.“

„Game of Chefs“ s-a bucurat de un succes extraordinar în Israel, prima ţară în care a fost difuzat, fiind formatul care a obţinut cele mai mari cifre din istoria cooking show-urilor, cu o cotă de piaţă de peste 45% în primul sezon. Antena 1 este a treia televiziune la nivel internaţional, după Reshet (Israel) şi Vox (Germania) care va produce acest format. 

Week-endul acesta, pe 9 şi 10 ianuarie, toţi cei care vor să intre în concursul „Game of Chefs“ sunt aşteptaţi la preselecţii, începând cu ora 10.30, la Romexpo Pavilion D2, din Bulevardul Mărăşti 65-67, sector 1, Bucureşti. Pasionaţii de bucătărie care visează să intre în echipa unuia dintre cei trei chefi sunt aşteptaţi cu cel mai bun preparat al lor. Fie că sunt casnice, femei de carieră, adolescenţi rebeli, directori de companii sau bucătari, toţi au şansa să ocupe un loc în „Game of Chefs“, se arată într-un comunicat al postului. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite