VIDEO YouTube Music Awards: Doi români au câştigat trofeul Inovaţia Anului, iar Lady Gaga a plâns pe scenă şi a reuşit să sperie audienţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lady Gaga a avut din nou o apariţie excentrică pe covorul roşu FOTO Reuters
Lady Gaga a avut din nou o apariţie excentrică pe covorul roşu FOTO Reuters

Eminem a fost numit artistul anului, doi români au câştigat la categoria Inovaţia anului, iar Lady Gaga a oferit încă un show cel puţin bizar la prima ediţie a evenimentului YouTube Music Awards, care a avut loc duminică, 3 noiembrie, la New York.

Rapperul american Eminem a fost numit Artistul anului, premiu ce a venit cu doar câteva zile înainte de a-şi lansa cel de-al optulea album de studio, „Marshall Mathers LP 2“.

Khaled Mokhtar (director de imagine) şi Matei Dima (regizor) sunt cei doi români care s-au remarcat la nivel internaţional cu videoclipul „See me standing“ (DeStorm – muzician şi actor de comedie) şi au reuşit să domine categoria Inovaţia anului.

Matei Dima, regizorul acestui clip, este stabilit în Los Angeles şi este implicat în diverse proiecte cinematografice pentru clienţi din America şi din România. 

„Am vrut să fac ceva special pentru că melodia e foarte simplă şi îmi doream mult să spun o poveste. Am scris conceptul şi, susţinut de o echipă foarte bună, pur şi simplu, l-am filmat exact cum am vrut. Ca orice regizor, am avut dubii şi au fost mulţi cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai încredere în instinctul tău şi să munceşti mult“, a spus Matei Dima.

Khaled Mokhtar, directorul de imagine al proiectului, a regizat clipuri pentru români, printre care Inna, Alexandra Stan şi Antonia, dar şi pentru artişti din străinătate, Daddy Yankee, Reik, Juan Magan. Anul acesta a fost nominalizat şi la Romanian Music Awards pentru Best Video 2013, cu videoclipul de la Deepcentral, „O stea“. 

„Dacă nominalizarea la YouTube Music Awards a fost o surpriză, câştigarea premiului alături de Matei mi-a adus cea mai mare bucurie. Mulţumesc YouTube pentru că a creat o punte între artişti şi oamenii pentru care muzica reprezintă un stil de viaţă“, a declarat Khaled Mokhtar.

youtube music awards

Macklemore (dreapta) şi Ryan Lewis au fost desemnaţi câştigătorii categoriei „Progresul anului“ 

FOTO Reuters

Videoclipurile au fost alese de un juriu internaţional format din muzicieni şi fani YouTube. Criteriile de departajare au fost creativitatea clipurilor, noutatea tehnică şi aprecierea fanilor platformei video. Publicul a votat videoclipul preferat prin like, share şi comentarii pe pagina oficială YouTube Music Awards.

Pe scena YouTube Music Awards au cântat Eminem, Arcade Fire, Avicii, CDZA, Lindsey Stirling, M.I.A., Tyler the Creator şi Walk of the Earth. Nici Lady Gaga nu a lipsit de la acest eveniment, fiind nominalizată la categoria Cel mai bun videoclip al anului. Deşi Gaga nu a plecat cu premiul acasă, câştigătoare fiind desemnată trupa Girls’ Generation („I got a boy“), artista a oferit publicului un spectacol profund ciudat, după cum notează touch.latimesc.com. Dacă pe covorul roşu a apărut cu o perucă brunetă şi un set de dinţi falşi înfricoşători, pe scenă Lady Gaga a apărut desculţă şi a plâns în timp ce cânta. 

lady gaga

Lady Gaga a susţinut un show live la prima ediţie a YouTube Music Awards FOTO Reuters 

Însă nu a reuşit să-i impresioneze pe cei care urmăreau show-ul în modulul livestream. Astfel, pe durata celor trei minute, cât a durat show-ul oferit de Gaga, peste 4.000 de telespectatori au ales să nu se mai uite, iar audienţa a continuat să scadă pe măsură ce evenimentul a întâmpinat probleme tehnice. 

Cu toate că peste 60 de milioane de oameni au votat pentru ca acest eveniment să aibă loc, vârful maxim al audienţei, 215.000 de vizitatori, a scăzut până la o medie de aproximativ 180.000 de vizitatori. 

Lista completă a câştigătorilor

Artistul anului

Eminem

Videoclipul anului

„I Got A Boy“ Girls’ Generation

Răspunsul anului

Lindsey Stirling & Pentatonix, „Radioactive“

Fenomenul YouTube

„I Knew You Were Trouble“

Progresul YouTube

Macklemore & Ryan Lewis

Inovaţia anului

DeStorm, „See Me Standing“

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite