VIDEO Topul MTV al hiturilor din ultimii 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adam Levine a inclus "Moves Like Jagger" pe albumul "Hands All Over" de la Maroon 5. FOTOReuters
Adam Levine a inclus "Moves Like Jagger" pe albumul "Hands All Over" de la Maroon 5. FOTOReuters

S-au întrecut în numărul de difuzări şi ascultători, au depăşit aşteptările compozitorilor şi au urcat în clasamentele internaţionale unde au rămas şi astăzi. Sunt melodiile tinerei generaţii de americani, fredonate şi de români.

MTV a realizat clasamentul 50 al celor mai de succes piese din ultima decadă din Statele Unite, în funcţie de vânzări, accesări online şi trofee primite. Vă prezentăm hiturile ce au invadat şi posturile radio şi TV din România. După cum se observă, locurile fruntaşe au fost împărţite între Rihanna, LMFAO, Katy Perry şi Bruno Mars.

1. Maroon 5 şi Christina Aguilera – "Moves Like Jagger"
Lansată pe 21 iunie 2011, piesa pop-dance a fost compusă de vocalistul formaţiei Maroon 5, Adam Levine, în colaborare cu Ammar Malik, Shellback şi Benny Blanco, cel care s-a semnat ulterior şi pe „Diamonds”, hitul Rihannei, de pe locul al 14-lea. Versurile discută despre modul în care un bărbat care ştie să danseze (precum Mick Jagger de la Rolling Stones) reuşeşte să o impresioneze pe femeia dorită, portretizată în acest caz de sex-simbolul anilor 2000, Christina Aguilera.

2. Rihanna şi Calvin Harris – "We Found Love"
Piesa electro-house, pop-dance şi-a datorat succesul atât mesajului pozitiv al cântăreţei din Barbados (ce a găsit iubirea într-un loc neaşteptat), dar şi videoclipului complementar ce exprimă libertate, energie, tinereţe şi senzualitate. Regizat de Melina Matsoukas, filmuleţul de 4 minute prezintă o Rihanna dependentă de dragoste şi de droguri, imaginile sugestive fiind premiate anul trecut cu un trofeul MTV pentru cel mai bun clip, dar şi în 2013, la gala Grammy, la aceeaşi categorie.

3. LMFAO şi Lauren Bennett & Goonrock – "Party Rock Anthem"

De la sfârşitul anului 2010, când a apărut, melodia a ocupat locul I în topurile din America, Europa şi Asia şi a fost preluată în reclame, jocuri video şi seriale precum "Gossip Girl" şi "South Park". Odată cu videoclipul, Redfoo şi nepotul său, Sky Blu, au lansat şi dansul ce imită un stil de mers. Spre dezamăgirea fanilor care au fredonat apoi „Sorry for Party Rocking” şi “Sexy and I Know It”, cuplul muzical excentric s-a destrămat anul trecut.

4. Bruno Mars – "Just the Way You Are"
Comparat cu “Doesn't Mean Anything” al Aliciei Keys, single-ul de pe albumul de debut al artistului este, de fapt, o declaraţie de dragoste. În 2011, “Just the Way You Are” i-a adus lui Bruno Mars premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală masculină.

5. Rihanna şi Eminem – "The Way You Lie"

Interpreţii au readus în discuţie tema violenţei domestice în familie, transpusă în videoclipul cu Megan Fox. Controversele baladei pop i-au adus şi succesul pentru că mulţi au considerat că "The Way You Lie" a făcut aluzie la relaţia complicată a Rihannei cu Chris Brown, care a agresat-o fizic în 2009.

6. Rihanna – "Only Girl In the World"
7. fun. şi Janelle Monae – "We Are Young"
8. Cee-Lo Green – "F.U."
9. Katy Perry – "Firework"
10. Bruno Mars – "Grenade"
11. LMFAO – "Sexy and I Know It"
12. Nicki Minaj – "Starships"
13. Christina Perri – "Jar of Hearts"
14. Rihanna – "Diamonds"
15. Jennifer Lopez şi Pitbull – "On the Floor"
16. Rihanna şi Drake – "What’s My Name"
17. Katy Perry – "California Gurls"
18. Owl City – "Fireflies"
19. Usher şi will.i.am – "OMG"
20. Maroon 5 – "Payphone"
21. B.o.B. şi Hayley Williams – "Airplanes"
22. Flo Rida – "Good Feeling"
23. Alicia Keys – "Empire State of Mind" (partea a II-a)
24. Rihanna – "S&M"
25. Flo Rida şi Sia – "Wild Ones
"
 

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite