VIDEO Concertele lunii mai în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna mai aduce în Capitală nume mari ale scenei muzicale internaţionale, unele în premieră - Count Basie Orchestra, Joe Satriani şi Andrea Bocelli- altele care revin pe o scenă bucureşteană - Depeche Mode, Michael Bolton şi Megadeth.

Seria concertelor în Bucureşti este deschisă pe 3 mai, de la ora 21.00, la Arenele Romane de trupa suedeză Dark Tranquillity, care promite publicului un spectacol incendiar prilejuit de lansarea celui mai nou album al formaţiei, „Construct“. În deschiderea concertului vor cânta Tudor Turcu, unul dintre finaliştii selecţiei Eurovision 2013, şi trupa eyeSEEred.

După ce a anulat concertul pe care trebuia să îl susţină în Capitală pe 11 aprilie, împreună cu Mike Terrana şi Orchestra Simfonică Bucureşti, cântăreaţa Tarja Turunen va urca pe scena Sălii Palatului pe 7 mai, de la ora 20.00. Concertul ei face parte din turneul „Beauty and the Beat Tour 2013“. Alături de Tarja vor fi peste 70 de instrumentişti, membrii Bucharest Symphony Orchestra, şi celebrul toboşar Mike Terrana.

Muzica legendarilor The Beatles va fi readaptată şi interpretată în manieră clasică de Bucharest Symphony Orchestra, pe 13 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Orchestra va fi însoţită de un toboşar şi de un cor format din 15 voci. Două genuri muzicale, aparent diferite, se vor îmbina armonios într-o prestaţie extraordinară, plină de virtuozitate, care se adresează atât fanilor rockului clasic, cât şi simpatizantilor muzicii clasice. Spectatorii vor fi purtaţi prin discografia The Beatles, alături de instrumente precum vioara, oboiul, flautul şi alte elemente specifice orchestrei, şi vor asculta piese celebre precum „Let it be“, „Hey Jude“ şi „Yesterday“.

Pe 14 mai, de la ora 20.00, Count Basie Orchestra, deţinătoare a 17 premii Grammy, va concerta în premieră în România, la Sala Palatului. Prestigiosul band vine cu o solistă în vârstă de 30 de ani, Brianna Thomas, considerată cea mai bună din generaţia ei de către criticii de jazz din Statele Unite. Noua solistă preia ştafeta de la Billie Holiday, Sarah Vaughan şi Ella Fitzgerald.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte ale anului este cel al trupei Depeche Mode. Evenimentul va avea loc pe 15 mai, la Arena Naţională, şi face parte dintr-un turneu european care va debuta pe 7 mai, la Tel Aviv, şi se va încheia la Minsk, pe 29 iulie. Trupa, care a redefinit sunetul muzicii de-a lungul timpului, se va afla pentru a doua oară în România, pentru un show grandios ce va fi inclus în noul turneu, primul după o pauză de patru ani. Depeche Mode promovează cel de-al treisprezecelea material discografic din carieră, album ce cuprinde „cele mai bune piese Depeche Mode produse vreodată“, după cum declară membrii trupei. Formaţia britanică F.O.X. a fost aleasă chiar de managementul Depeche Mode să cânte în deschiderea concertului din România.

Comedia muzicală de senzaţie poate fi gustată timp de cinci zile de bucureştenii care vor veni la ArCuB, între 15 şi 19 mai, pentru a-i vedea în noi reprezentaţii pe „extratereştii“ de la Voca People, care combină într-un mod surprinzător interpretarea a capella cu stilul modern al beatbox-ului, cu ajutorul căruia imită sunetele unei întregi orchestre (tobe, trompete, chitare şi multe altele) fără să folosescă niciun instrument muzical.

Michael Bolton revine pentru a cincea oară în România, pentru a susţine un concert pe 16 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti. Cu această ocazie, artistul invită publicul la o călătorie muzicală pe ritmurile celor mai frumoase melodii de dragoste ale vremii.

Joe Satriani ajunge pentru prima dată la Bucureşti, pe 20 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Capitală, în cadrul turneului său european din 2013. Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial odată cu albumul său din 1987, „Surfing with the Alien“. După 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte premii, Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.

Tudor Gheorghe, maestrul vorbelor cântate, va relua, pe 21 mai, de la ora 19.00, la Sala Palatului, după 12 ani, spectacolul „Primăvara Simfonic“. Artistul doreşte să le ofere tinerilor cu vârste între 22 şi 25 de ani, ce vin într-un număr foarte mare la spectacolele sale, posibilitatea de a descoperi şi de a cunoaşte frumuseţea concertelor simfonice susţinute în vremea când aceştia erau copii.

Trupa de rock Megadeth revine la Bucureşti, cu un show nou şi incendiar care va avea loc pe 22 mai, de la ora 20.00, la Arenele Romane. Pentru cel de-al treilea concert susţinut în România - după cele din 2010 şi 2012 - membrii Megadeth promit surprize mari. Deşi va fi un concert nou, din playlist nu vor lipsi piese precum „Symphony Of Destruction“, „A Tout Le Monde“, „Hangar 18“ şi „Contdown To Extinction“.

Seria concertelor lunii mai din Capitală continuă cu o altă premieră. Tenorul Andrea Bocelli va cânta pentru prima dată pe o scenă din România. Programat să aibă loc iniţial în Piaţa Constituţiei, pe 10 mai, concertul a fost mutat pe 25 mai, de la ora 20.00, la complexul Romexpo. Alături de artist, pe scenă vor urca soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Cezar Ouatu, finalistul României la selecţia Eurovision, Corul Radio şi Orchestra Naţională Radio.

După succesul înregistrat cu spectacolul aniversar „30 de ani“, trupa rock Celelalte Cuvinte revine pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 30 mai, de la ora 20.00, unde, în premieră absolută, prezintă concertul de rock acustic „Trup şi Suflet“.

MuzicăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite