VIDEO Andra, duet inedit cu Dumitru Farcaş. „Aşa vreau să mi-l amintesc: cum străluceau ochii lui când mă acompania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andra i-a adus un omagiu emoţionant rapsodului Dumitru Fărcaş, care s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 80 de ani, şi a împărtăşit unul dintre cele mai dragi momente în care a cântat alături de artist.

Andra a scris pe blogul site-ului său un mesaj de rămas bun în care a vorbit la superlativ despre marele maestru al muzicii folclorice, pe care l-a încheiat cu una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le are cu Dumitru Fărcaş, atunci când a cântat alături de taragotist, de 1 mai 2017 în emisiunea lui Măruţă.

„E foarte greu să accept pierderea unui artist atât de talentat. Statura, prestanţa, căldura, talentul sunt doar câteva din lucrurile care definesc legenda taragotului de la noi din ţară. De-a lungul timpului, am întâlnit mulţi artişti, fiecare special în felul lui. Dumitru Fărcaş avea acel aer al artistului care se dăruieşte cu totul operei sale, care se prezintă la spectacol de parcă urmează să susţină un concert în faţa lui Dumnezeu. Taragotul lui, „bătranul meu“, cum îl numea cu atât de mult drag, nu era doar un instrument muzical, ci o baghetă magică cu care topea suflete şi punea în ele stropi de bunătate şi de nostalgie“, a scris Andra.

„Aşa vreau să mi-l amintesc: cum se lumina pe scenă în timp ce aducea bucurie în inimile spectatorilor şi cum străluceau ochii lui când mă acompania. Alături de Dumitru Fărcaş, am reuşit să evoluez, să cânt cu multă pasiune melodii din folclor, să mă (re)descopăr ca interpret şi ca artist. Fără Dumitru Fărcaş, simt că doinele sufletului românesc nu vor mai avea niciodată acele vibraţii aparte care străbateau liniştea întunericului şi a oricărui chin sufletesc. Plecarea lui Dumitru Fărcaş lasă în urmă un gol care nu poate fi umplut şi mă face să mă gândesc încă o dată ca stelele se sting neaşteptat şi prea repede, iar noi, cei care rămânem în urmă, avem datoria de a le face cunoscute mai departe. Pentru că povestea talentului lor nu o să dispară niciodată…“, a mai spus artista pe site-ul său.

    

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite