Rihanna, artistul din industria muzicală cu cele mai mari vânzări de single-uri în format digital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa R&B Rihanna (27 de ani) a devenit primul artist din industria muzicală americană ale cărui single-uri s-au vândut în peste 100 milioane de copii în format digital, au anunţat miercuri reprezentanţii Recording Industry Association of America (RIAA), citaţi de Reuters.

Artista născută în Bahamas a fost urmată în acest clasament de alte două cântăreţe - Taylor Swift şi Katy Perry. Clasamentul a fost realizat în funcţie de vânzările digitale şi de datele transmise de site-urile de streaming la cerere din Statele Unite, arată Mediafax.

„Nu numai că a depăşit pragul RIAA de 100 de milioane, ci a devenit şi primul artist care a realizat acest lucru. Este o performanţă istorică şi un veritabil testament care reflectă o carieră extraordinară“, a declarat Cary Sherman, CEO-ul acestei asociaţii muzicale americane.

Rihanna şi-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc în topul Billboard a fost piesa „S.O.S.“. Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale: „Umbrella“, „Take a Bow“ şi „Disturbia“. Înainte de „Loud“, din 2010, cântăreaţa a lansat albumul „Rated R“, în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt „Talk That Talk“ (2011) şi „Unapologetic“ (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu opt premii Grammy.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite