Reacţii împărţite după alegerea piesei pentru Eurovision 2020. Roxen, criticată de români, lăudată de străini: „Putea fi ceva jenant, ca în alţi ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxen Captură Youtube TVR
Roxen Captură Youtube TVR

Fanii concursului Eurovision au reacţionat după ce a fost aleasă piesa pe care Roxen (20 de ani) o va cânta pe scena marelui concurs ce va avea loc în luna mai, la Rotterdam. În timp ce românii s-au lansat în comentarii critice, străinii o văd câştigătoare pe reprezentanta noastră.

„Alcohol You“ este piesa pe care Roxen o va cânta pe scena Eurovision 2020. Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul naţional în urma finalei Selecţiei Naţionale ce a avut loc pe 1 martie, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi“ din Buzău.

Telespectatorii şi cei cinci membri ai juriului (Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi Andrei Tudor) au avut de ales dintre cinci piese şi show-uri. 

Piesa „Alcohol You“ s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte (5 primite de la juriu şi 5 de la public), urmată, în ordine descrescătoare, de „Storm“ (6 puncte), „Cherry Red“ şi „Colors“ la egalitate (câte 3 puncte) şi „Beautiful Disaster“.

Românii nu s-au arătat mulţumiţi de alegere. Cele mai multe dintre comentariile de pe pagina de Facebook Eurovision România sunt negative, fanii concursului fiind dezamăgiţi atât de show-ul cât şi de interpretarea lui Roxen:

„Nu are un refren memorabil care să-ţi intre în cap, asta nu-i melodie de Eurovision, să ne aducem aminte de «Yodel it», când am ieşit pe locul 7“.

„Mi se pare o piesă monotonă fără un moment forte care să atragă atenţia“.

„A falsat îngrozitor şi a fost copleşită de emoţii“.

„Se vede lipsa experienţei apariţiilor live pe o scenă. Cât despre piesă, o văd într-un club sau pe playlistul unui post comercial mai degrabă decât cântată pe scenă. Poate reuşesc ceva cu show-ul, altfel nu ştiu dacă prinde finala!“

Alţii au criticat şi ţinuta pe care a avut-o Roxen, o rochie lungă, transparentă în partea de sus, care i-a lăsat sânii la vedere. 

„Ea este Roxen, care ne va reprezenta la Eurovision cu piesa - care mi se pare cam necaz - Alcohol You (trad. refren, în atenţia Deliei: «Te voi suna când sunt beată. / O fac pentru că nu eşti aici, / Nu pot refuza doar durerea asta, / M-au avertizat, dar cred că e o ştire falsă»). Ce vreau să-ntreb: cine e tâmpitul care, sub pretextul că o îmbrăţişează ca să-i ureze succes, a tras în jos de fâşul fetei până i-a rupt breteluţele? Invidiosul ăla de Trăistariu, nu?“, a scris pe Facebook o persoană. 

„Melodia e acceptabilă din punct de vedere melodic, versurile nu mi-au făcut inima sa bată, iar ţinuta şi machiajul m-au făcut să mă întreb dacă stilul adoptat nu crează impresia de bal mascat. E tânără, are frumuseţea ei, de ce s-o faci mascată? Stilistul/a şi-a dat cumva examen pe scena asta?“, se arată într-un alt comentariu. 

Pe de altă parte, au existat şi comentarii pozitive: 

„Superbă piesă. Suntem în top 3 la casele de pariuri, iar străinii o adoră! Go, Roxen!“

„Cea mai bună piesă! Mai are nevoie doar de o punere în scenă pe măsură!“

„Cea mai potrivită piesă! Are două luni la dispoziţie să pună la punct tot ce nu a sunat bine în seara asta.“

„Evident cea mai potrivită piesă pentru Roxen şi România. Mai e mult de muncă la piesă, voce şi show. Dar e posibil să facem chiar o figură foarte frumoasă la Rotterdam. Bravo!“

„De ce vă isterizaţi aşa? E o piesă bună. Se înscrie în trendul actual, hipsteresc romantic, Billie Eilish-ish. Putea fi ceva jenant, ca în alţi ani“.

Ce cred străinii despre piesa României 

Dacă românii au avut numeroase critici cu privire la melodia aleasă, interpretare şi show-ul pus în scenă la Selecţia Naţională, fanii străini ai concursului au avut numai cuvinte de laudă la adresa reprezentantei noastre. Mulţi dintre aceştia o văd câştigătoare în finala Eurovision 2020. 

De altfel, piesa României se află în momentul actual pe locul trei ca şanse de câştig la casele de pariuri europene. 

„Tocmai am ascultat câştigătoarea Eurovision 2020. Norvegia va vota anul acesta pentru România“.

„România, ar trebui să fii mândră de această alegere. E cea mai bună baladă de anul acesta. E cea mai bună alegere din ultimii ani. Felicitări! 

„Transmite foarte multă emoţie. E o piesă originală, artistică, sofisticată şi s-a văzut că Roxen s-a simţit mult mai confortabil înterpretând această piesă. Poate fi câştigătoare!“

„E decizia corectă, foarte emoţionantă interpretarea“. 

„Bună alegere, România. Foarte frumoasă şi emoţionantă interpretarea“. 

„Următoarea câştigătoare a Eurovisionului! Excelentă piesa“.

„Roxen, eşti extraordinară, iar piesa e minunată“

„Nu înţeleg de ce românii o critică atât de mult. Sărăcuţa, probabil e epuizată după toată presiunea şi tot efortul depus. Susţineţi-vă reprezentantul! Salutări din Scoţia. Ne vedem în 2021 în Bcureşti sau în Cluj-Napoca“, sunt doar câteva dintre comentariile de pe canalul de Youtube al TVR. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite