GALERIE FOTO Debut incendiar pentru Arena Naţională: Red Hot Chili Peppers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Red Hot Chili Peppers este prima formaţie care concertează pe Arena Naţională FOTO Mediafax
Red Hot Chili Peppers este prima formaţie care concertează pe Arena Naţională FOTO Mediafax

Red Hot Chili Peppers a concertat vineri, 31 august, pe Arena Naţională din Bucureşti, în primul spectacol organizat pe acest stadion de la terminarea construcţiei sale, deşi erau programate şi concerte Iris sau Lady Gaga. RHCP are acum în spate aproape trei decenii de muzică

Mulţi fani au trecut şi ei, cu siguranţă, de vârsta chetei pentru o sticlă de vodcă. Uşor paradoxal, căci rockul nu pare un gen care să se preteze la aşa ceva, concertul din această seară va trezi însă multe nostalgii. Chiar dacă Anthony Kiedies, care şi-a sedus mereu admiratorii - fie că a purtat doar o şosetă plasată strategic (sau mai ales atunci) - împlineşte în curând 50 de ani...

Reporterii noştri au transmis detalii de la concertul Red Hot Chili Peppers şi atmosfera de la faţa locului.

UPDATE: Spectatorii pleacă râzând, plini de energie. Concertul a depăşit toate aşteptările. A fost mai mult decât concertul rock al anului. 

UPDATE: Show-ul e o conversaţie continuă între americani şi români. Flea ne mulţumeşte pentru încredere şi susţinere şi ne mărturiseşte cât de mult ne iubeşte. “Muzica îi uneşte pe toţi oamenii, vă iubesc, la revedere!“

UPDATE: Vocalistul ne ia la întrecere şi ne arată încă o dată cât de rapid poate să cânte, iar “Give it away“ e doar un pretext. 

UPDATE: Deşi poartă o şapcă pe care scrie “Off“, Kiedis ne arată că e doar o ironie. Artistul cântă şi aleargă transpirat, iar publicul îi urmează exemplul. În privinţa cântatului, nu a alergatului. 

UPDATE: Corina şi Sînziana sunt inspirate de concertul Red Hot Chili Peppers şi sunt din ce în ce mai artistice în transmisiuni. “Spectacolul trezeşte emoţiile unei plimbări cu rollercoaster-ul. Americanii trec foarte uşor de la momente lente, calme, la stări de exuberanţă şi extaz absolut“. 

UPDATE: Oamenii s-au relaxat şi se simt ca în sufragerie. Paharele sunt tot mai pline de bere, iar unii tineri dansează la bustul gol. 

UPDATE: Toboşarul ţine singur publicul în picioare. Basistul se plimbă pe scenă în mâini. Reapar Josh şi Kiedis. 

Marta Usurelu @MartaUsurelu Da! Asa trebuie sa fie un public!!!! Si asa trebuie sa cante o trupa!!!! #RHCP 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Publicul aplaudă de trei minute, iar la peluză se flutură steagul României. Luminile s-au stins, RHCP s-a retras. 

UPDATE: Dacă până acum nu ne-a arătat condiţia sa fizică, Kiedis ne demonstrează că nu are doar viteză de interpretare, ci şi picioare puternice. Publicul cântă, evident, odată cu el. 

UPDATE: Blow now! ne avertizează Flea. Kiedis îl completează cu o piesă alertă. Vântul îi mai răcoreşte pe cei solicitaţi de mişcările energice. 

UPDATE: Publicul este în exhaz datorită piesei “Californication“.

UPDATE: Cei care postează pe reţelele sociale sunt încântaţi. 

Calin Turcu @calin_turcu Under the bridge e una din cele mai tari piese pe care le-am auzit live - cantata cu 50.000 de oameni - mi s-a ridicat parul pe mana #rhcp 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Deşi Gândul spune pe pagina de Facebook că sonorizarea este groaznică, cei care scriu pe Twitter nu par a se plânge. 

UPDATE: Atmosfera pare superbă la concert. 

image

FOTO: Nicoleta Matei / Instagram

UPDATE: Cum era de aşteptat, americanii nu se dezic de la stilul care i-a consacrat. Kiedis ridică imediat publicul în picioare cu “The Adventures of Rain Dance Maggie“. 

UPDATE: Puterea dragostei ne urează Kiedis. Atmosfera are o tentă romantică, completată de laserele albastre şi luminile camerelor foto. 

UPDATE: Primele imagini video de la concert, postate pe Twitter de către Ines Turturică. 

Inés Turturică @inesTwiterica Noi, ăştia, ne bucurăm MAXIM!!!!! #rhcp suna misto rrau live! yfrog.us/7egz4dexkudbqa… 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Publicul s-a mai aşezat pe scaune, din cauza pieselor nu atât de cunoscute sau pentru a-şi conserva energia pentru ceea ce urmează. 

UPDATE: După cum se vede şi în poze, pe stadion sunt aproximativ 40.000 de oameni. 

Marta Usurelu @MartaUsurelu Cred ca sunt 40.000 de oameni la #rhcp Alte pareri? 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Revenim pe stadion, la reporteriţele noastre. “După ce ne mulţumesc, continuă să ne surprindă. Vocalistul şi toboşarul sar în sincron şi alternează momentele slow cu ritmurile alerte“, ne transmit ele. 

UPDATE: Urmărim din redacţie concertul Red Hot Chili Peppers şi suntem invidioşi pe cei care sunt acolo.

image

FOTO: Ana Lemeni / Facebook

UPDATE: Entuziasmul publicului este confirmat şi de vecinii Arenei Naţionale. 

Richard Reese @reeserichard Red Hot Chilli Peppers have a great public as I hear from my balcony #rhcp 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Noi păreri de la bloggerul Manafu. Se pare că publicul este senzaţional. 

Cristian Manafu @manafu #rhcp au un public magic! pic.twitter.com/NRXekpiQ 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite
image

FOTO: Cristian Manafu / Twitter

UPDATE: “Ce se întâmplă cu tine, România?“, a întrebat toboşarul. “Look around“ este răspunsul publicului. 

UPDATE: Avem şi prima poză postată pe Twitter de români de la concert, sub hashtagul #rhcp. 

image

FOTO: Marta Usurelu / Twitter

UPDATE: Încălzit şi agitat, vocalistul îşi aruncă tricoul. Fanii au pregătit un mesaj de întâmpinare inscripţionat pe o bandana roşie pe care o mişcă pe stadion. Red Hot Chili Peppers ne cântă despre “Scar Tissue“, dar publicul se simte bine. 

UPDATE: Kiedis se simte foarte bine pe scenă. Chitaristul îngenunchează, piesa nu se mai opreşte. “Choose not a life of imitation“. “Can't stop“ este piesa-menifest pe care unii se îmbrăţişează, iar alţii ţipă. 

UPDATE: Publicul dansează şi cântă pe ritmul “californian“. 

UPDATE: “Hello, Bucureşti!", Kiedis îşi salută fugar fanii şi merge mai departe. 

UPDATE: Kiedis interpretează prima piesă de pe cel mai recent album, "Monarchy of Roses". 

UPDATE: Concertul a Început. Toată lumea îl aşteaptă pe solistul formaţiei. 

UPDATE: Aşteptarea se simte şi pe Twitter. 

Alis Lupu @alislupu Ca niste printese se lasa #rhcp asteptati 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Publicul freamătă, fluieră şi se fotografiază. Aşteptarea e tot mai lungă, transmite colega noastră Corina de pe stadion. 

UPDATE: Avem noi detalii de la faţa locului. “Spre deosebire de concertul lui Lady Gaga, la care au participat fanii adolescenţi şi corporatiştii curioşi, la Red Hot Chili Peppers au venit oameni care par să-i fi ascultat cel puţin o dată pe americani“. 

UPDATE: Strângem mai multe impresii de pe Twitter, unde cei care doresc să participe la dezbatere pot accesa hashtag-ul #RHCP. 

Alex Cirstea @AlexCirstea Faptul ca exista oameni care nu stiu despre concertul #rhcp, ma face sa ma gandesc ca traim intr-o lume al naibi de mica, acolo, pe internet 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Un utilizator Twitter menţionează că sunt mai mulţi oameni la jetoane (care sunt cumpărate pentru băuturi şi mâncare) decât la concert. Momentan pe scenă sunt cei de la Grimus. 

Aurel L. @IronMAN e mai multa lume la jetoane decat la concert #RHCP 31 Aug 12 Reply Retweet Favorite

UPDATE: Din ce în ce mai multe imagini sunt postate pe reţelele sociale. Bloggerul Manafu îi întreabă pe followerii lui de pe Twitter cine mai vine la concert, deoarece mai sunt locuri. Şi postează imaginea panoramică de mai jos. 

image

UPDATE: Transmitem primele fotografii de la faţa locului, postate de către oameni pe reţelele sociale. 

rhcp twitter

FOTO: Miluta Flueras - Instagram 

rhcp stadion

FOTO: Alina Greavu - Facebook

UPDATE: Spectacolul a început cu românii de la Grimus, care au apăsat acceleraţia cu piese-alertă. Deşi e ora 20.00, stadionul e abia pe jumătate ocupat, iar spectatorii au timp de glume. 

grimus rhcp

Inspirat de eveniment, Costi o cere în căsătorie pe iubita lui Silvia, după cum a anunţat solistul de la Grimus. 

UPDATE: Reporterii Corina Cosmescu şi Sînziana Boaru sunt la faţa locului şi au început să transmită. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite