FOTO VIDEO Cele mai bizare momente şi discursuri din istoria premiilor Grammy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Fun FOTO AFP
Trupa Fun FOTO AFP

De-a lungul timpului, ceremoniile de decernare a premiilor din lumea muzicii au furnizat momente memorabile. Galele Grammy  au fost, an de an, presărate cu discursuri care au stârnit atât hohote de râs, cât şi revoltă: de la artişti care au fost întrerupţi pentru a nu se face de râs, până la cei care au declarat că premiul nu înseamnă nimic.

Cea de-a 56 ediţie a premiilor Grammy se va desfăşura duminică, 26 ianuarie, şi va aduna pe scenă cele mai importante nume ale industriei muzicale. Cu acest prilej, huffingtonpost.com a întocmit o listă cu cele mai bizare momente şi discursuri din istoria Grammy.

Helen Reddy, 1973

   

   

Când Reddy a câştigat premiul la categoria Cea mai bună interpretare pop, pentru piesa „I Am Woman“, ea i-a mulţumit lui Dumnezeu spunând „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ea face totul posibil“, o declaraţie care a iscat numeroase controverse la momentul respectiv. 

Frank Sinatra, 1994

image

Lui Frank Sinatra nu i s-a permis să cânte la premiile Grammy din 1994 FOTO huffingtonpost.com

La 78 de ani, Sinatra era în mijlocul discursului de acceptare a premiului Grammy, când producătorii l-au întrerupt, pe ecran începând să ruleze reclame. Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări, cea care acordă premiile, s-a scuzat declarând că decizia a fost a echipei lui Sinatra, care se temea ca legendarul cântăreţ să nu se facă de ruşine în direct, din cauza vârstei înaintate. În plus, Sinatra şi-a dorit să şi cânte, dar Academia nu a fost de acord. 

Pearl Jam, 1996

   

Acceptând premiul pentru Cea mai bună melodie hard rock („Spin The Black Circle“), Eddie Vedder a spus cu obrăznicie: „Noi am venit doar pentru a ne relaxa. Eu voiam doar să urmăresc show-ul. Voi spune ceva tipic mie, dar în numele tuturor. Nu ştiu ce înseamnă acest premiu. Nu cred că înseamnă ceva“. Acesta şi-a încheiat discursul cu o frază şi mai nepotrivită: „Mulţumesc, cred“.

Shawn Colvin şi Ol’ Dirty Bastard, 1998

   

Cu mulţi ani înainte de Kanye West, Ol’Dirty Bastard a luat cu asalt scena Grammy, stricându-i momentul cântăreţei Shawn Colvin, care urma să-şi primească premiul la categoria Melodia anului pentru „Sunny Came Home“. Rapperul era vizibil supărat că Wu-Tang Clan a pierdut premiul la categoria Cel mai bun album hip-hop în faţa lui Puff Daddy.

Evanescence şi 50 Cent, 2004

Chiar când voia să înceapă discursul de acceptare pentru Cel mai bun artist, Amy Lee de la Evanescence a fost întreruptă de 50 Cent, care a valsat pe scenă. Acesta a fost nominalizat la aceeaşi categorie şi, evident, a pierdut. 

Kanye West, 2005

    

    

Imediat după câştigarea Grammy-ului pentru Cel mai bun album rap, Kanye West a devenit, brusc, spiritual, ca mai apoi să urle de bucurie. „Atunci când am avut accidentul (n.r. - în octombrie 2002, Kanye a avut un accident aproape fatal după ce a adormit la volan) am descoperit că nimic în viaţă nu îţi este promis cu excepţia morţii. Dacă ai şansa să joci acest joc numit viaţă ar trebui să apreciezi fiecare moment. Foarte mulţi oameni nu apreciază momentul, iar atunci când o fac e prea târziu“, şi-a început el discursul. 

După ce le-a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat, West a strigat: „Plănuiesc să sărbătoresc şi să ţip şi să deschid sticle de şampanie pentru că sunt la Premiile Grammy“.

Dave Grohl, 2012 

Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a acceptat Premiul Grammy pentru Cea mai bună performanţă rock declarând că pentru el contează elementul uman atunci când produce muzică. „Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine pentru că arată cum elementul uman implicat în producerea muzicii este foarte important. A cânta cu microfonul şi a învăţa să cânţi la un instrument, acestea sunt lucrurile care contează“, a spus Grohl. Foarte mulţi critici au luat această frântură de discurs drept o ofensă adusă muzicii electronice, motiv pentru care rockerul şi-a cerut scuze ulterior. 

Bon Iver, 2012 

În timp ce accepta premiul pentru Cel mai bun nou artist, solistul turpei Bon Iver, Justin Vernon, a oferit un discurs umil în care a felicitat artiştii cu care a concurat, dar şi pe cei care nu vor ajunge niciodată pe scena Premiilor Grammy. „Este foarte greu să accept acest premiu. E atât de mult talent în jur, dar la fel de mult talent s-a risipit. Este cu atât mai greu să accept cu cât eu am început să fac muzică ca o recompensă interioară şi inerentă. Aşadar este un pic cam incomod să fiu aici. Vreau să le mulţumesc tuturor nominalizaţilor, dar şi celor care nu sunt aici în seara asta“, a încheiat solistul. 

Fun., 2013 

image

Odată acceptat premiul pentru Cel mai bun cântec al anului („We Are Young“), solistul trupei Fun., Nate Ruess a declarat că nu este atât de tânăr precum pare. „Nu ştiu la ce ne-a stat mintea atunci când am scris refrenul cântecului. Dacă se transmite în format HD, atunci toată lumea poate să vadă că nu suntem atât de tineri precum spunem în cântec. Facem asta de mai bine de 12 ani“, a glumit Nate Ruess. 

Adele, 2013 

image

În calitate de câştigătoare a Grammy-ului pentru Cel mai bun artist pop solo, celebra Adele era pregătită să-şi înceapă discursul, moment în care a fost întreruptă de un om misterios care i-a ruinat show-ul. Din fericire, Jennifer Lopez şi Pitbull, cei care i-au înmânat titlul, l-au dat jos de pe scenă pe enigmaticul bărbat, iar cântăreaţa şi-a reluat discursul. Ulterior, presa a aflat că bărbatul se numea Vitalii Sediuk, un jurnalist de origine ucraineană, care a petrecut câteva ore în custodia poliţiei şi a primit o interdicţie de a se mai apropia de vedetă imediat după „fapta sa necugetată“. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite