Eurovision 2019. Ce buget a alocat TVR pentru show-ul şi delegaţia României la Tel Aviv: „Până acum ne-am dus ca nişte săraci acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, alături de Petre Năstase, regizorul show-ului FOTO Sever Gheorghe
Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, alături de Petre Năstase, regizorul show-ului FOTO Sever Gheorghe

Delgaţia României la Eurovision 2019 va fi alcătuită din 11 persoane, dintre care şase vor fi artiştii care vor urca pe scena de la Tel Aviv. Bugetul deplasării în Israel, aprobat de Consiliul de Adminstraţie al TVR, este de aproximativ 100.000 de euro.

România va fi reprezentată la Eurovision 2019 de Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“. Într-o conferinţă de presă, organizatorii au precizat că au încercat anul acesta să gestioneze banii „cât mai responsabil“, potrivit News.ro

Şefa delegaţiei României la Tel Aviv, Smaranda Vornicu-Shalit, a declarat: „Am ales să mergem cu un minim necesar de oameni. Vom fi 11, dintre care şase artişti şi regizorul. Bugetul este de aproximativ 100.000 de euro, din partea TVR, dar avem şi sponsori. Ne-am străduit să gestionăm cât mai responsabil acest buget“.

Delegaţia României va pleca în Israel pe 5 mai, iar pe 6 mai va avea loc prima repetiţie. Show-ul României este regizat de Petre Năstase, care a precizat că este pentru prima dată când s-au alocat mai mulţi bani pentru spectacol decât pentru delegaţie. 

„Este prima dată când au fost alocaţi mai mulţi bani pentru show decât pentru delegaţie, faţă de anii trecuţi, când mergeau 20 de oameni şi... Eu sunt fericit că am avut posibilitatea, în sfârşit, să bifez toate componentele, pentru că până acum ne-am dus ca nişte săraci acolo. N-am avut nici vânt... Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu investeşti în show. Pentru că Eurovisionul este o mare afacere pentru cei care îl fac. Acum este produs de suedezi. Spectacolul va avea trei componente – una muzicală, una coregrafică şi una vizuală. Este prima dată când Televiziunea Română a investit serios în efecte speciale de scenă. Va fi prima dată când mergem cu un conţinut grafic foarte frumos“, a explicat regizorul. 

Piesa „On a Sunday“, compusă de Alexandru Şerbu şi interpretată de Ester Alexandra Creţu (Ester Peony), în vârstă de 25 de ani, va intra în concurs în a doua semifinală, de pe poziţia a şasea.

Ester Peony ia de două luni lecţii de canto de la Crina Mardare. „Îmi doresc de foarte mult timp să particip la Eurovision“, a declarat, la rândul ei, cântăreaţa. „Abia aştept să văd scena de la Tel Aviv. Am ascultat foarte multă muzică, să iau de la fiecare câte ceva şi aşa mi-am format personajul şi propriul stil“, a mai afirmat interpreta, care a mărturisit că le admiră pe Delia şi Ariana Grande.

  

Eurovision 2019, la Tel Aviv 

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc anul acesta la Tel Aviv, după victoria artistei israeliene Netta Barzilai, cu piesa „Toy“, din 2018. Cele două semifinale vor avea loc pe 14 şi 16 mai, iar marea finală se va desfăşura pe 18 mai.

Alături de România s-au mai înscris 41 de ţări, inclusiv cele cinci mari state finanţatoare care sunt calificate direct în finală - Franţa, Spania, Germania, Italia şi Marea Britanie - şi ţara gazdă, Israel, al cărei reprezentant va evolua, de asemenea, direct în ultimul act. 

În urma tragerii la sorţi, reprezentanta României, Ester Peony, va concura în a doua semifinală, cu artişti din 17 ţări, respectiv Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta. 

În prima semifinală, de pe 14 mai, vor concura Australia, Belarus, Belgia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Muntenegru,  Polonia, Portugalia, San Marino, Serbia, Slovenia şi Ucraina.

Israel, Franţa şi Spania vor vota în prima semifinală, iar Germania, Italia şi Marea Britanie în cea de-a doua. 

Cântăreaţa Madonna (60 de ani) va fi invitata specială a concursului, unde va cânta trei piese, în schimbul unui onorariu de un milion de dolari. Suma va fi oferită de miliardarul şi filantropul israelian-canadian, Sylvan Adams, potrivit organizatorilor Eurovision Song Contest. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite