Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris, după 33 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Iris rămâne fără cel mai vechi solist al său, Cristi Minculescu                              Foto: Fan Club Iris
Trupa Iris rămâne fără cel mai vechi solist al său, Cristi Minculescu                              Foto: Fan Club Iris

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, se desparte de formaţia alături de care a performat timp de 33 de ani. Din 3 septembrie, acesta va fi înlocuit pe scenă de fostul vocalist al trupei Direcţia 5, Toni Şeicărescu, potrivit unui anunţ postat chiar pe site-ul oficial al trupei.

Solistul Cristi Minculescu a decis să părăsească formaţia Iris, după zeci de ani pe scenă împreună şi 19 albume, care l-au consacrat drept unul dintre cei mai iubiţi cîntăreţi de muzică rock din România, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al trupei.

Locul Lui Minculescu pe scenă, la concertele Iris, va fi luat de fostul vocalist al trupei Direcţia 5,  în anii '90, Tony Şeicărescu.

”Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăseşte grupul Iris. Activitatea formaţiei va continua, avându-l ca solist pe Toni Şeicărescu”, menţionează mesajul postat marţi pe site-ul oficial şi semnat ”Trupa Iris”.

Într-un mesaj de prezentare postat pe site-ul oficial, Minculescu declara: ”Dorinţa mea cea mai mare este să aniversăm primii 50 de ani de activitate”.

El povesteşte şi primele momente în trupa Iris, la debutul din 1980.

”Eram nou în trupă şi nu mă cunoştea lumea. Ca să intru la primul concert a trebuit să dau o sticlă cu băutură portarului ca să mă lase să intru în sală. El nu credea că eu aş fi solistul de la Iris.”

Decizia i-a aparţinut cântereţului şi a fost confirmată atât de soţia cântăreţului, cât şi de colegii săi de formaţie, fiecare invocând motive diferite.

”Pur şi simplu nu mai are chef, nu mai vrea să cânte”, a declarat soţia lui Cristi Minculescu pentru Jurnalul Naţional.

Colegii din trupă spun însă că la mijloc ar fi neînţelegeri de natură financiară.

"Cristi a spus că nu mai vrea să cânte cu noi pentru că nu-i mai convine cât câştigă în România. Dar Iris e mai mult decât un grup rock, e un simbol al rockului din Romania şi de aceea va merge mai departe", a declarat Nelu Dumitrescu, liderul formaţiei Iris.

Viitorul vocalist al trupei, Toni Şeicărescu, intră în familia Iris cu speranţe mari, potrivit Jurnalul Naţional.

"Pornesc la drum cu multă speranţă, am ascultat Iris de mic copil şi după atăţia ani ajung să fiu solist la trupa adolescenţei mele. (...) Sper din tot sufletul ca cei care au fost până acum alături de Iris să fie şi de acum înainte. Despre Cristi Minculescu nu am cum să vorbesc decât  la superlativ, dar am toată încrederea că Iris va continua povestea", a declarat acesta.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite