Cornel Ilie despre show-ul „Oraşul Minunilor“: „Vom încerca o premieră mondială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Ilie, solistul VUNK, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean
Cornel Ilie, solistul VUNK, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean

Liderul trupei VUNK, Cornel Ilie, a vorbit la Adevărul Live despre show-ul „Oraşul Minunilor“, care va avea loc pe 3 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. „Oraşul Minunilor“ este, totodată, un proiect social online în care s-au implicat până acum peste 10.000 de oameni.

Anul trecut, la Sala Polivalentă, trupa VUNK a oferit un show grandios, numit de presă drept „cel mai amplu eveniment indoor" organizat vreodată de o trupă din România. Şi pentru că nimeni nu se aştepta ca anul acesta cei patru să vină cu un proiect mai mare, Cornel Ilie, solistul trupei, povesteşte la Adevărul Live despre ceea ce se doreşte a fi un proiect mult mai complex decât precedentul: „Oraşul Minunilor".

Cele mai importante delcaraţii:

„Suntem foarte ocupaţi cu show-ul pe care îl vom avea pe 3 octombrie, la Sala Polivalentă«Vunk în Oraşul Minunilor». Dar nu ne vom opri la acest concert, proiectul va continua“, a spus Cornel Ilie. Trupa păstrează tradiţia concertelor mari, anuale, după succesul show-ului susţinut în toamna trecută, tot la Sala Polivalentă. 

„Show-ul este pregătit încă din aprile. Am muncit la această idee câteva luni. Conceptul e să schimbăm noi ceea ce se întâmplă: pe noi, oraşul nostru, lucrurile din jurul nostru. Iar dacă noi începem să facem asta, o va face şi lumea din jur. Va funcţiona principiul dominoului“, explică solistul Vunk.

„Ce mă doare pe mine cel mai tare este ura, care creşte foarte mult în ultima vreme. Când cineva nu e de acord cu tine, în orice domeniu, mai are un pic şi te ia la bătaie. Lumea nu ştie să transforme furia în ceva constructiv. Asta ar trebui să schimbăm“, spune Cornel Ilie despre ceea ce-l nemulţumeşte cel mai mult în societatea actuală.

Acesta crede că actualul mediu TV are un rol negativ în ceea ce se întâmplă în societatea actuală: „Sunt sigur că televiziunea alimentează această ură. Cei care ajung să depindă de această ură sunt foarte uşor de manipulat“.

Cornel Ilie la Adevarul Live FOTO David Muntean

Vunk a lansat şi o campanie prin care încearcă să educe publicul să cumpere bilete la spectacole, pentru a valida şi financiar munca artiştilor FOTO David Muntean

„Ce ne place cel mai multe la umele show-ului este că, prescurtat, însemnă OM. Fiecare om e o poveste“, mai spune cântăreţul.

Vunk a lansat şi o campanie prin care încearcă să educe publicul să cumpere bilete la spectacole, pentru a valida şi financiar munca artiştilor. Acestei campanii i s-au alăturat mai mulţi artişti mari, printre care Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Marian Râlea, Răzvan Mazilu, Loredana, Grigore Leşe.

„Pe lângă unele elemente de tehnologie, în acest spectacol o să încercăm câteva lucruri care nu s-au mai făcut nimic: în primul rând sunet sorround. Se va auzi exact la la cinema. Referitor la partea video încercăm chiar o premieră la nivel mondial, dar nu vă pot spune acum despre ce e vorba“, a povestit Cornel Ilie, care a precizat că trupa Vunk va avea în acest concert şi câţiva invitaţi speciali. 

Unul dintre numele consacrate în muzica românească, Vunk a început „de jos“, după cum spune Cornel Ilie. „Eu mi-am dat demisia ca să fac muzică. Am fost inginer de sunet la Pro TV, în vremea în care erau cele mai mari salarii acolo şi, poate, cea mai mişto atmosferă. Dar mi-am dat seama că nu asta vreau să fac, ci muzică. Am luat ţara la rând, am cântat în pizzerii, am cântat peste tot. Nu câştigam nimic, de fapt, toţi banii câştigaţi îi reinvesteam. Dar muzica a fost visul meu “, a mărturisit cântăreţul. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite