Cele mai bune showuri din pauza Super Bowl: armonia regelui pop, solidaritatea trupei U2 şi „defecţiunea“ suferită de Janet Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 48-a finală a campionatului de fotbal american, NFL, îşi va desemna în această noapte, de la ora 1.30, ora României, marea campioană. Seattle Seahawks şi Denver Broncos se vor duela pentru marele trofeu, dar pe lângă spectacolul fotbalistic, showul muzical din pauza meciului atrage, de foarte mult timp, cât mai multe priviri. Nume precum Michael Jackson, Prince, U2 sau Janet Jackson au urcat, de-a lungul timpului, pe scenă.

Spectacolul din pauza meciului Super Bowl din acest an va fi asigurat de Bruno Mars care a ales să îi cheme pe scenă, alături de el, pe băieţii de la Red Hot Chilli Peppers. Astfel, în cadrul show-ului Super Bowl XLVIII, din noaptea de 2 februarie, de pe Stadionul East Rutherford, din New Jersey, se vor auzi hit-uri precum „Californication“, „Give It Away“ sau „The Lazy Song“ şi „Locked Out of Heaven“. Chiar dacă va cânta în faţa unei audienţe de 100 de milioane de oameni, Bruno Mars a decis să că nu vrea nicio recompensă bănească.

Pentru moment, nimeni nu ştie care vor fi urmările acestui spectacol, dar aşteptările sunt mari. Catalogat drept unul dintre cele mai grandioase show-uri din lume, evenimentul muzical a fost vizionat anul trecut, potrivit organizatorilor NFL (n.r. - National Football League/Liga Profesionistă de Fotbal American), de aproximativ 110,5 milioane de persoane doar în Statele Unite ale Americii. La cel moment, Beyonce a fost aclamată minute în şir de fani. Dar, în istoria finalei au fost existat câteva momente esenţiale cu artişti de seamă, printre care Michael Jackson, Prince, U2 sau Janet Jackson şi Justin Timberlake.

Michael Jackson, 1993

Dornici să-şi ţină telespectatorii cu ochii lipiţi de micile ecrane, organizatorii finalei din 1993 au realizat ceea ce avea să fie numită cel mai bun spectacol din pauza Super Bowl, cu Michael Jackson în rolul principal. Regele muzicii pop şi-a delectat fanii cu mai multe melodii, printre care „Jam“, „Billie Jean“ sau „Black or White“. A urmat apoi piesa „We Are The World“, iar în timp ce Jackson cânta, o mulţime de copii cu pancarte conturau chipuri de copii. Pentru a sublinia şi mai mult mesajul armoniei pe care îl transmitea, Michael Jackson a încheiat cu piesa „Heal the World“. Performanţa artistului a fost definitorie pentru viitoarele show-uri, Jackson fiind cel care a lansat tradiţia spectacolelor din pauza finalei Super Bowl.

Aerosmith, ’N Sync şi Britney Spears, 2001

Chiar dacă, recent, cariera lui Steven Tyler a trecut, oarecum, pe locul secund din cauza problemelor personale şi a conflictelor din sânul formaţiei, Aerosmith a oferit în 2001 un show magistral. Pe lângă veteranii muzicii rock, spectacolul de la jumătatea meciului de forbal american a fost completat de formaţia de băieţi ’N Sync, care au cântat „Bye, Bye, Bye“ ca mai apoi să apară şi Britney Spears, Mary J. Blige şi Nelly pentru o interpretare inedită a piesei „Walk This Way“.

U2, 2002

La mai puţin de cinci luni de la tragediile din 11 septembrie 2001, U2 a adus în interiorul stadiounului din Loisiana scena în formă de inimă, parte a turneului Elevation. Trupa a dat startul cu piesa „Beautiful Day“, dar spectacolul-tribut pentru evenimentele din septembrie 2001 a atras toate privirile. În timp ce Bono cânta „Where the Streets Have No Name“, în spatele său, pe un panou, au fost proiectate numele tuturor celor care au murit în atacurile teroriste. La sfârşit, solistul şi-a descheiat jacheta pentru a le arăta tuturor celor din interiorul stadionului, dar şi telespectatorilor, steagul american imprimat pe croiala hainei.

Janet Jackson şi Justin Timberlake, 2004

1 februarie 2004, ziua în care sintagma „defecţiune a costumului“ a intrat în limbajul poporului american. Imediat s-au iscat dezbateri, a fost un accident sau „un accident“ atunci când Justin Timberlake i-a expus unul dintre sânii celebrei Janet Jackson în timpul spectacolului din pauza meciului desfăşurat la Houston? Incidentul denumit în mod comic „Nipplegate“ i-a adus postului CBS o amendă de 550.000 de dolari din partea Curţii Supreme de Justiţie, iar criticii l-au catalogat drept un semn al scăderii moralităţii din sânul culturii naţionale americane.

Potrivit creatorului YouTube, Jawed Karim, controversatul incident a fost rampa de lansarea a site-ului. La trei zile după finală, platforma online Facebook avea să se lanseze tocmai pentru a utilizatorii să valorifice controversele prin intermediul unei astfel de reţele. Totodată, „Janet Jackson“ a devenit cel mai căutat termen al anului 2004 din istoria internetului.

Prince, 2007

Cunoscut pentru performaţele erotice pe care le pune în scenă, Prince a fost o alegere curioasă la trei ani de la incidentul numit „Nipplegate“. Geniul artistului a ieşit la iveală odată cu modul în care mânuia chitara pe scenă, totul în timp ce-şi etala costumul de o culoare stridentă. Rockerul a trecut prin majoritatea cântecelor sale clasice, printre care „1999“, „Let’s Go Crazy“, dar a cântat ţşi hituri ale altor artişti, cum ar fi „Proud Mary“, „All Along the Watchtower“. Punctul culminant al spectacolului lui Prince a fost piesa „Purple Rain“, atunci când toţi fanii din stadion au ridicat braţele şi le-au mişcat în ritmul muzicii.

Madonna, 2012

În plin turneu de promovare a albumului „MDMA“, Madonna a avut o apariţie grandioasă la pauza Super Bowl 2012, în calitate de conducătoarea a unei armate de soldaţi romani, printre care LMFAO, Nicki Minaj, M.I.A. şi Cee Lo Green. Purtată spre teren, pe un tron de aur, de gladiatori, Madonna a cântat piesa „Vogue“, ca mai apoi să se alăture băieţilor de la LMFAO. „Fata materialistă“ a dansat apoi alături de M.I.A. Şi Nicki Minaj, iar show-ul de 12 minute a fost finalizat cu piesa „Like A Prayer“, în compania lui Cee Lo Green.

Beyonce, 2013

După ce silueta i-a fost conturată cu foc, Beyonce a apărut dintr-un nor de fum cu o serie de hituri, pritnre care „Love on Top“ şi „Crazy in Love“. Dar nimic nu a putut completa reuniunea Destiny’s Child, atunci când pe scenă au apărut Kelly Rowland şi Michelle Williams pentru a reuni una dintre cele mai aclamate formaţii, totul după mai multe zvonuri cu privire la revenirea celor trei. Au urmat piese precum „Bootylicious“, „Independent Women“ şi „Single Ladies“. Mai mult, în timpul show-ului, zeci de dansatoare şi efecte speciale au asigurat atmosfera plină de energie.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite