Cântăreţul belgian Claude Barzotti a murit la vârsta de 69 de ani

0
Publicat:

Cântăreţul belgian Claude Barzotti, autorul unor melodii de succes din anii '80, a murit de cancer la pancreas, la vârsta de 69 de ani, a anunţat sâmbătă managerul său, relatează AFP, citată de Agerpres.

Artistul a murit în locuinţa sa din oraşul belgian Court-Saint-Etienne (între Bruxelles şi Charleroi), alături de el fiind cele două fiice ale sale.

„Barzotti a preferat să fie considerat un cântăreţ al emoţiilor, mai degrabă decât unul romantic. Era plin de viaţă, un artist cu adevărat sensibil, care a băut pentru a lupta împotriva tracului său", a declarat Laurent Comtat, managerul lui Claude Barzotti.

Claude Barzotti. FOTO Facebook Claude Barzotti Officiel
Claude Barzotti. FOTO Facebook Claude Barzotti Officiel

Artistul s-a retras de pe scenă în 2020, din cauza problemelor de sănătate.

Claude Barzotti, numele său real Francesco Barzotti, s-a născut pe 23 iulie 1953, într-o familie de imigranţi italieni proveniţi din regiunea Marche. Cântăreţul cu părul creţ şi-a evocat originile şi condiţia sa de „străin" în cântecul „Le Rital' (1983) - pe care noile generaţii l-au putut auzi în filmul „Camping".

„Sunt o persoană tristă!”

Printree melodiile sale de succes se numărp  "Je ne t'écrirai plus" (1984) şi "Aime-moi" (1990).

Din 2008 până în 2009, el a participat la turnee alături de Marie Myriam, Frank Alamo, Demis Roussos şi Patrick Juvet.

„Sunt o persoană tristă. Nu pot să explic pentru că am de toate, dar de fapt nu am nimic", a afirmat cântăreţul belgian.

Probleme cu alcoolul

Claude Barzotti a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele sale cu alcoolul, mărturisind la televiziunea belgiană că bea uneori până la cinci sau şase sticle de whisky pe zi.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite