Bono, despre albumul U2 gratuit de pe iTunes: „Am primit bani. Nu cred în muzica oferită gratuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa rock U2 şi-a lansat noul album, „Songs of Innocence“, în cadrul evenimentului de prezentare a celor mai noi produse create de Apple şi a anunţat că materialul discografic este oferit gratuit utilizatorilor iTunes. Totuşi, nu a fost un gest măreţ, ci o simplă strategie de marketing, solistul formaţiei recunoscând că au fost plătiţi, relatează „Time“.

Trupa irlandeză U2 a cântat la sfârşitul evenimentului de lansare a noilor versiuni de iPhone, organizat de Apple în Cupertino (California). Totodată, preşedintele companiei, Tim Cook, a dezvăluit că noul album al rockerilor, „Songs of Innocence“, va fi disponibil gratuit tuturor utilizatorilor Apple. 

Astfel, peste jumătate de miliard de abonaţi iTunes vor intra în posesia materialului discografic prin intermediul librăriei online de muzică a companiei. Dar de ce a ales U2 să lanseze albumul în această manieră? Este o întrebare la care a răspuns chiar solistul formaţiei, Paul David Hewson, cunoscut publicului larg drept Bono. 

Artistul a recunoscut, pentru revista „Time“, că, practic, formaţia a primit o sumă de bani în urma acestei colaborări. „Am fost plătiţi. Nu cred în muzica oferită gratuit. Muzica este un lucru sfânt“, a declarat Bono, pentru „Time“.

Lansare iPhone 6 - comentăm în direct la Adevărul Live

   

După lansarea celor mai noi gadgeturi ale companiei, iPhone 6 Plus, iPhone 6 şi Apple Watch, Bono s-a fotografiat cu designerii de la Apple, Jony Ive şi Marc Newson (care a fost recent cooptat în echipă), numind trio-ul „three amigos (trei prieteni – trad.)“ şi comparând parteneriatul incipient dintre designerii cheie de la Apple cu unirea forţelor formaţiilor legendare The Beatles şi The Rolling Stones. 

Deşi legătura dintre U2 şi Apple – inclusiv colaborarea cu preşedintele Interscope Records, Jimmy Iovine, care a produs două dintre albumele trupei şi care, recent, şi-a vândut compania Beats celor de la Apple – este veche de mai bine de un deceniu, au existat, de asemenea, afaceri solide în spatele acestei lansări, mai notează „Time“.

„Graficele (muzicale – n.r.) sunt distruse“, a declarat Bono, care consideră că vechea industrie a muzicii a ajuns într-un punct foarte scăzut şi nu a ţinut pasul cu lumea digitală şi vrea ca succesul artiştilor să fie dat de răspândirea pieselor, indiferent de mediul şi metoda prin care sunt răspândite. 

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite