Andra şi Carla's Dreams, printre artiştii români care cântă la Cerbul de Aur 2018. În concurs s-au înscris peste 100 de cântăreţi din 22 de ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra a fost premiată la Cerbul de Aur în 2005 FOTO TVR
Andra a fost premiată la Cerbul de Aur în 2005 FOTO TVR

Andra, Delia şi Carla's Dreams se numără printre cântăreţii români de top care vor susţine recitaluri la ediţia aniversară a festivalului internaţional Cerbul de Aur, care va avea loc în perioada 29 august–2 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov. TVR, organizatorul evenimentului, a anunţat şi că 111 artişti din 22 de ţări au intrat în selecţie.

La 50 de ani de la prima ediţie, la Cerbul de Aur 2018 vor urca pe scenă Loredana, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans şi saxofonistul Flavius Teodosiu.

O parte dintre cântăreţi au deja experienţa Festivalului, pregătind pentru această ediţie aniversară recitaluri speciale. Andra a fost premiată la ediţia din 2005 a concursului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008 alături de HB Orchestra, iar Loredana a avut nu mai puţin de trei apariţii de-a lungul timpului - un recital cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, coprezentator al evenimentului în 1996 şi un recital impresionant la ultima ediţie, în anul 2009.

Celelalte nume importante de pe afişul Festivalului - Delia, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans, reprezentanţii României la Eurovision 2018 şi Flavius Teodosiu, saxofonistul care a colaborat cu numeroase celebrităţi precum Jennifer Rush, Joe Cocker, Lionel Richie, Chris de Burgh, Gloria Gaynor, Johnny Logan ori Michael Bolton - vor debuta în acest an la Cerbul de Aur. 

Continuând tradiţia recitalurilor susţinute de mari vedete internaţionale, alături de vedetele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artişti din străinătate. 

Pe lângă recitaluri, evenimentul va găzdui şi concursul internaţional de interpretare, unde muzicieni din mai multe ţări vor lupta pentru marele trofeu. Perioada de înscrieri s-a încheiat: 111 artişti din 22 de ţări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, dotat cu premii totale de 65.000 de euro.

Interpreţi din România, dar şi artişti străini – din ţări precum Italia, Suedia, Marea Britanie, San Maino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franţa, Malta sau Moldova – s-au înscris în selecţia Festivalului. În perioada 12-18 iulie juriul selecţiei va alege cel mult 15 artişti pentru concursul internaţional de interpretare.

„O primă etapă importantă în pregatirea Festivalului şi, mai ales, a Concursului Internaţional “Cerbul de Aur” s-a încheiat cu succes.  Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiştilor din România, cât şi din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, naţional şi internaţional, chiar şi după o lungă întrerupere în organizarea sa”, a declarat directorul Festivalului, Smaranda Vornicu Shalit. 

Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o gală aniversară, două zile de concurs, o gală a festivalului şi evenimente adiacente. 

Festivalul se va încheia cu show-ul „România Centenar“, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Braşov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite