A murit Natalie Cole. Cântăreaţa avea 65 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalie Cole a murit. Fiica celebrului Nat King, în vârstă de 65 de ani, s-a stins din viaţă, joi seară, la un spital din Los Angeles, a anunţat un apropiat al cântăreţei.

Vestea morţii lui Natalie Cole a fost dată de o apropiată a cântăreţei, Maureen O'Connor.

Natalie Cole a murit din cauza unei insuficienţe cardiace congestive, ca urmare a complicaţiilor apărute după ce artista, diagnosticată în anul 2008 cu hepatită C, a fost supusă unui transplant renal, conform site-ului TMZ, transmite Mediafax. Fiica lui Nat King Cole a fost supusă unui transplant renal care i-a salvat viaţa în 2009, primind un rinichi de la o tânără femeie din El Salvador, care a murit în timpul naşterii. Cântăreaţa şi-a revenit după operaţia suferită şi, ulterior, a înregistrat un întreg album în limba spaniolă pe care i l-a dedicat femeii hispanice care i-a donat un rinichi, salvându-i astfel viaţa.

Natalie Cole a murit. Duet memorabil cu tatăl său

Natalie Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, „Angel on My Shoulder“. Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar în 1965, când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

A câştigat primul

image

dintre cele nouă premii Grammy în anul 1975, la 10 ani după moartea tatălui său, celebrul Nat King Cole.

Albumul „Unforgettable... With Love“, apărut în 1991 şi care conţinea remixuri ale celor mai cunoscute piese ale tatalui său, s-a vândut în 14 milioane de exemplare şi i-a adus artistei nu mai puţin de şase premii Grammy. Acest album conţine, de altfel, şi celebrul duet virtual cu Nat King Cole, care a dominat topurile muzicale ale acelori vremuri - „Unforgettable“.

Natalie Cole a murit. Anulase concertul de Anul Nou din cauza problemelor medicale

Potrivit BBC, problemele de sănătate ale cântăreţei s-au agravat în ultima perioadă, aceasta fiind nevoită să-şi anuleze concertul pe care urma să îl susţină de Anul Nou. „Natalie a dus o luptă grea, cu mult curaj, în cele din urmă murind aşa cum a trăit: cu demnitate. Mama şi sora noastră ne va lipsi mult. Nu o vom uita niciodată, va rămâne veşnic în inimile noastre“, au transmis fiul cântăreţei, Robert Yancy, şi surorile acesteia, Timolin şi Casey Cole.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite